Мехди: НАЙ-МНОГО ОТ ВСИЧКО ИСКАМ ДА ПОМАГАМ НА ХОРАТА

Един ден седях на компютъра и търсех в интернет негативни отзиви за себе си. Исках го, за да видя какви са резултатите от моята работа и въобще да разбера как се отнасят хората към мен. Търсенето беше дълго и накрая намерих няколко претенции, в които се казваше, че не съм помогнал, а само съм взел пари.

Затова искам да обясня няколко неща.

Първо, аз не работя сам, а за няколко центъра в Москва. От тях получавам заплата. Второ, нито един специалист не може да даде 100% гаранция, особено пък в моята професия. Дори най-добрият хирург успява на 70%. Аз също може да сгреша.

Трето, аз не бягам, а продължавам да работя и ако някой е недоволен, може винаги да ме намери и да поговорим. За никой не е тайна, че когато човек стане известен, се появяват завистници и врагове, които започват да говорят гадости за конкурента си.

Сред негативите, които видях в интернет, намерих и много положителни отзиви и благодарности за работата ми. Благодаря на Бога за това.

Грешката на хората, които идват при мен е, че мислят, че имам вълшебна пръчица, с която мога да премахна всяка тяхна неприятност, болест или депресия. Аз им давам съвети, но ако хората не се вслушват в тях и не ги изпълняват, резултатите не са моя вина. За щастие, на много съм помогнал. Те се връщат при мен и ми благодарят с искрящи очи. Това е голяма награда за мен.

Много недоброжелатели пишат, че искам да стана артист, шоумен, певец и писател. От малък пиша стихове и не виждам нищо лошо в това, че искам да издам книга. Мечтая за свой самостоятелен музикален албум. Интересно ми е, какво толкова. Правя всичко, което душата ми иска. Не преследвам користни цели и съм доволен, че умея толкова неща.

НАЙ-МНОГО ОТ ВСИЧКО ИСКАМ ДА ПОМАГАМ НА ХОРАТА

Искам да споделя опита си от трудните ситуации в моя живот, за да не повтаря никой моите грешки. Искам да достигна до сърцата на хората и да им кажа, че те всички са мои братя и сестри. А що се отнася до бизнеса, той не е за мен. Не съм нито шоумен, нито бизнесмен.

Много говорят, че Мехди произнася красиви слова и е просто един добър психолог. Моята съвест е чиста и смятам, че всичко, което правя, е правилно. Още от дете попивам като гъба проблемите и негативите на другите и им отдавам положителна енергия. Никой не знае за моите главоболия, болки и умора, които изпитвам.

Спасяват ме единствено ежедневната медитация и молитви.

Съветвам всички: не съдете другите за постъпките им. Аз не приемам непълнолетни деца, не ги карам да идват при мен, честно се старая да помагам на тези, които ме търсят. Цялата си сила, всичкото си свободно време и личен живот съм отдал на това да помагам на хората. Опитвам се да бъда полезен доколкото мога, но не мога да очистя човека от греховете му. Защото и аз съм просто човек, като всички вас.

Понякога дори рискувам живота си, за да помагам. А това не може да се измери с пари. Казвам на всички:

“ПРАВЕТЕ ДОБРО, ОБИЧАЙТЕ СЕБЕ СИ, ОБИЧАЙТЕ ВСИЧКИ, ДАЖЕ ВРАГОВЕТЕ СИ, ВЯРВАЙТЕ В БОГА ОТ ЦЯЛОТО СИ СЪРЦЕ. БЪДЕЩЕТО Е ВЪВ ВАШИТЕ РЪЦЕ”.

Знам, че така или иначе, се намират хора, които ме обвиняват в шарлатанство. Те ме смятат за враг, но аз не им се сърдя, а дори съм им благодарен, защото тяхната критика ме кара да се отдавам още повече на своята работа.

Моля ви, обръщайте се към мен лично. Само така мога да се опитам да поправя ситуацията, ако, разбира се, това е по силите ми. Сътрудниците, които записват хора при мен, предупреждават, че гаранция няма. Много хора идват при мен след като са посетили поне десет екстрасенси. И аз виждам в очите им недоверие, но и зов за помощ. Как да помогна на човек, който е толкова противоречиво настроен? Той сам не е готов да си помогне, а аз какво да направя?

ЖИВЕЯ ЗА ДРУГИТЕ, А НЕ ЗА СЕБЕ СИ!

Не се жалвам, това е факт. Знам, че моята работа е моят дълг пред хората. Често слушам, че ме наричат предсказател. Не, това не е вярно. Аз само преразказвам виденията си. Бъдещето знае само Бог. А това, което се случва в света е толкова предсказуемо, че не е нужно да имаш способности, за да го предвидиш. Виденията, за които говоря, ги имам още от детството си. С тях живея.

За съжаление, хората са егоистични създания. Интересуват ги само собствените им проблеми, а за грижите на другите не им пука. Отворете очите си, погледнете наоколо – заради политическата алчност умират деца; природните ресурси са изчерпани, даже унищожени от човешкото безразсъдство; ужасни болести и вируси с необясним произход се разпространяват със скоростта на светлината и атакуват човечеството; катаклизми се случват постоянно! Ето какво ни заплашва сега. Длъжни сме да се обединим и да се опитаме да поправим този бардак.

Водата е източник на живот за цялата Земя. А заводите? Тяхната функция е да разрушават. Изливайки своите отпадъци, те нанасят непоправими вреди. Да не говорим за атомните отпадъци…

Ненавистта между страните расте не с дни, а с часове. Обстановката е толкова изострена, че държавите са готови да се унищожат една друга без същствена причина. Учените, опитвайки се да бъдат полезни за науката, в много случаи нанасят вреди и не осъзнават в какви мащаби може да бъдат загубите.

Казвам всичко това с една цел – да предупредя! Като лекар, аз считам, че профилактиката е най-доброто лечение.

НАЙ-СТРАШНОТО Е, ЧЕ ХОРАТА ГУБЯТ ВЯРАТА СИ В БОГА!

По-страшно от това няма на Земята. Проблемът е в това, че ние упорито отказваме да забележим всичко, което се случва около нас. В това е и нашата вина.

И накрая една източна мъдрост: “Когато не ви боли главата, не пийте хапчета. Когато ви боли – пийте хапчета. А когато болката премине, настъпват последствия и усложнения от лекарствата”. Изводът: Не правете така, че да ви боли главата!