Куче роди човек-мутант?

84120315Новороденото „кученце” дошло на бял свят мъртво, с оголена гладка кожа, без признаци на козина, а лапите му били разположени по нетипичен начин за куче и приличали по-скоро на човешки крайници.

Странното същество се появило на този свят в южна Украйна. Домашното дворно куче от местен град родило няколко нормални паленца и …човече. Това е прекалено, помислили си съседите, когато открили съществото. В крайна сметка, това разбира се не е човешко същество, макар че по външни признаци не би могло да бъде наречено и куче.

Новороденият „Шарко” дошъл на бял свят мъртъв, с оголена гладка кожа, без признаци на козина, а лапите му били разположени по нетипичен начин за куче и приличали по-скоро на човешки крайници. Между другото, по закона на генетиката, кръстоската между човек и куче е невъзможна, тъй като няма необходимата съвпадение на хромозоми.

Освен това, дори кръстоска между съвременен човек и средновековен предшественик не би се получила. Защото с развитието на човечеството се променя и наборът от хромозоми, така че днес ние изцяло се различаваме не само от кучетата, но даже и от нашите предци от преди 400 години.

За съжаление така и няма да се разбере как се е стигнало до появата на този мутант. Почти веднага след откриването му, украинският „Шаро” изчезва. Или са го изхвърлили, или погребали.

И ако това е само единичен, куриозен случай, то в Австралия те са като вълна. Морска, в буквалния смисъл на думата. По крайбрежието на Куинсленд започнали да се появяват цели пасажи от двуглави риби.

Причина за това станали селскостопански химикали, които чрез реките попаднали в морската вода. По мнението на австралийския специалист Мат Лендос, химикалите оказват влияние върху личинките на рибите. Той отбелязва също, че някои от съвременните химически препарати, използвани в австралийското селско стопанство, били забранени за използване в САЩ още през 2001 година. Според изследвания на американски учени, тези химикали водят до отклонения в репродуктивната функция на човека – от безплодие до сериозни физически увреждания при новородените. Лендос и привържениците му имат намерение да проведат серия от експерименти и тестове през месец февруари, за да докажат своята теория.