ДИМИТЪР НЕДКОВ: Вече е време Великият Архитект да разкрие тайната и това ще стане през 2012 г.

nedkov-1Предстои не Апокалипсис, а духовен разцвет.

Парите ще изчезнат.

Няма да има тайни.

През февруари в Кърджали бе представена книгата на Димитър Недков „Заплахата Дан Браун“. Тя попълва някои исторически пропуски на световно известния писател, отнасящи се до приноса на Източна Европа, и в частност на България, за възникването на западните цивилизации и припомня, че България е третата страна в света по значимост на своите артефакти, потвърждаващи нейния принос.

Димитър Недков е от Русе, учил е корабен техникум, плавал е по корабите, завършва литература и журналистика в Петербургския университет. Още като млад се увлича по идеите на Свободното зидардство – масонството. То го привлича със своите универсални демократични и градивни принципи и със своите научни и просветителски проекти. Америка, Европейския съюз и Третата българска държава са типично масонски проекти, казва той. Сега масонството, според него, отчита настъпилите катастрофични явления и влиза отново в ролята си да събира разпръснатото и да внуши на хората вяра в собствените им възможности за участие в идващата нова епоха.

Недков е автор на книгите: „Масоните се върнаха в България“ (1998); „Третото хилядолетие на масонството“ (2000); „Поученията на масонството“ (2005) и „Светът на масонството“ (2008). Той е изпълнителен директор на в. „Стандарт”. Член е на Международната академия на илюминатите в Рим.

– Вероятно, г-н Недков, най-новата ви книга, пък и тези преди нея, са вашия начин да кажете колко важни са книгите за масонството. Че в книгите изобщо има голяма сила и власт?

– Това е стара истина. И особено за масонството. Затова едни от първите му проекти е проектът „Клуб на книгата”, тъй като писаното слово е незаменим помощник за популяризиране на масонските идеи и принципи.

– А кои са те?

– Преди всичко, те са изключително демократични. В масонството всеки е свободен да изразява вярата си към Твореца под каквато форма сам си избере. Чрез великите си принципи за добродетел, наука и религия интересът на Братството става интерес на целия човешки род.Затова може да се каже, че

свободното зидарство е вид религия на търсенето,

която вижда Бог като присъствие, което всеки човек носи дълбоко в себе си. А постигнатото просветление го събира с Първоизточника му. Масонството приема всички хора, търсещи съвършенство и знае, че Бог сондира сърцето на човека и той обикновено постъпва според това, какво диктува съвестта му. Знае също, че няма братство без духовна сила. Че на роба може да подариш Свободата, но Съвършенството той сам трябва да си постигне.

– Може би, това е най-верният път към постигане целите на масонството?

– Да, защото само вътрешното преосмисляне и духовно разгръщане на човека води към победа над невежеството и постигането на истината. А масонът винаги търси истината в светлината на духа. И така участва в духовното преустройство на света и във формирането на духовността. Той събира и обединява умовете и сърцата на хората, за да станат по-добри и хората от всички нации да се съберат в едно братство. Както и да се изгради идеологията на гражданството, за да може общественото мнение да стане регулатор на управлението на правителствата.

– И за всичките тези хуманни цели словото е изиграло своята градивна роля?

– Откакто го има, то винаги е играло тази си роля. Особено сакралното, езотеричното слово. Историята винаги е зависела и от прекия достъп на пишещите и четящите хора до познанието.

Не случайно шотландското масонство връща Ордена към езотеризма и развива темата за Изгубеното слово. Дори нещо повече, отнася го към тайното име на Божествеността. Словото дава на душата идеята за безкрайността. Именно тайна книга, тайно слово, както и знакът на българите от Земен, е водил рицарите на кръста по пътя към голямата реликва.

– С постепенното разкриване на тайните си послания и символи масонството, вероятно, ще помогне много за това осъзнаване?

– Изучавайки законите на природата, масонството винаги е търсило ключа към освобождаващата човека истина. Нейните тайни кодове били преоткрити от Хермес след Потопа и така, всъщност, той става архитект на първата масонска ложа на земята, първият разпространител на изгубеното познание. И

вече е дошло времето да се разкрият някои от най-големите тайни на свободните зидари.

