ВАЛЕРИЙ ПАРАМОНОВ: В Латвия се решава бъдещето на света

paramonov

Бъдещата шеста раса ще се развива в азиатска Русия.

Валерий Парамонов казва, че в Латвия има огромен брой екстрасенси, ясновидци и талантливи хора, които възприемат информация свише. Той твърди също, че много явления се зараждат в неговата родина, а след това ще обхванат и Русия, където ще се измести центърът на развитие на света. Според Парамонов борбата между доброто и злото, между “светлите” и “тъмните” страни е особено силно тук. Нашата асоциация, казва той, има много информация и дойде време да разпространим тези знания сред хората, за да могат те по-лесно да се ориентират. Защото сега е преходно време – завършва епохата на петата, арийската, раса и започва шестата – расата на мъдростта. Според Библията това ще бъде златен век.

Според езотериците и календара на маите, краят на арийската раса ще дойде през декември 2012 г. Макар че, по наши данни, споделя езотерикът, този диапазон може да бъде разширен – преходният период може да продължи от 2002 до 2020 г. Тези години трябва да бъдат изпълнени с хармония.

– Имате ли тайни?

– Имаме свои секретни програми. Една от тях е Иисус Христос. Ние не сме Дан Браун, за да крещим постоянно, че нищо не е така, както е описано в Библията. Ние тихичко си работим.

– В книгата си изказвате доста различно мнение от това на учените…

– Коя е основната разлика между нас, езотериците, и учените? От гледна точка на науката ние сме дилетанти, но от гледна точка на енергоинформатиката сме енциклопедисти. Прегледали сме много исторически факти и сме дали своя собствена трактовка. По-точно ние не поддържаме хипотезата, че Атлантида и Лемурия са потънали. Нищо не е потънало.

Лемурия е днешен Индостан, а Атлантида – това е Америка.

Това наше твърдение се потвърждава от доста артефакти, а и още много ще бъдат намерени.

Работата над моята книга ме доведе до извода, че някога хора и динозаври са живели заедно. И в каменната епоха също са живели хора, когато все още не е имало динозаври. Друг е въпросът що за цивилизация е било това. Но човешки следи заедно със следи от динозаври са намерени хиляди. Лошото е, че науката крие тези находки. По наши данни, около десет процента от експонатите из световните музеи са засекретени, за да не се развали традиционната хронология.

– В книгата пишете за паралелните цивилизации на Земята…

– Да, има ги! Ние живеем в триизмерен свят и общуваме на ниво чувствителност на нашите органи. Тоест, вие ме виждате, слушате, надушвате. Но, ако вземем 4-то, 5-то, 6-то или 7-мо измерение, то там действат съвсем различни физични закони. И съвсем други рецептори са нужни, за да уловите другите светове.

Нашата позиция е проста –

95% от летящите чинии, които хората виждат, са от земни паралелни светове.

И само 5% от тях са представители на извънземни цивилизации.

– Вие обявявате Латвия за “особено място”. Но, обяснете в какво се състои нейната уникалност или “мисия”?

– Нашата позиция е еднозначна – сега в Латвия се решава съдбата на света. Защо ли? Защото месторождението на нашата пета, арийска раса е Месопотамия. От там се разклоняват две еволюционни спирали – едната е азиатска: Индия – Китай – Япония. После чрез проливите в Америка и от другата страна – по островите на Австралия.
А европейската спирала идва от Египет. По-късно през о-в Крит – Гърция – Рим – Испания – Португалия /великите географски открития/ – Италия – Холандия /епохата на Възраждането/ – Англия /буржоазната революция/. Всичко това са възлови точки.

В Латвия 800 години продължава синтезът на културите.

“Акупунктурните” точки на Земята са консервирани до определено време. Ние считаме, че точката Латвия се е включила след като Германия, не без помощта на Хитлер, се е провалила в своята мисия. И тогава спиралата се е развила до Рига. По-късно чрез Естония спиралата ще стигне до Русия. Така че

бъдещата шеста раса ще се развива в азиатска Русия.

– А не преувеличавате ли ролята на Рига в световното развитие?

– Погледнете фактите. Червените латвийски стрелки доведоха Ленин на власт. Такива примери мога да ви дам десетки. Екатерина Първа – латвийка. Вземете спорта – откъде е дошло спортното ориентиране – от Прибалтика в Русия, водният слалом – от Прибалтика в Русия, бобслеят – директно от Рига. Такива примери има много, а за какво говори това? За това, че тук се формира фантомът и се пренася в Русия. А там, с нейния размах, всичко се развива още повече.

– Какво ни чака според вас?

– Ще се съединят европейската и азиатската еволюционни спирали. Скоро Азия ще затъкне Америка в пояса си, ако Русия, Китай и Индия се обединят, а и ако Европа се присъедини към тях. Според нашите прогнози, на Евросъюза не му остава много живот. Всички ще се включат в Евроазиатски съюз.

Пътят на бъдещето минава през Рига. Защо в Латвия има толкова много екстрасенси и контактьори? Защото ние сме длъжни да приемаме информация за божиите планове, да я интерпретираме, да я проверим и да я огласим. Нашите изследвания показват, че в Латвия има 320 аномални зони. Помислете, това е огромно число за толкова малка страна!

Нашият свят е бинарна система. Една от нейните части е насочена към развитие, другата – към деградация. Лошото е, че двете се “гледат в очите”, а от там идва и напрежението в обществото.

Не мога да кажа, че ни чака наказание. Просто има много проблеми за решаване. Трябва да успеем да им намерим решения до 2020 г.

Превод от руски: Анна Димитрова