ПОТОМЪК НА ХРИСТОС ЖИВЕЕ В ЯПОНИЯ

d0aed0bdd0b8d185d0b8d180d0be-d0a1d0b0d0b2d0b0d0b3d183d187d0b8Японецът Юнихиро Савагучи искрено вярва, че е потомък на Иисус Христос. Неговият дядо Савагачи се отличавал от останалите си съселяни с това, че бил висок и мършав, а останалите жители на селото по традиция са дребни и дебели. Но най-удивителното е, че той бил синеок.

Внукът Савагучи живее в северната част на Япония. Като всеки нормален гражданин, той всеки ден ходи на работа, облечен с костюм и вратовръзка, женен е и има две деца – син и дъщеря.
Но в живота на Юнихиро има един особен факт. Недалеч от дома му в японското село Шинго се намира могилка – скромно хълмче земя, върху, който стои древен кръст.
Японците вярват, че там почива човек, когото християните наричат Месия, т. е. Иисус, а до него е гробът на брата на Юнихиро – Исукири. Съвсем близо до могилите пък има руини на пирамида, която е била по-голяма от известните египетски пирамиди, но е разрушена от земестресението през 1857 г.
ТУК СЛОЖИ СНИМКАТА С КРЪСТА
Гробницата и имотът на Савагучи се смятат за мястото, където Христос е намерил покоя си.
ТУК СЛОЖИ СНИМКАТА С ПИРАМИДАТА
Ето какво е останало от пирамидата, която превъзхождала по размери египетските пирамиди.
СЕНЗАЦИЯ
Тази удивителна провинция, разположена на седем часа път от Токио, през 1935 г. се сдобила с още една ценност – местният свещеник намерил старинен свитък в архива на префектурата Ибараки. Според жителите на селото това е завещанието на Христос, а село Шинго е неговият последен пристан. Свитъкът и до ден днешен е изложен музея “Древни легенди за Христос”. Позовавайки се на тези документи, някои учени твърдят, че
ХРИСТОС Е ЖИВЯЛ И ПОЧИНАЛ В ЯПОНИЯ.
В древни японски ръкописи е казано, че Иисус пристигнал в Аомори, когато бил 21 годишен. Там той приел името Дайтенку Таро Джурай, научил японски и се влюбил в японския народ. Последният факт предизвиква сериозни спорове, тъй като в Библията е казано, че Иисус обича всички хора.
Легендата продължава с твърдението, че след като живял 11 години в Аомори, Божият син се върнал в Юдея. Заслужава да се отбележи, че точно 11 години от живота на Христос са пропуснати и не са описани в Евангелието.
52-годишният Савагучи казва: “Аз знам, че съм потомък на Иисус, но самата християнска религия не означава нищо за мен. Аз съм будист.”
Според версията на японския свитък,
РИМЛЯНИТЕ НЕ СА РАЗПНАЛИ ХРИСТОС, А ИСУКИРИ –
братът на Юнихиро. Христос взел ухото на Исукири и кичур коса от Дева Мария и избягал в Сибир, а оттам – в Шинго. Там се занимавал с отглеждане на ориз, оженил се за местна девойка на име Миюко и станал баща на тре дъщери. Японците вярват, че Иисус е живял 106 години и е бил погребан близо до мястото, където сега се намира домът на Савагучи, т. е. в родовото гробище на семейството.
За потвърждение на своята теория, че в тяхното село е живял Иисус, местните жители сочат и предишното название на селото – Хераи, което е много близко по звучене на думата “хиброу”/англ. hebrew/, т. е. “еврейски”. Освен това, традиционните японски песнопения, които се изпълняват на гроба, са подобни като звучене на юдейските.