Всемирният потоп е причинен от ядрен взрив?!

На Земята в древността е бушувала ядрена война – това показват редица факти.

В много митове и легенди от различни краища на планетата можем да намерим доказателства, потвърждаващи случил се глобален катаклизъм – потопът, който унищожил голяма част от живота на Земята.

Най-интересен и загадъчен факт си остава това, че в тези легенди се говори за могъщи цивилизации, чието техническо ниво може би е надминавало нашето. Възможно е след като са притежавали такива неведоми сили, те сами да са поставили началото на глобална война помежду си, която завършва с почти тотално унищожение на всичко живо?!

Всемирният потоп е бил предизвикан… има Следи от ядрена война

За това, че на Земята в древността е бушувала истинска ядрена война, говорят редица факти. На първо място това са белезите от мощна ядрена бомба, оставени върху Земята.

На територията на Земята са открити повече от 100 кратера, като средният им размер е около 2-3 км. Има два огромни кратера – единият с диаметър от 40 км в Южна Америка, а другият с размер 120 мили, в Южна Африка. Ако те са се образували в Палеозойската ера, т.е. преди 350 милиона години, както смятат някои изледователи, то от тях отдавна нямаше да има нищо, тъй като вятърът, вулканичният прах, животните и растенията увеличават дебелината на земния слой средно с един метър за сто години. Така че за един милион години, яма с дълбочина от 10 километра, ще бъде изравнена със земята. Кратерите обаче все още са почти непокътнати, т.е. за 25 хиляди години от глобална катастрофа(според хрониките) са намалили своята дълбочината само с 250 метра. По това можем да съдим за силата на ядрения удар. При среден диаметър до 3 км от 100 кратера, ще установим, че в резултат на войната над Земята са взривени около 5000 мегатона тротилов еквивалент.

Резултатът бил ужасяващ. Прах и дим закрили слънцето, настъпила ядрена зима.

У маите са били намерени два от така наречените „венериански” календари. Единият се състоял от 240 дни, а другият от 290. И двата календара са свързани с катастрофата на Земята. Този катаклизъм не изменил радуиса на въртене по орбитата, но ускорил дневното въртене на планетата чрез преразпределение на водата от континентите към полюсите. Това е един от признаците за настъпването на ядрена зима.

В първия случай(според първия календар), когато годината се равнява на 240 дни, продължителността на деня била 36 часа, а според втория календар (290дни), продължителността на деня била 32 часа.

За това, че такива календари са съществували на Земята в древността говорят и опитите на физиолозите – ако човек бъде оставен в подземие без часовник, той започва да живее по свой вътрешен, по-древен ритъм, сякаш денят е 36 часа.

В резултат на ядрените експлозии и предизвиканите от тях пожари, трябва да се е отделила енергия, 28 пъти по-голяма, отколкото за самите ядрени експлозии. Разпространяващата се огнена стихия унищожавала всичко по пътя си. Който не изгорял, се задушавал от въглеродния оксид. Хората и животните бягали към водата, за да намерят там своята смърт. Огънят бушувал три дни и три нощи. Ето как маите описват последствията от радиацията в „Кодекса на Рио”: „Падналото куче беше без козина, с опадали нокти.”- характен признак за лъчева болест.

Освен радиацията, има и други характерни последствия от ядрения взрив – жителите на японските градове Хирошима и Нагасаки, макар че не видели ядрената вълна(намирали се в укрития) и били далече от епицентъра на взрива, все пак получили изгаряния по тялото. Този факт се обяснява с това, че ударната вълна се разпространява не само по земята, но и нагоре. Увличайки със себе си прах и влага, тя достига стратосферата и разрушава озоновия слой, защитаващ планетата от жестокото ултравиолетово лъчение. А тогава, както е известно, се причиняват изгаряния на незащитените участъци по кожата.

Хората – мутанти

Както показват последствията от катастрофата в Чернобил, сега при животните и хората, живеещи в близост до радиоактивната зона са настъпили мутации, водещи до циклопизъм (при Циклопа едното око се намира над носа). А ние знаем от легендите на много народи за съществуването на Циклоп, с който хората трябвало да се бият. Второто направление при радиоактивния мутантизъм е полиплоидно – удвояване на хромозомния набор, което води до гигантизъм и удвояване на някой органи – две сърца или два реда зъби.

