МЕХДИ: КАК ДА ИЗБЕГНЕМ ТРУДНОСТИТЕ В ЖИВОТА?

Първо, в повечето случаи възникването на проблема е и по наша вина.

Второ, винаги трябва да обмисляме своите постъпки, за да ни се случват нещата, които бихме искали.
Но едно мога да кажа със сигурност – винаги има изход!

Сега, например, много хора се вълнуват от икономическата криза. Но има и такива, които не се интересуват от нея – тези, които живеят на село не отдават никакво значение на кризата. За тях тя е просто дума.

Често ме питат какво ще се случи и аз отговарям: “Ще се повиши безработицата, цените на продуктите ще скочат, животът ще стане по-тежък, ще се увеличи броят на хората с нервни заболявания.” Повярвайте ми, никой не ме пита: “А какво да направя, за да избегна проблема с кризата?”
По този повод мога да кажа, че усилията на един човек не са достътъчни. Хората трябва да се обединят. Само така можем да променим нещо в тази сложна ситуация.
Според мен, Русия ще излезе от кризата, но много други страни няма да могат. Голяма част от тях ще пострадат и практически ще бъдат унищожени. Нивото на безработицата ще достигне невероятни размери, ще има глад, ще се появят много болести.

В момента проблемите се решават чрз съкращения на сътрудници, някои фирми и заводи преустановяват дейността си за неопределено време, митническите такси на вносните продукти се повишават. Това води до поскъпване на хранителните стоки.
НИМА ТОВА Е ПРАВИЛНИЯТ ПЪТ?

Човек не може да си купи елементарни неща. В ситуация на криза всеки мисли само за себе си.

Кризата ще засегне най-силно Америка. Броят на безработните в някои моменти силно ще се покачва. Усилията ситуацията да се подобри няма да бъдат увенчани с успех. Сегашният американски президент Барак Обама ще трябва да бъде търпелив. Чакат го много тежки моменти.
Но, да се върнем на проблема. Какво да се направи, за да излезе светът от сложната икономическа ситуация? Както вече казах, най-важното е да решаваме този проблем с общи усилия.

НЕ ЗАЦИКЛЯЙТЕ НА КРИЗАТА!

Ако повтаряме постоянно думата “криза”, това е все едно да размножаваме един негативен поток от енергия, който е по-страшен от самата криза. Този отрицателен поток може да повлияе на здравето и общото физическо състояние на хората.
Затова всяка сутрин щом отворите очи, отидете до прозореца, отворете го и дишайте дълбоко. Докато правите това, произнасяйте думи на благодарност за това, че сте живи, че виждате света и красотата на природата. Не забравяйте да се настроите позитивно. Помнете, че вашата родина е България, че тя е най-прекрасната страна в света и вие живеете в нея. Обичайте страната си.
Винаги трябва да се гордеете с това, което имате – семейство, работа, себе си, децата. Правилно казват старите хора, че парите не носят щастие, а любовта е вечна. Любовта към всичко и всички.

Желая ви здраве, щастие и успех. И не забравяйте – бъдещето зависи от нас самите!