ГОЛЕМИЯТ БРАТ НИ ПРАВИ ЗАВИСИМИ

През 1977 г. „Дифенс интелиджънс ейджънси” (DIA) разсекретява доклад, който описва как напредъкът на СССР в областта на психотронното оръжие може да спомогне за създаване на общество, контролирано от Големия брат, чрез използване на електронен контрол върху големи групи от хора за да имплантира идеи и мисли в нищо неподозиращите индивиди. Никой не крие, че името на предаването “Биг Брадър” идва именно от антиутопията на Джордж Оруел “1984”. Там се разказва за тоталния контрол на едно общество.

Същото наблюдаваме и в телевизионното шоу по Нова телевизия. Това, което не се забелязва обаче, е въпросното “тихо” и “несмъртоносно” въздействие. То е такова до тогава, докато управляващите оръжието не решат то да стане шумно и смъртоносно.
В “Дифенс нюз” от 11-17 януари 1993 г. се пояснява, че американските политически и военни кръгове са в процес на придобиване на руска технология за контрол. Според изданието тя може да бъде използвана за потискане на бунтове, за контролиране на дисидентите, за деморализиране или обезвреждане на опозицията, както за засилване на дейността на собствените специални части.
През 1984 г. при активисти за мир, протестиращи срещу разполагането на ракети с ядрени заряди пред американската военна база в Грийнъм в Англия, които в продължение на период от няколко месеца били облъчвани с подобно психотронно оръжие,

се появили следните оплаквания:

жестоки главоболия и сънливост, необичайно силни маточни кръвотечение извън редовния менструален цикъл, както и кървене при жени в менопауза, частични парализи, нарушения на говора, виене на свят, кръвоизливи в ретината, загуба на ориентация, чувство за паника, гадене и др.
В броя на “Тайм” от 03.01.1993 г. пише: “Американците и руснаците откриват общи интереси… ТЕХНОЛОГИЯТА ЗА КОНТРОЛ НАД УМА… Бившият генерал от КГБ Г. Котов разказал на американските посетители за руските проучвания в областта на “акустичната психо-корекция”. Процесът включва предаване на команди на подсъзнанието на нарочените жертви чрез бял шум…” При това не се нарушават другите функции на интелекта.
Според “Сайънтифик америкън” (бр. 4 от 1994 г. ) Джанет Морис от Съвета по глобална стратегия, мозъчен тръст във Вашингтон свързан с ЦРУ и федералното правителство, е ключова фигура в осъществяването на връзката между американските и руските служби и изследователи, които се занимават с разработването на психотронно оръжие. Морис е дългогодишен сътрудник на полк. Джон Б. Алекзандър, водещ американски експерт в областта на психотрониката. През ноември 1993 г. Дж. Морис и нейният съпруг Кристофър Морис организират 3-дневна тайна конференция, на която руснаците демонстрират пред военни експерти, американски учени и официални представители такава технология. Една от целите на срещата е била да се подготви мнението на присъстващите политици и официални лица за легалното използване на „тихото” оръжие.
Пресата обикновено не отразява подобни проучвания и събития или предлага истории, които да отклонят вниманието на обществеността от тази реална опасност.
Наричат психотронните оръжия “несмъртоносни” или “убиващи по мек начин”. Терминът “несмъртоносно” обаче не е точен защото още през 1980 г. полк. Дж. Алекзандър заявява в статия озаглавена “Умът – новото бойно поле”:

“Тези оръжия са способни да предизвикат болест или смърт… от разстояние без видима причина…

без или само с минимален риск, за оператора… Психотронното оръжие е тихо и трудно за откриване…” След което той дискутира опитите провеждани в тогавашния СССР с изключително нискочестотни електромагнитни лъчения (extremely low frequency – ELF), върху работещите в американското посолство в Москва. Той прави твърде показателни коментари за тези “революционни технологии” използвани и от САЩ и от СССР (Русия), като според него, с тяхна помощ може да се осъществява и дори контрол над атмосферните условия и времето! Полк. Алекзандър цитира бившия агент на КГБ Николай Хохлов, според който при един експеримент например, гръбначният стълб на човек е бил счупен от разстояние с помощта на психотронно оръжие.
Според статията “Психотронна война и несмъртоносни оръжия” публикувана в броя от октомври-ноември 1993 г. на “Нексус мегъзин”, полк. Алекзандър работи в близко сътрудничество с д-р С. Скот Джоунс, който е директор на фондацията “Рокфелер” и е ангажиран с около 20 различни проекта по тези проблеми в лабораториите в Лос Аламос. От публикацията става ясно, че тези несмъртоносни електромагнитни технологии вече са били използвани срещу американски граждани, както и за предизвикване на промени в климата.
През март 1993 г. Националният институт по правосъдието (NIJ), служба към Министерството на правосъдието, публикува доклад озаглавен “Инициатива на NIJ за несмъртоносните оръжия”. Министерството окуражава прилагането на психотронно оръжие от локалните и щатски полицейски части за КОНТРОЛ срещу гражданите. Влиятелни личности от CFR и Трилатералната комисия отдавна знаят за възможностите на електромагнитното оръжие за използване за политически цели.
Цяла нация може да бъде подчинена

постепенно чрез подобни оръжия. В САЩ вече са създадени съоръжения, които могат да облъчват в разстояние от около 200-300 км средно, за да бъдат поставени под контрол жителите на дадена област, ако това се наложи. Според американски автори технология за КОНТРОЛ, както и за оказване на влияние върху атмосферните условия, вече е качена на американски совалки за да бъде евентуално използвана, когато се вземе такова решение. Според някои публикации през 1994 г. вече е било изпробвано психотронно оръжие от совалката “Дискавъри”.
През юни 2000 г. беше свикана пресконференция “Психотронното оръжие в борбата с болестите” от акад. Игор Викторович Смирнов, директор на Института по психология в Москва и често наричан “баща на психотронното оръжие”. Пресконференцията бе по повод откраднат от института лазерен диск с програма, която влияе на човешкото подсъзнание. Програмата е била разработвана в продължение на 30 години от сътрудниците на института с лечебна цел. Чрез компютърна програма в съзнанието може да вкара някаква информация – думи или образи, и то замаскирана и поднесена по такъв начин, че човек не може да се съпротивлява, защото не осъзнава това, което става. Според акад. Смирнов човек може да бъде управляван независимо от волята му и работата на организма му да бъде коригирана без той да забелязва, като това би могло да се използва и за благородни цели – например за лечение! Чрез определен вид музика могат се активизират вътрешните ресурси на организма, да се стабилизират вегетативните функции, и да се намали психичната зависимост от алкохол и наркотици. Според специалистите по подобен начин биха могли да се разкрият също така както патологични отклонения – суицидни тенденции, полови извращения, така и физически заболявания като хипертония, язва, бронхиална астма и др.