Прости промени в мисленето, които докарват парите

moneyНяма да станете по-богати, ако си създадете по-добър образ, при положение, че това, което мислите за себе си, далеч не е слабото ви място и че наистина високо оценявате онова, което сте направили и което можете да направите.

Необходимо е да анализирате убежденията си и да отделите схващанията, които са отрицателни, ограничаващи и действат като спирачка пред притока на пари или материални придобивки.

Какво ще почувствате, ако някой каже:

“Вселената прелива от изобилие. Поискайте своя дял?”

Ще се разсърдите ли? Или няма да повярвате? Или ще помислите, че това е по-скоро пожелание?

Какво мислите за харченето на пари? Не искам да кажа, че трябва да бъдете като онази жена, която отговаряла на критиките на съпруга си, че харчи много, със следните думи: “Посочи някоя друга екстравагантност.” Тоест – чувствате ли се виновни?

Какво чувствате, когато гледате купа сметки, които чакат да бъдат платени? Гледате ли на тях като на враг, който се опитва да ви победи? Или като на депресиращ факт от живота?

Подобен род нагласи правят така, че бедният да си остане беден, а богатият да стане още по-богат.

Мислете като богати хора, а не като бедни, и парите ще започнат да идват при вас.

Да, Вселената наистина прелива от изобилие и парите напират към вас, особено ако сте извисили съзнанието си.

Можете да седнете удобно, да затворите очи и да си представите любимата спокойна гледка, а след това да изхвърлите отрицателния начин на мислене и да го замените с положителния. Мислено си кажете: “Вече няма да мисля отрицателно. Напротив, ще мисля положително.”

След това от време на време затвърждавайте това програмиране и мислено, и физически: мислено, като повтаряте процеса на релаксация и положително твърдение, и физически, като направите нещо, с което да покажете, че мислите положително. Някои от тези действия сега може да ви изглеждат далечни. Но щом се програмирате, ще ги разберете по-добре. Подобни действия са:

• да почерпите някого с газирана вода или с обяд;

• да платите сметка, която може да се плати и по-късно;

• да дадете извънреден бакшиш, ако човекът заслужава;

• да си купите нова вратовръзка или шапка;

• да дадете пари за някое добро дело;

• да кажете нещо хубаво по повод нечий финансов късмет;

Ако не можете да правите така, без да почувствате някакво угризение, вие все още блокирате изобилието на Вселената. Поговорете си със себе си. Искам да кажа, отпуснете се и изкажете някои положителни твърдения.

Предлагам ви няколко примера.

д-р Робърт Стоун

Следва…