Продуктите от серията Еликсир

Продуктите от серията Еликсир – фитотерапия за вашето здраве и самочувствие

Продуктите от серията „Еликсир” представляват натурални, водно-етанолови екстракти от различни комбинации от билки, които влияят благоприятно върху здравословното състояние. Биологично-активните съставки оказват имуностимулиращо, антибактериално, антивирусно, антипаразитно и антимикотично действие. Уникалните комбинации и доказаният с клинични изследвания ефект дават възможност за широк спектър на въздейстие върху организма и висока лечебно-профилактична ефективност.

Еликсирите могат да се употребяват както самостоятелно, така и в комбинация с други лечебни средства и се отличават с липса на токсичност и странични реакции.

Използването на билки в народната медицина има многовековна традиция. С появата на съвременната химия и биохимия постепенно се усвояват и усъвършенстват механизмите за създаване и приложение на все по-голям брой лекарствени средства на билкова основа. Днес билколечението е актуален подход към здравословните проблеми и се е превърнало в част от комплексното лечение.

В България, възможностите на фитотерапията са обусловени преди всичко от богатите растителни ресурси и тяхното разнообразие – 3656 вида и 700 подвида. Ценните им специфични качества, до голяма степен се дължат на благоприятните климатични условия. Биологично-активните вещества, съдържащи се в растенията, представляват продукти на обмяната на живия организъм, които човек може да асимилира много по-лесно, отколкото чуждите за него синтетични медикаменти. Редица лекарствени растения съдържат освен активно начало и ред други биохимични компоненти, които влияят върху биосинтезата на белтъците, стимулират синтезата на антителата и функциите на имунната система на организма. Фитотерапията има безспорни предимства при своето приложение: не нанася вреда, и не причинява странични явления в сравнение с лечението със съвременните химически медикаменти. Все повече се налага убеждението, че е необходимо да се търсят естествени, не толкова агресивни терапевтични методи, които да не увреждат човешкия организъм. Едно от перспективните направления се явява търсенето на вещества, активно участващи в окислително-възстановителните и други биохимични процеси, протичащи в растителния и животинския организъм.
Проф. Д-р Йордан Михайлов
Еликсир-378 идва на помощ при токсоплазмоза

Токсоплазмозата е широко разпространена паразитоза, която засяга млекопитаещите животни и много видове птици като образува малки кисти в мускулите. Човекът също се заразява от тази инфекция най-често при директен контакт със заразена котка или при консумация на сурово месо. Заболяването в много случаи протича незабелязано или с леки болестни симптоми, които могат да бъдат обрив, повишена температура, увеличени лимфни възли и др. Обикновено оздравяването настъпва спонтанно, без употреба на медикаменти, но в някои случаи може да се наблюдават неврологични увреждания. При очна форма на протичане токсоплазмозата може да доведе до хориоретинит, увеит, иридоциклит и др.

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОПАСНО ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ

Голямото значение на тази паразитоза идва от нейната склонност да уврежда тежко плода в утробата на бременната жена, когато заразяването е станало през първите 3-6 месеца от бременността. В такива случаи детето се ражда с вродена токсоплазмоза, която се проявява у новороденото с възпаление на мозъка и мозъчните ципи (бавно развиващ се менингоенцефалит), петнисто-възлест обрив по кожата, повишена температура, отпуснатост, уголемяване на далака и черния дроб, увеличаване или намаляване размерите на главата, слепота, жълтеница, гърчове и др. Тези прояви могат да се открият още през първите месеци от живота на детето, но могат да се изявят и в по-късната възраст под формата на изоставане в умственото развитие, нарушение на зрението, церебрална парализа, гърчове и др.

Лечението на токсоплазмозата е етиологично и симптоматично, с лабораторен контрол и клинично наблюдение за ефективност на терапията. От медикаментите най-често се прилагат антибиотиците Ровамицин, Доксициклин, Клиндамицин и др. Използват се и сулфонамиди.

Еликсир-378 подобрява състоянието още след няколко дни

В комплексното лечение на токсоплазмозата с успех се прилага продукт от серията „Еликсир” – Еликсир-378. Хранителната добавка преставлява водно-етанолов екстракт от подбрани билкови комбинации, богати на биологичноактивни субстанции – полифеноли, витамини, каретоноиди, етерични масла и др. Еликсир-378 се произвежда от екологично чисти билки с доказан произход и качество. Приема се добре и може да се прилага както самостоятелно, така и успоредно с лекарствени средства. Благоприятният ефект от приложението на хранителната добавка настъпва към 4-5 – тия ден, като при болния мускулните болки и увеличените лимфни възли намаляват, телесната температура се нормализира. При очната форма на протичане отзвучава хореоретинитът, увеитът и иродоциклитът.

В хранителните добавки от серията „Еликсир” не присъстват химически активни съставки, изкуствени оцветители и синтетични парфюмни композиции, които оказват влияние при по-чувствителни и склонни към алергии организми. Хранителните добавки отговарят на потребностите на потребителите, които предпочитат натурални продукти и следват съвременните тенденции, като водят природосъобразен начин на живот.