ПОЗИЦИЯ: Няма тежки карми, а неразбрани уроци

Валентин Ковачганев
Все по-често хората, които се обръщат за помощ към мен, искат да им направя регресия. Разбирам очакванията им да се видят в един друг живот като успели и щастливи и да разберат кой им пречи в сегашния живот, за да са такива. Едни търсят причините в своите родители, други – в прародители, а някои още по-надълбоко. После вината започва да се търси в разпределяне на любовта и към други братя и сестри и че остават ощетени и незабелязани, с наранени души и празни за любов сърца. Затова се женим по целесъобразност, оставаме с по едно или две деца, за да имат всичко и се стремим към лесен и ясен начин на живот в синхрон с другите и общоприетите разбирания за онова състояние, което трябва да наречем с някаква дума „добро” или „зло”. Аз също съм роден в България, в семейство с объркани от времето и промените родители, в общество, за което семейството беше клетка и се градеше от такива клетки с объркани и наранени същества. В държава, която за да оцелее се бе превърнала в сателит и изгуби своята автентичност и национална гордост. С представи за добро и зло, които манипулираха обществото и се ползваха от хитреци за лична изгода. В илюзия за прекрасно бъдеще прекъсваха родовата памет, отричахме постиженията на дедите ни, противопоставяха млади срещу стари, новото срещу ненужното старо, стъпквахме вяра и ценности, за които се е ляла кръв по земята, по която и сега ходим. Оглупели в преследване на парите, а сме деца на един народ с толкова богата история, изгладнели за знания, а газим една от най-плодородните земи на нашата планета, жадуващи за светлина сме загърбили слънцето. Мълчим, затворени в себе си, бием се за ненужното, искаме пари, за да оцеляваме, а задаваме ли си въпроса какво правим и дали има смисъл нашето съществуване във вида, в който го желаем. Всяко време си има своите герои, всяко място – своите билки, всеки народ – своите лечители. С любов и надежди изтерзаният ни народ си избира водач, който след като се настани на трона и се почувства уютно, започва да намира кусури на тия, дето са го избрали. Неразбирането на себе си води до излишни личностни битки и надпревари, в които се впряга целият ни род и само се излагаме и губим позицията си в света. Въобще кризата е тотална и е безкрайна пустотата в нашите души. И виното вече не е в състояние да помири нашите души, и лекарствата станаха скъпи за нищожните пенсии на тия, дето са ни дали възможност да материализираме нашите желания, родителите ни, в чиято червена кървава река на кармичноста се къпем заедно, защото следващите, които ще станем излишни приживе, ще сме ние. На какво учим децата си!? Как да ги опазим от секти и наркотици. Лъжат незнаещите, а крадат неможещите. Какво показвате на вашите деца?

Телефонът иззвъня и към мен за помощ се обърна една жена, която бе потънала в проблеми.

Всеки от нас има проблеми, иначе нямаше да сме живи. Жената пищеше в слушалката и се наложи да я приема посред нощ. Бяха й казали, че има възпаление на червата, с което ще си умре и й бяха изписали много скъпи лекарства. Изпитваше невероятна болка и много страх и излъчваше голяма обърканост. Разказа ми, че е обиколила много гледачки, които й бяха предсказали невероятно бъдеще, но накрая попаднала на една жена-ходжа, която й била направила магия. Въобразяваше си, че вижда в бъдещето и че иска да помага на хората, но само тя да се оправи. Разбрах какви са проблемите й и откъде идва всичко, поуспокоих я и й показах пътя, по който да излезе от тая магия, в която се бе вкарала сама. На другия ден ми се обади и каза, че вече няма болка, а само тежест в стомаха, но че не иска да продължи с мен, защото няма време и пари. Тя се бе объркала поради липса на вяра в бога, загърбила бе морални ценности и уважение към другите, подлъгана от неограничените възможности за забогатяване и безконтролните начини и възможности за постигането на това състояние. Работеше на две места както през деня, така и през нощта, но онова състояние на щастие не я спохождаше, а проблемите ставаха все по-големи и парите все по недостигаха за тяхното решаване. Бяха й отворили живота с години напред и всяка сутрин се събуждаше с очакване за съвсем друга реалност, която може би да бе постигнала, ако крачеше всеки ден и уважаваше другите.

За да не изпадате в такива състояния, ще ви покажа начин, по който да се научите да ползвате подсъзнанието си и да вървите по своята личностна пътека. Трябва да се научите да живеете ден за ден и очакванията да са според делата, които сте извършили. Затова всяка вечер, когато си лягате прехвърлете деня и това, което сте свършили в него през съзнанието си. Простете си, ако нещо сте пропуснали, и анализирайте това, което сте преживели. После затворете очи и си го представете как го събирате на топка, която хвърляте с лекота в безкрая и далеч от вас. Ако има нещо, което ви притеснява и искате на всяка цена да не забравите да свършите на другия ден, то станете и го запишете на лист и го сложете до вас. А когато хвърляте топката, си представете, че тя, излизайки в космоса, попада в дъното на необятното ваше подсъзнание и докато вие спите, оставяйки тялото да се отпусне и релаксира, то някъде дълбоко в подсъзнанието започва подреждане на информацията, която сте му пратили във вид на топка.

