Гранични състояния

Валентин Ковачганев
може да бъде излъган само този, който иска да бъде излъган

Всеки ден ни се налага да взимаме решения по различни проблеми, понякога доста отговорни, от които зависи бъдещето ни и това на нашите деца. Човек е склонен да греши, с готовност приема страданията и последиците от грешките си, като извинява незнанието си как да постъпи в момента с дела, които уж са в служба за добро на деца, близки и любими хора. Но правейки компромиси със себе си, ние ковем тежки карми за нас и нашите деца и разочароваме родителите си. Защото не прави добро този, който си мисли, че прави добро за другите и наранява или подценява и ощетява себе си, а този който прави добро за себе си, без да наранява и ощетява другите. Проста фраза, лесна за запомняне, но я забравяме и хукваме след амбиции и компромиси в името на куп ненужни неща. За да я запомним и изпълняваме, са нужни доста старание и години за постигане на баланс между материални потребности и нуждата от духовно извисяване. За да усещаме и отстояваме в житейските бури оная граница, която е личната ни територия, нашето място във вселената, е щастливо състояние, което аз наричам гранично състояние. Всички навярно сте чували фразата”свети от щастие”, но колко от вас знаят смисъла му? За да отключиш една врата в живота, е нужен ключ и, за да го изработиш, един ден, когато е готов, виждаш, че той е многократно по-голям от вратата, която е предназначен да отвори. Или по друг начин казано, отговорът на един простичък въпрос изисква страшно много информация и житейски опит, за да бъде приет и усвоен наготово. Затова хората, които си мислят, че постоянно ги лъжат и мамят, то те са тия, дето не знаят и не могат, защото

може да бъде излъган само този, който иска да бъде излъган.

И когато те нямат натрупани знания и посока, която да усещат като своя, се лутат и се бутат в другите. Това е смисълът на живота, за който ще говоря някой следващ път. Светлината е гранично състояние на масата и трансформацията му е дадена с формулата на Айнщайн „ Е=м.с2”. Само когато една маса притежава енергия, която й позволява да се движи със скоростта на светлината, тогава тя свети и няма тегло. Това е щастливото състояние на всяка маса, а кое е нашето личностно щастливо състояние и как да го намираме бързо, за да светим от щастие и да се чувстваме все едно че летим? Как да го намираме и как да стоим в него?

Скоро бях поканен в едно предаване в TV7, където водещата ме запита какво съм завършил и имам ли медицинско образование, за да правя хипнози /в по-предишния брой писах, че хипнозата и ясновидството трябва да се забранят, за да не се използват от некомпетентни хора с користни цели и за манипулиране и объркване на личността/. Аз съм завършил ДРУГОТО УЧИЛИЩЕ, училището на живота, което в понятието живот включва и реалната представа за смъртта. Преминах през нея, дълго стоях в крайните състояния, за да ги изучавам и да оценя и разбера смисъла на живота. Само там може да се направи това. Няма институт, в който да усетиш, четейки книги, истинските причини за болката на хората, а и много малко са книгите, написани от хора, които сами са описали собствените си страдания. Повечето са систематизирани наблюдения върху чужди болки и страдания. Кармата на всеки човек е пътят, по който човек, изучава опита и анализира делата и техните последици на родителите и децата си. Не си мислете, че искам да задраскам, или да застана срещу традиционната медицина. Това, че един е изкарал 11-ти клас и вече няма нужда от това училище, не значи, че трябва да го съборим. Самата медицина търпи промени и развитие във времето и в различните общества. Проблемите в нашата медицина са проблемите в промяната на възгледите и развитието на обществото. Нормално е да следват промени на една медицина, служила на общество, стремящо се към унифициране, абсолютен контрол над личността и на уеднаквяване на проблемите, и от там като следствие – и на болестите на хората.

Разболяваха ни от една и съща болест и ни лекуваха по един и същи начин.

Сега обаче нещата се промениха коренно и понякога и самите доктори стават жертва на невъзможността да се адаптират към новото време. Така и в сферата на културата и музиката настъпи катаклизъм. В „Игра на стъклени перли” Херман Хесе прави аналогия между звученето на музиката и развитието на обществото, в което е създадена. Дали ще разбере някога Кирил Маричков, че като смени мускетарската шапка със стол в парламента и изостави без изява приятелите си причини индиректно рака на Петър Гюзелев!? Дали от медал има нужда музикантът, заради който си късаха фанелките тинейджърките,или от сцена. Дали един ден следите, които ще остави в парламента ще са по-значими от двете следи в музиката!? Уникален музикант и творец, бунтар, объркал посоките и изоставил приятелите си. Спомняте ли си колко беше наедрял и как смешно и безпомощно изглеждаше Стефан Данаилов като министър на културата!? Вижте го сега, когато се върна обратно на екрана. Но дали ще си прости за ощетените студенти, които останаха без неговото присъствие в театралната академия. Колко уникални произведения стоят неизчукани пък от Вежди Рашидов!? Спомням си, че бях дете, когато го представи Кеворк и че бях удивен от бунтарския му вид и разкопчаната му бяла риза и запретнати ръкави. Сега ми се повдига като го видя в лъскав просташки костюм с вратовръзка, за която го водят и служи на популистки мераци. Трябва да бъде унизен и изгонен. Да остане в изолация и неудовлетвореност, защото това е съзидателното състояние на твореца, в което ще изработи своите шедьоври.

Хората, които имат връзка с бога и се наричат творци и артисти, трябва да служат с таланта си на обществото, а не да се влачат по партии и събрания. Има достатъчно слепци, за които това е битка за оцеляване и възможност да се покажат и изявят.
Колкото по-жалък и неспособен е човек, толкова по-брутални са методите му.

Политиката не е за чувствителните души на таланта и чест прави на някои от тези, които напуснаха скамейките на Народното събрание и се върнаха към занаята.

Сега и до 2020 г. сме под влиянието на Марс – планета, водила до войни в миналото. нейното влияние е станало причина за потапянето на Атлантида преди повече от 5020 века.

Да се радваме, че информационото поле, създадено вследствие на интернет, на глобалната световна мрежа за информация, ни предпази от такива крайни ситуации. Има и хубава страна масовата информираност. Благодарение на тази система не се страхувам да изкажа посланията, които нося, да си призная, че съм контактьор, да кажа на всички, че има бог и трябва да намерим връзка с него и с оная енергия, която е негова в нас. Още много пъти ще ви говоря за тази енергия. Искам да изправите глава и да разберете, че няма маловажни хора. Всички сме еднакво ценни за световната система, за подредбата на света и трасформацията на енергията.

Ракът е болест на душата, следствие на нейната неудовлетвореност.

Спомнете си, че в миналото бе болест на интелектуалците, на тези, които искаха да бъдат личности в обществото на лицемерното равенство. Равни сме пред бог, но различни са задачите и превъплъщенията ни. Всеки е уникален и неговото щастие не пречи на другите, а ги извисява и обогатява. Не се срамувайте да потърсите помощ, като обогатите познанията си и се запознаете с невероятните способности на своето тяло. Все по-различни по възраст хора се обръщат към мен в желанието си да разберат истината за себе си и да отворят пътеките си нагоре. Да оздравят тялото си и да получат отговор на отдавна тежащи в тях въпроси. Не ги отказвам от пиене и цигари с кодиране под хипноза, а им показвам друга посока, която води към светлина, и те сами захвърлят ненужното.