Музикалната терапия – приятно лечение на много болести

Михаил Алексиев
Предлагам ви лечение без хапчета и лекарства, без сложни, болезнени и отегчителни процедури, без никакви рискове и противопоказания. Музикалната терапия не изисква нито специална подготовка и обучение, нито скъпо оборудване или изучаване на специални и трудни техники. Тя притежава магични лечебни сили за лечение на тялото, духа и душата.


Поради различни причини болните ни клетки в даден орган получават по-малко

кръв, по-малко кислород, по-малко хранителни вещества и витамини. Техните енергийни запаси катастрофално намаляват и те започват да боледуват и спират да функционират здравословно. Болните клетки започват да трептят с болна честота, различна от тази на здравите клетки. Ето някои от заболяванията, при които е особено успешна музикалната терапия, включително и в комбинация с магнитотерапията:

Безсъние: Още първата вечер ще усетите благотворното му влияние върху вашия сън и вашето душевно спокойствие. Разбира се, необходимо е настойчиво и системно прилагане, съобразно предписанията на музикалния терапевт. Колкото по-хронично е безсънието, толкова по-дълготрайно трябва да се прилага терапията. Но още след първата седмица на редовно прилагане могат да се забележат трайни подобрения. Инцидентните и краткотрайни безсъния не трябва да се оставят без внимание. Понякога те могат да преминат в хронични. Затова те трябва също да се преодоляват с музикалната терапия.

Стресови състояния: За съжаление те се превръщат в ежедневен бич. Инцидентните стресови състояния трябва веднага да се неутрализират с музикалната терапия, за да не се превърнат в хронични. При незабавна реакция те се изчистват само с няколко процедури. Хроничните стресови състояния се разблокират с дълготрайно /до месец/ систематично прилагане на музикалната терапия. Вместо към успокоителните хапчета, след стресово събитие посегнете веднага към лечебната музика. Използвайте я и преди решаващи и важни за вас събития, за да можете успешно да ги преодолеете без стрес.

Депресии: Задължителна консултация с музикален терапевт. Медитацията и душевната хармония, които създава музикалната терапия бавно, но сигурно разграждат депресиите. При слушане се изключват блокадите, събуждат се положителни асоциации и емоции, полетявате на крилата на вашите най-красиви мечти, отново намирате смисъл в живота. Неприятните спомени и натрапчиви мисли издребняват и изчезват. Необходимо е системно, дълготрайно /понякога месец и повече/ приложение.

Уплах: Той винаги е изненадващ и неочакван. Необходимо е възможно най-бързото противодействие с музикалната терапия. Абстрахирате се от мястото и обстановката, в която се намирате и веднага включвате лечебната музика. Вътрешният глас ви подсказва колко дълго да използвате терапията. При тежки случаи е задължителна консултацията с музикалния ви терапевт – особено при деца и бременни жени.

Страхови неврози: Задължителна е първоначалната консултация с музикален терапевт. Необходимо е систематично и дълготрайно /понякога 2-3 месечно лечение/. Не се препоръчват успокоителни хапчета. Тук музикалната терапия не отхвърля други терапии, предписани ви от психиатър-специалист, ако от тях имате полза. Тя успешно може да ги съпътства и подпомага.

Мигрени и главоболия: Като разхлабва напрегнатата и стегната мускулатура на врата и на шията лечебната музика подобрява кръвооросяването на главата и деблокира спазмите на най-фините кръвоносни съдове в мозъка. Лекарствата лекуват само симптомите, но не и причините на тези заболявания. Лечебната музика достига до причините. При кризи музикалната терапия омекотява болките до пълно отстраняване. В тези случаи много добри резултати се получават при комбиниране със също напълно безвредната магнитотерапия.

Шум в ушите: Едно коварно, тежко и все по-разпространяващо се заболяване. Официалната медицина у нас и по света смята заболяването за нелечимо или трудно лечимо. Предизвиква безсъние, депресии, страхови неврози до суицидни склонности към самоубийство. При системно и волево прилагане се постига намаляване на шума до пълното му отстраняване. Задължителна е консултацията с музикален терапевт.