Доверете му се, защото това е вашето подсъзнание, в което е кодирана вашата пътека

и в зависимост от това къде се намирате и какво правите, то ще ви върне импулс, който ще ви събуди на сутринта и ще се яви пред вас като едно безпокойство, като сън или неясно чувство, на което да се доверите и оставите да ви води през деня. Спомнете си вида на току-що станало от сън малко дете – то е омърлушено и неадекватно. Вие също би трябвало да изглеждате така поне първите 5 минути след ставане, ако, разбира се, вечерта не сте удавили неудовлетвореностите си в алкохол и не сте се нагълтали с успокояващи, които да не ви карат да се чувствате виновни за това, което не сте свършили през деня. Така с времето подсъзнанието ще ви праща информация за това, което ви е необходимо да преживеете през деня и ще изживеете щастливо и пълноценно живота си. И не правете компромиси в любовта, защото само една пълноценна връзка на основата на любов, приемане и взаимно уважение е най-добрата връзка на човек с времето на настоящето. Когато самите вие не сте щастливи, то не питайте защо детето ви търси други врати и реалности, като взима наркотици и не става от компютъра по цял ден. Този свят и тая реалност, която вие му показвате, не му дава нужната информация как да постигне онова състояние на щастие, което сте желали при неговото зачатие. Непрестано е любопитството на хората какво ги очаква в бъдеще и това ги кара да се обръщат към магове и оракули. Непрестанно е желанието да променим себе си и да станем съвършени и затова се обръщаме към хипнотерапевти, които с едно заспиване да ни направят успяващи и виждащи щастието, като ни набутват внушения за желани състояния. Затова

хипнозата и ясновидството трябва да се забранят.

Те са като скалпел в ръцете на дете, с който то може да се нарани. Лъже се само тоя, който иска да бъде излъган, поддава се на внушения само недоволният от себе си и безотговорен за живота си човек. Но всичко е във вас – както въпросите, така и отговорите, както разочарованията, така и успехите. Връзката между съзнание и подсъзнание, между материално и духовно, между минало и бъдеще е интелектуалният човек. Това е съвкупността от познания и способности, които сме изградили, следвайки нишката на нашата съдба.

Няма тежки карми, а неразбрани уроци.

Всяка карма е строго индивидуална и е карта, която, ако следва дадената личност, ще го отведе до състояние, наречено Бог. Всяка една житейска пътека води нагоре, както всяко разочарование ни вкарва в анализи и търсене на друг път. Не се отчайвайте и не спирайте този жизнен процес, защото тогава целият товар от нерешени кармични проблеми, които са ни дадени за да ни помогнат да разберем света и да изясним духа,ще останат за решаване на нашите деца и внуци. Не пропускайте шанса докато сте живи да се борите и помагате с примера си на вашите деца. Да уважавате тяхната индивидуалност и да не ги обсебвате с любов, с която би трябвало да дарите другата си половинка. Объркани времена, стойности, неиздържали изпита на времето, завист и злоба, породили се от слабост и невъзможност, са причините да докараме нашата райска градина България до пустош и място за ненужни битки. Всяка религия е път към бога и както има различни фамилии и езици, които не се взаимноизключват, така и религиите не си пречат помежду си. Пазете се от хора, които ви показват враг в съседа ви и от религия, която се явява като единствен път и спасение, от страдащи и объркани хора, които искат да ви помогнат.

Подредеността на мислите води до подреденост до мозъка на костите, която намираме, когато изкопаем мощи на светци. Тя се изявява в телесна чистота и здраво тяло, липса на пороци като цигари, алкохол и опиати. Открито и ясно лице, без тикове и бръчки от ненужни страдания и разкъсващи душата амбиции. Ясни и открити отношения изчистени от лъжи, лукавост, двуличие, подлост и подмазване с всички хора. Време е и българският народ да познае водача си, да намери учителите си, да се обърне към традиционните за региона вероизповедания и да възстановим устоите на една толкова древна и мощна държава, за да върнем гордостта и да изявим трудолюбието на този толкова страдащ и наранен народ. Дали пък на родината ни пак не е необходимо да се направи една регресия на зачатието, към която е призовавал Отец Паисй с „История славянобългарска”. И дали бог не ни е пратил и такива творци като Хайтов и Ст. Цанев. Е, има и объркани, които смениха китарите и перото с костюми, сложиха вратовръзки, за които да ги водят обиграните политици. Не се плашете от объркаността в себе си, а от категоричността на обсебените и самовлюбените. Не гонете страховете си, а ги следвайте. Те ви показват празнотите в познанието, които трябва да попълните. Не се молете за спасение и изчистване от проблемите, а за помощ при тяхното решаване. Не се свенете да питате, защото така само ще намерите отговорите и ще познаете щастието от успеха. От всяка ситуация има изход и за всяка болест има лек. Търсете!

А ако незнаете как да излезете на нов път или пък как по-хубаво да се загубите, аз съм тук и ви очаквам.

За контакти с Валентин Ковачганев: 0885080243