По повод статията “Как ли ще реагира църквата на новите разкрития за Исус Христос и Мария Магдалена?”

pbПенчо Бойчев

Пиша Ви по повод провокацията на Милан Миланов, която не може да се отмине с мълчание. По мое мнение подобни публикации загрозяват иначе доброто име на вестника Ви. Сигурно ще има и други отзиви на тези противни измислици. Може би съм малко злъчен, но към такива екземпляри трябва да бъдем безкомпромисни.

Може би един толкова отявлен лъжец-провокатор не заслужава подобно внимание от моя страна или от страна на църквата, но е необходимо да се пресичат подобни опити от самото им начало. Аз ни най-малко не защитавам позицията на църквата, но не понасям лъжата в какъвто и вид да бъде поднесена.

Самото заглавие подсказва, че авторът отправя предизвикателство към църквата, а материалът представлява провокация. В днешно време всеки има право на мнение или да представя теория за научни проблеми или исторически събития. Доколкото църквата е човешко творение, тя и нейните догми подлежат на критика или промени във времето.

Библията, обаче, е нещо съвсем друго. Тя е сборник от писания на пророци, които са страдали за вярата си и в отговор са получили Боговдъхновени истини. Затова Библията е Боговдъхновена свещена книга, на която никой драскач няма право да посяга. И, който словоблюдец си позволи да съчинява лъжи относно Светото писание, трябва да знае, че рано или късно ще получи възмездие за делата си. Никому неизвестният господин Качев се позовава на лъжите на Милан Миланов като на някакъв авторитет. Самият Миланов вместо да прочете малко повече история, изучава живота на Исус Христос не от евангелията, а от … портрета на Мона Лиза. Вероятно по същия метод Чарлз Дарвин е проучвал родословното си дърво, след което установил, че прадядо му се е люлял на опашката си по дърветата. По всичко личи, че изпълнителят на мръсни поръчки Милан Миланов произхожда от същия родов корен.

Да проследим с какви прийоми си служи въпросният капацитет Миланов:

“Исус е единственият човек от петата раса, допуснат в Шамбала”

Колко лъжи и внушения съдържа само това изречение? Поне три.

Първо, Исус не е човек от Пета раса. Той е първият представител на Шеста раса, която води начало от Неговото възкресение.

Второ, Шамбала е подземен център на Черното братство, с което Исус няма отношение, нито желание да влиза там. Наистина след смъртта си Той слиза за кратко време в ада с етерно тяло, където прави големи промени и после се връща на земята.

Трето, Исус не се нуждае от позволението на стоящи много по-ниско от Него и подчинени Нему същества, за да бъде допускан от тях в Шамбала. Изобщо Шамбала не е нищо особено и представлява такова място за хора с етерно тяло, в подобни условия на което ще живеят днешните хора след 2000 години.

От историята на християнството се знае, че Йоан Кръстител е по-голям от Исус с 6 месеца, а майката на Йоан е била бременна по същото време, когато е била бременна Дева Мария. След като манипулаторът Миланов си наплюнчил молива и го насочил към вятъра, доказал, че Йоан е бил дядо на Исус.

От Учителя Петър Дънов и от световно признатия ясновидец Едгар Кейси знаем, че преди 50 хиляди години в Египет се преселват най-видните жреци от Атлантида. Те са знаели за предстоящия потоп и създават там велика цивилизация. В продължение на 50 хиляди години Египет е бил световен научен и културен център на Земята. Това, с изключение продължителността на времето, се признава и от науката. Капацитетът Миланов установил обаче, че Египет не е съществувал, а това е древното име на България. От тук той е на крачка да докаже, че или България се намира в Сахара, или че пирамидите не съществуват, защото такива били изводите от данните на Акаша.

Това не е първият опит за изопачаване на истината и историята и няма да е последният. Още рицарите тамплиери са опитвали с подобни съчинения да подкопаят основите на християнството. В днешно време поръчковият писател Дан Браун предложи услугите си на тъмните сили с книгата “Шифърът на Леонардо”. В замяна получи световна слава и реклама на лъжите и измислиците си, което му донесе много пари.

Японецът Юнихиро Савагучи от селището Шинго твърди, че е потомък на Исус Христос, а самият Исус бил погребан в имението Савагучи. Той бил живял 106 години и имал три дъщери. Сега пък ново двайсе. Макар цял свят да знае и почита Божи гроб в Йерусалим, българският барон Мюнхаузен разгадал загадка в картината на Пусен “Аркадийски овчари”, в която било закодирано къде е гробът на Христос – това било селището Рен льо Шато във Франция.

Невероятният писач и създател на световна история Миланов установил, че Мария Магдалена била българка, почти софиянка от село Бистрица, където са погребани родителите й. Можем да очакваме пета част на романа с още по-сензационни фантастични разкрития, ако той се срещне с първоизточника – Али Агджа, който, както знаем, се провъзгласи за Исус Христос. Тогава ще разберем защо прероденият Исус Христос е искал да убие папа Йоан Павел II.

Вестник “Психо” не за първи път дава форум на “контактуващи с Бога или Акаша”, които твърдят, че Исус Христос не е умрял на кръста, а е живял и имал наследници след Голгота. Досега няма случай контактьор по ченелинг да е говорил винаги истината, обратното е вярно – крайната цел на информацията винаги е манипулация на читателите.

Остава въпросът какво печелят и какво губят вестник “Психо” и читателите му от подобни писания, или това са платени публикации?

24 януари 2010 г.

Бел. ред.: В брой 3/2010 г. на в-к “Психо” публикувахме рецензия на писателя Валентин Качев за новата книга на Милан А. Миланов от поредицата “Тайните подземия на България”. В писмо до редакцията нашият сътрудник Пенчо Бойчев реагира остро по повод написаното от г-н Качев. Поместваме неговата позиция, без редакторска намеса. Искаме да се знае, че във вестник “Психо” винаги са публикувани различни мнения по теми, които продължават да бъдат отворени и за науката, и за езотериката. Категорично заявяваме, че рецензията на г-н Качев не е платена публикация. Редакцията ще даде право на отговор на автора Милан А. Миланов.