МАРОКАНСКО ГАДАЕНЕ С МОНЕТИ

Маг Р. Тодорова

Това е древно африканско гадаене, което ползват и днес в тази страна. То дава отговор на въпроси при различни проблеми и насока как да постъпите в определена ситуация. Вземете две еднакви монети, например от 5 стотинки. Добре е да ги измиете под струя течаща вода и да ги ползвате само за гадаене. Концентрирайте мисълта си върху проблема, за който искате съвет за да постъпите. Хванете монетите в лявата си длан, стиснете ги, задайте въпроса си, разтръскайте и ги пуснете върху равна повърхност. Вижте каква комбинация се е паднала. За всеки въпрос трябва да хвърлите монетите два пъти и да си отбележите как са паднали: и двете – с лицевата си страна, с обратната или различно. Запишете комбинациите от двете хвърляния и вижте тълкуването.

Първо хвърляне: и двете монети са ези. Второ хвърляне: и двете монети са тура.

ПЪТУВАНЕ. Предстои ви промяна, необходимо е да загърбите миналото и да продължите напред. Подгответе се за нови неща, които на пръв поглед могат да ви разтревожат или да ви принудят да промените досегашния си начин на живот. Ново делово предложение, ситуацията вкъщи ще изисква неотложни действия или нова любов. Съдбата вещае, че промяната ще е за добро. Не се страхувайте и не се изкушавайте да пречите на онова, което изисква от вас действие, инициативност и смелост. Връщането назад е губеща позиция, независимо дали става въпрос за любовна връзка или предишна работа. Пътят ще ви изведе до цел, която досега не сте имали възможност да постигнете или съдбата ще ви дари нов интимен партньор и ново щастие.

Първо хвърляне: и двете монети са ези. Второ хвърляне: едната е с лицето ези, другата е тура.

ВЯТЪР. Внимавайте, задава се труден и напрегнат период. Въоръжете се с търпение, но помнете, че след неприятностите и грижите ви очаква промяна към добро. Не бъдете пасивни, а вземете изпреварващи мерки, проучете ситуацията в работата, анализирайте отношенията вкъщи или с интимния партньор. Вече има признаци за наближаващи неприятности. Доверете се на опита и на интуицията си и ако е възможно, действайте изпреварващо. Не бъдете доверчиви и не влизайте в никакви конфликти, защото ще попаднете в ситуация, в която вината ще се стовари само върху вас. Бъдете гъвкави, но предпазливи. Можете да потърсите помощ от хора, които не са ви лъгали и предавали в трудни моменти. Ако претърпите неуспех, не се отчайвайте, защото скоро ще се появят нови варианти и ще се измъкнете от трудната ситуация. За любовта тази комбинация вещае промяна или нова връзка, която ще бъде щастлива и ще преодолее трудностите.

Първо и второ хвърляне: и двата пъти монетите са ези.

РОЗАТА НА ПУСТИНЯТА. Това е много щастливо предсказание и вещае успех и благоприятна развръзка при всякакви проблеми и неприятности. Предстои ви успех и реализиране на намеренията. Животът ви се променя благодарение на поредица от щастливи обстоятелства. Здравословните проблеми също се решават. Навлизате в нов, щастлив и благоприятен етап от живота си и онова, което ви е липсвало или е било отнето, сега идва при вас. Благоприятен период за нова работа, нова любов, издигане в кариерата и печалби. Ако имате собствен бизнес, можете да действате по-активно и ако се колебаете дали да вземете кредит, направете го – ще го върнете по-бързо, отколкото очаквате. Ако сте самотни, скоро ще срещнете сродна душа, която ще преобрази живота ви.

Първо и второ хвърляне: и двете монети са тура.

ХОРА. Оракулът вещае, че ви предстои необичайна ситуация, която може да предизвика недоразумения, тревоги и трудности. Може да се чувствате объркани, самотни и да не знаете от кого да потърсите съвет или помощ. Това пречи да се концентрирате, да анализирате правилно случващото се и е възможно да допуснете още грешки или да предприемете неправилни действия. Има опасност точно сега от вас да се възползват хора, които от доста време очакват да се озовете в това положение. Не слушайте съвети на мними приятели, не се доверявайте на клюки и непроверена информация. Не избързвайте в нищо, внимавайте с документи и с пари. Може да се обострят заболявания и това да ви създаде нови тревоги. Не показвайте, че сте отчаяни и не се предавайте. Ще ви помогнат близките и тези, които наистина ви обичат и държат на вас. Онези, които ви обърнат гръб или са оставили любовта ви безответна, е време да напуснат живота ви.

