БРИТАНСКО МИНИСТЕРСТВО РАЗСЕКРЕТИ АРХИВИ ЗА НЛО

Британското Mинистерство на отбраната публикува архивни данни за неидентифицирани летящи обекти (НЛО) в 1987-1993.

Представени са и доклади за извънземни, които били в контакт с британска дама.

Преди всичко трябва да отбележим, че науката не опровергава съществуването на НЛО.

Класически пример за неидентифициран или по-точно – необясним летящ обект, е кълбовидната мълния – със сигурност реален обект, чийто произход остава загадка.

Науката не отрича съществуването на други населени светове и дори възможността за срещи с техни представители, макар че смята тези контакти за малко вероятни.

Повечето НЛО могат да се тълкуват като напълно „земни” обекти – например, като останки от ракети и спътници, изгубени по време на учения с противорадарни ракети и т.н

Към срещите на хората със „зелените човечета” учените се отнасят с малко ирония, тъй като е известно, че всички „участници” в контактите са с крайно неустойчива психика.

Около НЛО все още има много загадки. Затова в Лондон разбили старата сграда на Министерството на отбраната, за да спасят от унищожаване архивни данни за наблюдения и срещи с извънземни през 1987-1993. Тези документи са били считани за поверителни и не били публикувани, за да не предизвикат вълнение в обществото. От Министерство на отбраната обаче решили, че в този момент британците са загрижени за много по-реални проблеми и при това условие архивите могат да се представят на обществеността.

Сред най-интересните наблюдавани НЛО са приличащ на връх обект, забелязан в Западен Йоркшир през 1988 г., няколко летящи един зад друг НЛО в Стафордшир през 1987 г., както и огромен летящ обект над Германия, открит от пилотите на Кралските военновъздушни сили през 1990 г. По въпроса за произхода на първото изследване на НЛО няма единодушно мнение, но според последните мнения – това е първата стъпка на съветската ракета, извела в орбита навигационен спътник.

В бележките за контакти с извънземните се разказва за жена от град Норич, която разговаряла с пришълец. Той почти не се различавал от местните жители и говорел на английски. Извънземният съобщил, че е дошъл на Земята като посланик на мира и за начало направил в полята известните житни кръгове.

Лудият от „Приключенията на добрия войник Швейк“ твърдял, че във вътрешността на Земята съществува друго кълбо, при това с много по-голям диаметър от нея.

Все още не знаем кой е психично болен – пришълецът от Норич или самата жена, която разказва.