Като тази, която казва, че познаването законите на Природата дава усещане за сила. Силата, която е в нея и в многобройните й творения, особено в цифрите, тежестите, мерките, в правилния начин на изработване на всички неща /предмети, сгради, домове/. Именно този процес на разшифроване на кодовете довежда до трансформацията на човешкия дух.

Най-голямата тайна на масонството е начинът, по който Великият Архитект на Вселената изпраща своите сигнали на посветените. Битката за този ключ е била много жестока. Вече е време Великият Архитект да разкрие този код, но дали ще можем да разчетем неговата енигма?

Тази тайна ще се разкрие през 2012 г. и тя ще превърне всеобщата мечта в реалност.

Така Изтокът ще върне мъдростта на Запада.

– За това разкриване сигурно ще помогне и един от най-древните символи на Братството, за който казвате, че се пази в България.

– Да, това е знакът на българите, кодиран с числото 13 от Дюрер в неговата гравюра „Меланхолия”. И макар че неговият смисъл се разкрива едва в 33-та масонска степен, той все пак ще преобърне света и ще докаже трансформиращата сила на масонството.

– Явно досега, пак с цел манипулативно подържане на невежеството, тази цифра е била облечена с фаталистични предразсъдъци.

– А, всъщност, това число е законът на Вселената, а пък единството е законът на Бога. Знаем, че след 12-ия час следва 13-ият, който се явява първи. Това го прави числото на вечното завръщане, на цикличното обновление. Питагор ни е оставил разчитането на тези кодове, знаци и символи на езотеричните учения от Египет. Дал ни е и идеята за свободата на човека, за реда и хармонията. Не случайно и това, че точно на 13 май 1917 г. Божията майка се явява на трите овчарчета край португалското градче Фатима. И продължавала да им се явява на всяко 13-то число до месец октомври. Така им предсказала Първата, Втората световна война и идването на комунизма. При последното си идване Девата съобщила за идващите вече съдбовни исторически промени. 40 години след това Ватиканът официално признава Чудесата от Фатима. Светата Дева заръчала третата тайна да се отвори след 1960 г., но това още не е направено.

– Другото знаково за масоните число, съдържащо се и в заглавието на книгата ви, е 33. Изглежда и то е не по-малко важно.

– То също съдържа голяма тайна, затова е и последната масонска степен на посвещение. Един от важните знаци на масонството е и двуглавият орел с цифрата 33 на гърдите му. Той е символ, печат на живота и смъртта, на прераждането. Състои се от 18+15 – числата на Изида и Озирис – първото възкресение, единственото. Първото има сбор 9 – числото на Бога, а второто сбор 6 – числото на Дявола. То е символ на съвършенството – два равностранни триъгълника, наложени един върху друг и образуващи шестлъчната звезда на Давид.

33 е числото на раждането, на сътворението.

Тялото ни също има 33 прешлена. 33 е първият жив градус по Фаренхайт, при него точката на замръзване е 32 градуса. 33 е числото на единението. По 33 зърна имат и християнската, и мюсюлманската броеница. Но, тъй като всичко е единно,

33 е и линията на смъртта – географският паралел на убийствата – Багдад, Хирошима.

Кенеди е убит в 11-я месец на 22-я ден на 33 паралел. В основата на 33 са и две други много важни числа – пи /на разума/ и фи /на чувствата/. Когато се махнат десетичните запетаи на пи – 3,1415 и на фи – 1,618, и се направи сбор на двете числа, се получава 33033. На 33-ия паралел е поставено и началото на Соломоновия храм.

– Като споменахте Изида, нека кажем нещо и за ролята на жената, на любовта, в идващата нова епоха.

– Всички хора са равни. Мъжете и жените имат еднаква връзка с Твореца, според преоткритото познание, защото всеки може да приема светлината и всеки е Бог, тъй като Отецът е в сърцето му. А светлината е пътят към съвършенството. Според третото пророчество от Фатима, службата на Бога не е само мъжка привилегия. И жените също могат да Му служат и да бъдат пророци. А Христовите служители трябва да са доволни и щастливи, като не се лишават от радостта на любовта и децата. Не бива и да се преследват мъже и жени, които обичат по различен начин от другите. А жената трябва сама да решава дали да има дете, или да няма, без намесата на мъжа. Абортът също трябва да е неин личен избор. Откриването и познаването на жената донася сила, мъдрост и красота, дава стремеж за живот, борба, за търсенето на истината във всичко и навсякъде. Един мъдрец от Изтока още в 1096 г. е оставил заръката: „Търсете жената” и той е бил българин. Истинското познаване на жената е също вид „химическа сватба” на сливането в природата.