Диабет: Все повече научни изследвания доказват, че основна причина и отключващ фактор за възникване на диабета е или хроничният дълготраен стрес или силни внезапни стресови състояния, както и кратки или дълготрайни депресии. Като изчиства стреса и декапсулира депресиите, музикалната терапия хармонизира и активира действието на жлезите и особено на задстомашната жлеза, която произвежда инсулина. Много добри резултати се постигат при комбиниране на музикалната терапия с магнитотерапия. Тя допринася за оптимално захранване на увредените клетки с кислород, хранителни вещества и витамини. Спират пагубните последствия от диабета. След редовно прилагане на комбинираното лечение нивото на кръвната захар започва видимо да спада като се стига до пълно нормализиране.

Високо кръвно налягане: В повечето случаи /особено при т.нар. есенциални хипертонии/ причините са на нервно-психична основа, стрес и депресии. Стресът и депресиите стягат и сковават мускулите на шията и главата, като стесняват артериите и кръвоносните съдове. Сърцето е принудено да изтласква същото количество кръв през много по-стеснените отвори на кръвоносните съдове и така се стига до повишаване на кръвното налягане. Лечебната музика цялостно медитира организма и разхлабва напрегнатата мускулатура. Още по време на първия сеанс може да забележите понижаване на кръвното налягане и нормализиране на учестения пулс.

Бронхиална астма: Особено вреден е паническият страх, който съпровожда винаги пристъпите. Лечебната музика прогонва този задушаващ страх, отслабва спазъма на бронхите, хармонизира психичното и душевното състояние на засегнатия. Прилага се не само за смекчаване на пристъпите, но и регулярно и дълготрайно до постигане на траен положителен ефект.

При черни магии, проклятия и лоши очи: Тук винаги имаме едно външно въздействие на външна отрицателна енергия върху нашата полева енергийна система на най-дълбоко ниво. Могат да бъдат нарушени нашите жизнено важни функции. Не помагат никакви лекарства. Лечебната музика достига до корена на болестта и хармонизира вашето нарушено енергийно полево ниво. Чудодейното въздействие на лечебната музика се забелязва още при първия сеанс. Редовното слушане на лечебна музика обезсилва всички минали, настоящи и бъдещи отрицателни въздействия върху вашата полева, енергийна система.

Спокойна бременност: Душевното здраве и спокойствие е особено важно, както за бременната жена, така и за нейния плод. За съжаление не могат да се предвидят и избягнат стресовите състояния, в които бременните жени могат да изпаднат. Затова се препоръчва както с превантивна, така и с лечебна цел по време на цялата бременност да се слуша предписаната лечебна музика. Тя ще подобри обмяната на веществата и ще засили имунната система както на майката, така и на плода. Допринася за здравословен сън, психично здраве и хармонично партньорство.

Отказване от цигари, алкохол и наркотици: Лечебната музика има също “наркотично” въздействие, но затова пък лечебно. При всеки импулс за следваща цигара, следваща глътка, следваща доза посягайте към лечебната музика. Необходимо е редовно и дълготрайно приложение за постигане на траен терепевтичен ефект. От момента, в който вътрешният ви глас поиска отново и отново да слушате вълшебните звуци, може да се каже, че вие сте вече излекуван.

3а постигане на идеално тегло: Знае се, че наднорменото тегло се дължи на нарушена обмяна на веществата, която пък се дължи на стресови и депресивни състояния. Отстранявайки последствията от стреса и депресиите, лечебната музика възстановява нормалната обмяна на веществата. Оставете трудните за изпълнение диети. При всяко извънредно посягане към любимата си храна, включете лечебната музика. Тя ще стане вашата духовна храна.

За засилване на концентрацията и паметта: Тук се прилага полузабравеният метод – сугестологията на д-р Лозанов. Особено полезно е прилагането за студенти, научни работници, хора на умствения труд.

3а ментален тренинг на спортисти: Особено подходящо е прилагането преди състезания за мобилизиране на духовните и физически сили на организма, както и след състезанията за бързо разграждане на стреса и за бързо възстановяване на физическото и духовно равновесие на организма.

3а хармонизиране на отношенията с партнъора и семейството: с нейна помощ се избягват острите конфликти и травматични преживявания. Лечебната музика ви облагородява и ви подтиква към компромис, прошка и взаимопомощ.

/в каре/

За контакти с музикалния терапевт Михаил Алексиев:

Тел./факс/Секр.: 032/689 074

GSM: 0878 689 074

e-mail: [email protected]