ДА СИ НАПРАВИМ САМИ АМУЛЕТ

Маг Р. Тодорова
В магията са необходими въображение и умение да материализирате своите идеи. Но се случва и така, че често е по-лесно да се ползват подръчни средства, ритуални действия, за да “измамим” самите себе си и да преодолеем поставените вътрешни бариери и ограничения.

Извършвайки ритуалното действие, човек задава определена програма, в процеса на която се формира, формулира и задейства намерението. Това особено важи за случаите, когато за извършване на ритуала е необходимо да се измайстори нещо със собствените ръце. Докато пръстите притискат глината, дялкат дървото, извайват фигурка от парафин, шият или плетат, авторът постоянно повтаря онова, което го е подтикнало на тази стъпка.

Например, шиейки дреха на детето си, майката иска то да е красиво, да му е топло, да е на сигурно място под майчиното крило и в резултат се получава не просто блузка, а амулет, в който чедото й се чувства комфортно и уютно. По време на свещенодействието звучи вътрешният монолог, желанието се вплита в предмета, пронизва го и докато той не бъде завършен, се оформя формулировката, осъществява се зареждане с енергия.

Какво става, докато майсторите? Концентрирате вниманието си върху желанието и го пренасяте върху предмета. Предметът се обвива и попива настроението, с което го създавате. Енергетичният фон на такъв предмет се променя и докато не финализирате работата си, все още можете да нанасяте корекции. След това структурата става устойчива. Помнете едно важно обстоятелство – всяка магия трябва да бъде красива. Това, което е красиво, се създава за радост на боговете. Дори ако за първи път сте се заели да ваете фигурка от глина например, и ръцете ви са като “вързани”, независимо от всичко трябва да вложите в своето изделие душата и сърцето си и то ще оживее.

Това е базовият принцип, който лежи в основата на самостоятелната направа на “работни” предмети. Именно затова така високо се ценят в магията ръчно изработените предмети, създадени не в режим “конвейер”, а с чувство и мисъл.

Понякога дори най-банална вещ може да се окаже магическа, ако е правена с разбиране, ако е работено с нея – всички тези настройки, енергии се натрупват и увеличават нейната ценност. В старите селски домове често можете да намерите много ръчно изработени предмети, които са ежедневие за селските жители /те работят с тях година след година/, но представляват желана находка за “градските” магове: вретена, гребени, сита, ножове – всеки предмет е “готов” за употреба.

Разбира се, добре е при изработката да се знаят елементарни съответствия – фазите на Луната, денят от седмицата, цветове, аромати, защото удачно съчетани, те позволяват всичко да се прави с минимални загуби на собствена сила. Енергетиката на компонентите се допълва помежду си, създавайки хармонично съчетание и тогава намерението лесно се реализира.

В живота ние се замисляме над това, какво да облечем, когато отиваме на работа или на друго място. В магията е същото. Не бива на намаляваща Луна да се свещенодейства за повишаване на заплатата, за появата на нови приятели, затова пък можете да си пожелаете премахване на препятствията или избавяне от самотата. Гаданията за любов могат да моделират цялата гама от усещания – от страст до нежна влюбеност, задавайки основния тон, например чрез цвета на свещта или с етеричните масла. Търсейки работа, можете да изградите ритуала, изхождайки от астрологичните съответствия. Намерената в деня на Сатурн работа ще е тежка и няма да носи значителни доходи, макар че ако пожелаете да прогоните бедността, делата ви ще тръгнат нагоре, докато в деня на Юпитер работата ще носи и доходи, и радост.

Разбира се, нещата в много отношения зависят и от вашата лична сила. Не бива да се опитвате да заредите предмета с много желания. Многото “съставки” ще усложнят процеса на хармонизация помежду им, вниманието се разпилява и колкото повече се ръководите от външната форма, толкова повече се губи “магическата плънка” на вашия предмет.