Жената е един от загубените символи на масонството. Нейно е числото на Бога, тя възкресява.

– Значи и възникващият спонтанно въпрос-отклик след прочитането на книгите на Дан Браун – „Ами, ако Бог е жена” – няма да е лишен от резон? Каква заплаха тогава може да носи писателят, след като дори реабилитира масонството?

– Резонът в този въпрос само доказва, че щом всичко може да е в обсега на един просветен човек, то той е и в обсега на Бога. Осъзнаването на тази истина може да предизвика най-голямата социална революция, откакто свят светува. А заплахата е преди всичко метафористична.

Пропуските на Дан Браун са главно в символиката на масонството.

А непълното им и неправилно разкриване може да доведе до неприятни последствия.

Съмнявам се, че Дан Браун е знаел, че точно квадратът от картината на А.Дюрер е една от тайните думи на строителя на Соломоновия храм Хирам и най-важен код на масоните? Масоните смятат, че той не знае тайната, защото не е бил в България. И ако иска да направи голям филм за това, което пише, не може да подмине нашите земи. Но той вече знае за това чрез моите книги.

– Казвате, че ако той посети България, ще го заведете да посети църквата в Земен. С какво тя ще привлече вниманието на световно известния автор? И по какъв начин е закодиран там т. н. изгубен символ?

– Той е смесица от различни учения на духовния център, който е бил там и е изобразен чрез различни символи, които са били пазени там, докато дошло времето да тръгнат по света. Земенската църква е посветена на Предтечата на Христос – Йоан и има форма на кръст, вписан в квадрат – един от важните символи на масонството, който показва връзката между цифра и слово. А земенският пергамент отключвал вратата към истината за вярата.

Земен е нетипичен за християнството център и почти точно копие на църквите във Франция. По долината на Лоара има стотина такива църкви. Много е интересен самият стенопис. В него отсъства Христос, Мария Магдалена, но е изписана света Ана, майката на Дева Мария, бабата на Христос – покровителката на майчинството, девиците и вдовиците. Тя се почитала в най-дългата нощ – зимното слънцестоене на 21 декември.

За първи път по българските земи в него се изписва и изковаването на гвоздеите за Кръста. А на тайната вечеря Христос подава на апостол Петър за причастие кана с вино.

– За какво ще разкажете в следващите си книги? Интересува ли ви версията, че по нашите земи е бил Божият рай, както твърдят някои наши автори?

– Има и такава хипотеза. Но има друга – че тук е била дупката към долния свят. Затова енергетиката на нашата земя е доста особена.

За всички тези неща и още много повече ще разкажа в следващите си книги.

– Какви други по-важни прогнози прави масонството за бъдещето?

– Прогнозите са добри.

Предстои не Апокалипсис, а духовен разцвет. Време е за раждане на Новия свят.

Атеизмът и предишната система опустоши душите и сърцата на хората. Алчността, суетата и парите събориха имунната защита на човещината. Затова масонството ще има отново решаваща роля за съчетаването на древната мъдрост с новите постижения на ума.

Парите ще изчезнат. Символите ще станат разменни монети.

Стойността им ще се определя от скритото в тях познание. Ще настъпи търпимост между всички религии. Йерархиите ще се изграждат от можещите. Ще има радикална политическа промяна. Познанието ще опровергае лъжите, водещи до кръв, насилие и отмъщение. Конспирация ще означава – мисля и действам в хармония. Законът ще се превърне в творец на нови знания. Съдът ще пази от невежеството. Болестите ще отстъпят пред духа. Изкуството ще бъде ваксина.

Няма да има тайни.

Истината ще се пази от справедливостта. Нова философия ще предвижда бедствията. Невидимият свят ще стане част от общата действителност. Изтокът и Западът ще се съберат отново. Центърът на световното масонство ще се премести на Изток.

Интервюто взе Лияна Фероли