Останки от гигантски скелети с двоен ред зъби перИодично се откриват на Земята

Третото направление е монголоидността. В днешно време монголоидната раса е най-разпространена на планетата. Към нея спадат китайци, монголци, ескимоси, уралските и южно-сибирски народности, както и народи, обитаващи Америка. Преди време монголидната раса е била разпространена дори по-широко, срещала се е и в Европа, в Шумер и Египет. В последствие те са били прогонени от тези места от арийските и семитски народи. Дори и живеещите бушмени в Централна Африка имат черна кожа, но са с типични монголоидни черти.

Забележително е, че разпределението на монголоидната раса е свързано с разпространението на пустините и полупустините на Земята, където някога са били основните центрове на изчезналите цивилизации.

Четвъртото доказателство за радиоактивна мутагенеза е раждането на хора-уроди и на деца с атавизъм (връщане към предците). То обяснява защо уродствата след радиацията по това време са били широко разпространени и дори появата на този рецесивен белег при новородените се е считала за нормално явление. Например радиацията, водеща до шест пръста, понякога се наблюдава при японци, оцелели след американската ядрена бомбардировка.

Подземни убежища

Тези, които оцелели след първия ядрен удар, се опитали да потърсят убежище в подземни градове. Но последвалите обилни валежи и земетресения унищожили всичко създадено и прогонили хората на повърхността на земята.

Тогава, използвайкии описаното в „Махабхарата“ устройство, което прилича на лазер, хората започнали спешно да строят огромни подземни галерии с огромна височина, като се опитвали да създадат условия за живот – необходимото налягане, температура и състав на въздуха.

Въпреки това, войната продължила, дори и тук неприятелят ги достигнал. Изследователите предполагат, че оцелелите до наши дни „тунели“, свързващи пещерите с повърхността на земята имат естествен произход. В действителност обаче, използвайки лазерните оръжия за прокопаване, хората са се мъчили да се спасят в подземията от отровните газове и радиация. Твърде кръгли са тези „тунели”, за да се каже, че имат естествен произход.

Разбира се, строителството на тунели започнало доста преди ядрената катастрофа. Сега те имат неугледен вид и се възприемат като пещери с естествен произход. Но по-добре ли би изглеждало нашето метро след 500 години?

Лазерното оръжие се използвало не само за прокопаване на укрития. Когато лазерният лъч достигал в подземието до разтопен слой магма, тя се устремявала към повърхността на земята, изригвала и причинявала огромни земетресения. Така на Земята се появили вулкани с изкуствен произход.

Сега става ясно защо по територията на цялата планета са открити хиляди километрови прокопани тунели – в Алтай, Урал, Тян Шан, Кавказ, Сахара, Гоби, Северна и Южна Америка. Един от тези тунели свързва Мароко с Испания. По този тунел се придвижват маймуни от единствения съществуващ сега в Европа вид “Мagoty Gibraltar”, обитаващ околностите.

Ядрената зима продължила повече от 20 години. Тези, които останали в пещерите, постепенно загубили зрението си. Спомнете си за епичния Святогор, чийто баща живеел в пещера и не излизал на повърхността, защото бил ослепял.

Новото поколение стремително намалило своя размер до джудже – за това разказват много от легендите на различни народи. Те доживели до наши дни и са не само с черна кожа, както пигмеите в Африка, но и с бяла – менехетите от Гвинея, които се смесили с местното население, народността допа и хама с ръст малко повече от метър, живеещи в Тибет. Останалата част – тролове, джуджета, елфи и т.н., не намерили възможност да влязат в контакт с човечеството. Откъснати от обществото, те постепенно ставали като диви животни.

За съжаление, днес не можем да кажем нищо за мотивите на тази дългогодишна война. Също така не знаем почти нищо за воюващите страни. Възможно е в смъртоносна схватка да са се впуснали две праисторически цивилизации – хора-гиганти и змиевидни гущери. Но легендите само разказват за глобалната война, без да разкриват подробности.

Източник: senav.net

Превод: Росица Вакъвчиева