ЗАЩО ВСИЧКИ ГОВОРИМ ЗА 2012 ГОДИНА?

Денят на зимното слънцестоене – 21 Декември 2012 година, точно в 11.11 ч. по Гринуич маркира завършването на 5,125 годишен Велик Цикъл на Древния календар на Маите.

Отличителното на този цикъл е това, че той не завършва като линейна точка, което от само себе си води до започването на Нов цикъл. Какъв ще бъде следващият цикъл и какво предвещава той на Човечеството, предстои да видим…

През 2012 година завършва и 26,000 годишната обиколка на Земята около Слънцето, също така тогава завършва и един по-дълъг цикъл от 104,000 години.

Пророчествата за 2012 година трябва да ни накарат да се събудим и да осъзнаем, че за първи път човечеството ще е свидетел на такова съвпадение. Ние ще преживеем този забележителен исторически момент и всички сме призовани да концентрираме своите физически и душевни сили, за да бъдем част от Трансформацията на човешката цивилизация на ново ниво – нивото на Хармонията със себе си, с другите и преди всичко – с Природата.

Такъв планетарен момент не е съществувал преди.

Както Земята страда от постоянните земетресения, урагани и наводнения, така и Хората по света в различните точки на Земята страдат съответно, защото двете системи са физически и енергийно неразривно свързани.

Старият свят, основан на разделението, алчността, незачитането и осъзнатия консумативен материализъм е достигнал края на бездната.

Дошло е време тези кризисни ситуации да ни обединят и пробудят в нас нашата лична и колективна отговорност в този планетарен момент.

С наближаване на 2012 година ние все повече трябва да осъзнаем, че всяка наша мисъл и действие оказват въздействие на Общото. Всичко неосъзнато трябва да стане осъзнато. И всеки да поеме част от тежестта на транформацията в себе си и обкръжаващия ни свят.

Новият Цикъл, който ще дойде, е изграден на пробуждане на Красотата, Любовта и Отговорностите в нашите взаимоотношения. Всеки има своето място в тази космическа загадка и ние трябва да открием сърцето си един към друг в тези мистични времена.

Според Маите: “Тази Планета може да бъде обновена или опустошена. Сега е времето за пробуждане и действие… Предсказаните събития ще се случат, но от нашето отношение и действия те могат да бъдат леки или тежки.

Това е критичен момент за Човечеството и Земята. Всеки Човек е важен. Ако се инкарнирате в Новата ера (Водолей), ще имате духовната задача да работите за балансирането на Планетата… Най-голямата мъдрост е в простотата на живота. Любов, уважение, толерантност, споделяне, признателност, прошка. Нито е трудно, нито сложно. Истинското познание е свободно. Това е кодирано в нашата ДНК. Всичко, което трябва, е да бъдеш себе си. Великите учители са казвали това още в Началото. Намери сърцето си и ще намериш своя път.