Летателни средства и ядрени експлозии е имало преди 15 000 години

Страница от тибетски ръкопис от Х век, на който до хората ясно се виждат фигури, наподобяващи НЛО

Страница от тибетски ръкопис от Х век, на който до хората ясно се виждат фигури, наподобяващи НЛО

Изследователи доказват съществуването на високоразвита цивилизация хилядолетия преди нашата

На международен симпозиум, проведен в индийския град Хайдарабад под надслов „Науката и техниката в Древна Индия”, изследователи и експерти дискутираха съществуването на древни летателни средства, както и загадъчната съдба на град Мохенджо-Даро, изпепелен от оръжие с чудовищна мощ.

Браузърът ви може да не поддържа показване на това изображение.

Сражения в небесата

rykopis3„Когато настъпи утрото, Рама взе небесния кораб и се приготви да излети. Корабът бе голям и чудно украсен; двуетажен, с много стаи и прозорци. Корабът издаде мелодичен звук, преди да се отправи към висините”. Така в древния индийски епос „Рамаяна” е описано излитането на митичния бог с небесния кораб. И това съвсем не е единственото свидетелство по тази тема – почти във всички санскритски текстове се срещат разкази за това, как боговете се сражавали в небето, използвайки „вимани” – летателни апарати, снабдени с оръжия. Например, в книгата на великия мъдрец Махариджи Бхарадваджа „Виманик Пракаранам“, или „Трактат за полетите“, едно от нещата, които са описани, е мощен сноп от светлина, който можело да бъде фокусиран върху всеки желан обект и да го унищожи.
Загадката на Мохенджо Даро
rykopis2Браузърът ви може да не поддържа показване на това изображение.
Известно е, че Индия и Тибет са привличали интереса на нацистите, които, както се говори, са се прославили със своите „летящи чинии“. От началото на 1930 година те ежегодно са пращали там експедиции. Вероятно нацистите са открили там нещо за летателните апарати, а може би не само за тях.
Легендите твърдят, че преди 15 000 години древната индийска империя на Рама била унищожена от изключително мощно оръжие. След продължителен анализ на древните писмени източници, в които има описание на тази сила, английският изследовател Дейвид Дейвънпорт достига до извода, че някогашният град Мохенджо Даро, който принадлежи към най-древната доарийска цивилизация и чиито останки са открити на територията на басейна на река Инд, както и разположените в близост до него селища, са били разрушени от атомен взрив.
Ето какво може да бъде прочетено в книгите с предания за една от битките: „…Долитайки с бърз и мощен виман, Гурка (Gurkha, божество) изпрати над трите града един огромен снаряд, зареден с космическа мощ. Изви се ослепителен стълб от дим и огън, като десет хиляди слънца… Загиналите хора не можеха да бъдат разпознати, а оцелелите не доживяха дълго: започнаха да им опадват косите, зъбите и ноктите.” Напомня на случилото се в Хирошима…
И най-същественото: в руините на Мохенджо Даро ясно се вижда въздействието на много висока температура и още по-силна ударна вълна. В самия епицентър на предполагаемия взрив е намерена сплав от парчета глинени съдове и други материали. По тези места е открит и пясък, превърнал се в стъкло.
Накрая, въпреки всичко тайната за Мохенджо Даро си остава неразгадана.
Въздушните кораби и тяхното оборудване
Браузърът ви може да не поддържа показване на това изображение.
Изображение на виман в храма Абадос

Цяла глава от трактата „Виманик Пракаранам“ е посветена на уникалния уред „Гухагарбхадарш янтра“, инсталиран на борда на гигантски виман, с чиято помощ може да се определи (дори от голяма височина) местонахождението на скрити под земята предмети. Въпросният уред транслирал и приемал микровълнови сигнали и се състоял от елементи, изработени от полупроводници и специални сплави.

Специалисти от Технологическия институт в Бомбай се лутат 3 години, докато успеят да анализират състава на сплавите. В крайна сметка успяват да изведат химическа формула, включваща 14 елемента, между които са познатите ни силиций, натрий, мед и желязо.

„Гухагарбхадарш янтра“ е само един от 32-та уреда, които са установени по описанията на летателните апарати. Другите устройства също са изпълнявали разнообразни функции, като някои от тях могат да бъдат сравнени със съвременните радари, прожектори, фотоапарати.

Имало е и огледални плоскости, снабдени със специални лещи, които служели както за външни наблюдения, така и за защита на зрението на пилотите от ослепяващите „дяволски лъчи” на противника.

Браузърът ви може да не поддържа показване на това изображение.

В десетки старинни манускрипти се съдържат учудващо точни технически подробности за тези древни летателни устройства, наподобяващи формата на камбана. Преведено от санскрит, описанията съдържат понятия като тяга, графит, медни намотки, кристални индикатори и др. Изобилстват и подробни инструкции за управление на виманите. Ако ги приемем за истина, излиза че тези апарати са могли да се застопоряват, „висейки” в небето, а също и рязко и мълниеносно да сменят посоката си на движение. Като НЛО?

По тази тема научното съсловие е разделено на две групи. В първата са специалистите, които вярват в съществуването както на извънземни цивилизации, така и на твърденията от древните писания, свидетелстващи за живота на високо развита цивилизация хилядолетия преди нашата. Според тях е твърде вероятно виманите и другите чудновати устройства да са построени с помощта на извънземен разум.

Във втората група са учените, които тотално отричат наличието и намесата на разумни създания от други кътчета на Вселената и приемат за технически невъзможно съществуването на летателни средства хилядолетия назад.

Все пак, някои от тях смятат, че що се отнася до Древна Индия, е твърде вероятно индусите да са владели в някаква степен изкуството на въздухоплаването, защото в противен случай в религията им не биха съществували толкова силно и многопластово преданията за летателни машини.

Бъдещето ще покаже дали са прави.