Първо хвърляне: едната монета е ези, другата – тура. Второ хвърляне: и двете монети са ези.

ОАЗИС. Преходно благополучие, краткотрайно щастие, ако не сте умни, активни и внимателни. Повечето неща около вас сега са преходни и нестабилни, нещата може бързо да се променят и да видите и обратната им страна. Научете се, че не бива да разчитате на минали успехи и да харчите повече, отколкото може да получавате. Предстоят промени. Ще получите неочаквана подкрепа в труден момент. Очертават се и малко допълнителни пари. Концентрирайте се върху настоящето и не градете големи планове за неясното бъдеще. Възможно е да срещнете човек, който ще преобърне живота ви. Благоприятен период за влюбените или тези, които все още не са открили своята половинка. Вярвайте, че ако нещо е писано да се случи, то ще стане реалност.

Първо хвърляне: едната монета е ези, другата – тура. Второ хвърляне: и двете монети са тура.

СОЛ. За хората от пустинята тя е била по-ценна от златото. Оракулът вещае, че ви предстоят доста поводи за радост. Възможни са нови придобивки, неочаквани подаръци или такъв развой на нещата, който ще ви даде много предимства. Ако сте имали здравословни неразположения, сега силите ви се връщат. Нещата в любовта и в семейството също се променят в благоприятна посока. Конфликтите намират решение. Успехите в работата са реални, стига да сте внимателни и предпазливи. Потърсете съмишленици и нови съюзници. Може да се окажете в центъра на събития, които ще ви направят лидер и това ще преобърне живота ви. Ако сте самотни или имате семейни неприятности, вярвайте в добрата развръзка. Радвайте се на това, което имате и не се ядосвайте за онова, което не може да бъде ваше сега.

Първо и второ хвърляне: едната монета е ези, другата – тура /и в двата случая/.

КЕРВАН. Вещае благоприятно развитие на нещата и сигурност. Обърнете внимание на хората около вас и ако е необходимо, променете отношението си към някои от тях. Подновете контакти, които сте прекъснали, защото може да успеете само ако другите ви подкрепят и са на ваша страна. Потърсете онези, които имат сходни цели или проблеми и обединете усилията си. На работното място бъдете гъвкави и дипломатични. Не е благоприятен момент за спорове или претенции. Изчакайте. В семейството и любовта нещата се развиват благоприятно. Ако сте разочаровани и самотни, време е да се огледате, защото ви предстои запознанство.

Първо хвърляне: и двете монети са тура. Второ хвърляне: и двете монети са ези.

ПЯСЪК. Предстоят ви много емоции и главозамайващи промени. Не пропускайте шанса си, защото времето за умуване не е дълго. Възможно е да се чувствате несигурни и неспособни да вземете вярното решение, защото ситуациите в живота ви ще се променят бързо и няма да имате време за адекватна реакция или за размисъл. Доверете се на своите усещания и не изпълнявайте чужди съвети, които не ви допадат или ви се струват неподходящи. Може да ви предложат нова работа или пост, рисковано начинание за бизнес, някой да ви признае чувствата си или да се озовете в ситуация, за която ви се струва, че не е по силите ви да се справите с нея. Ако в живота ви има лъжи и лицемерие, ще се изправите пред истината. Понякога пясъкът вещае семейни конфликти, раздяла, изясняване на отношенията. Внимавайте и как харчите парите си.

Първо хвърляне: и двете монети са тура. Второ хвърляне: едната е ези, другата – тура.

КАМИЛА. Вещае изолация, необходимост от търпение, сила и издръжливост. Може да ви се стоварят доста грижи и задължения както вкъщи, така и в работата. Вероятност да поемете и чуждо бреме. Не се опитвайте да промените нещата, защото така само повече ще ги влошите и ще е във ваша вреда. По-добре се опитайте да запазите спокойствие и да сте търпеливи, докато ситуацията се изясни и видите как може да я промените. Бъдете внимателни, обмисляйте думите и постъпките си. Вършете само най-неотложните неща, не харчете спестяванията си, дори да имате финансови проблеми. Сега ви предстоят известни ограничения и трябва да сте пестеливи. Тези съвети важат и за семейните и любовните отношения. Сега не е време да ги изяснявате или да искате промени. Не критикувайте и не обвинявайте. Най-добре е да погледнете на нещата с чувство за хумор и да не показвате, че сте разтревожени или уплашени. Така ще се справите с този период от живота си.