Къде се намира нибиру сега?

Единствената достоверна информация в момента е, че през 1983 г., когато телескопът IRAS я открива, разстоянието между Нибиру и Земята е било 50 млрд. мили и планетата се е движила към Земята. Оттогава официалната астрономия мълчи, но има информация от астрономи-любители. Вестник “Комсомолская правда”, под заглавие “Армагедон ще настъпи на 23 декември 2012 г.”, публикува статия за Александър Филатов, който се занимава с изчисления за движението на тайнствената планета, и е завършил Московския авиационен институт. Според него,


през 2007 г. Нибиру се е намирала само на 40 млн. км от Земята,

а толкова е разстоянието и между Венера и нашата планета, т.е. съвсем не е далече. Хората вече виждат Нибиру с невъоръжено око във вид на малък червеникав диск. Анализирайки историческата литература, Филатов направил извода, че сблъсъкът на Земята с Нибиру е описан в много религиозни символи. В Християнството например, това е кръстът – изразяващ пресичане на траектории. В източната философия пък този символ са преплетените змии.

В календара на маите направо е казано, че историята на човечеството се състои от пет Слънца/периоди/ и последното Слънце започва през 2012 г. А според изчисленията на Филатов и други учени, тогава Нибиру ще мине близо до Земята. Най-лошото е, че ни очаква повторение на Всемирния потоп, ако Нибиру премине над един от полюсите. А самата Нибиру не я застрашават катаклизми,

защото нейната обвивка е 10 пъти по-дебела от земната. Изучавайки древни източници, Филатов пресъздава облика на Нибиру – по размери тя е колкото Земята, казва той, но на нея няма океани и гори, има само планини без дървета и пустини.

През 2006 г. САЩ монтираха в Антарктида – на южния полюс – телескоп, с цел той непрекъснато да следи траекторията на Нибиру. От там през 2008 г. изтече анонимна информация – кратък видеоклип в youtube.com със следния текст към него: “Аз работя на станцията с телескопа.

Нибиру наистина съществува.

Надявам се, че тази информация ще бъде доведена до знанието на цялото общество. Не мога да разкрия името си, но потвърждавам верността на видеото. Тук представям инфрачервени снимки на приближаващото се Нибиру. Това видео, а и многото снимки и текстове в англоезичните сайтове в интернет, постоянните аномалии, земетресения, наводнения и други катаклизми, които се случват ежедневно на планетата ни, убеждават все повече и повече хора в съществуването на Нибиру.

Но това, за съжаление, е само прелюдия…”