Сродните Души са като ИН И ЯН, НО БЕЗ ДЕЛЕНЕ

Йорданка  Николова

– Днес, Господи във в-к „Родово Имение“ прочетох много интересна статия от Учителя  Дънов за Сродните Души. Там се казва, че горе-долу Душата преминава през 777 прераждания, като в 12 епохални от тях среща своята Сродна Душа. От статията разбрах още, че две Сродни Души правят едно цяло, но те са като „плюс” и „минус” на това Цяло и около 17 пъти те са едновременно на Земята, но ако се оженят, ТЕ ВЕЧЕ НЕ СА СРОДНИ ДУШИ?!

Паулу Коелю в своята книга „Брита“ казва, че Сродните Души се разпознават помежду си, виждайки Светъл кръг на лявото рамо на другия.

В статията Дънов казва  още, че целта на такава двойка Сродни Души е да се обединява  с други такива двойки, за да стане  така Едно Общо Цяло – сбор от Сродни Души. Той казва, че често един от двойката е Горе, а другият Долу и така онзи Горе захранва този Долу?

Хорхе Букай пък твърди, че няма защо да търсим нашата половинка, а  да осъзнаем, че всеки  от нас е завършено  Цяло и аз приемам  това, защото това отговаря на всичко, което Ти си ми казвал досега – че ако аз не обичам себе си така, както обичам и всички други – равностойно, то аз НЕ МОГА ДА ОЧАКВАМ НЯКОЙ ДРУГ ДА МЕ ОБИЧА или да запълни празнината ми, но ние винаги търсим Любовта. Какво още Ти би ни казал по темата „Сродни Души“, Господи?

– Дете, дете, Дънов правилно е дефинирал темата, но те, Душите, НЕ СА ПЛЮС И МИНУС, защото в Моя Свят НЯМА такова разделяне, това всъщност е НАЧАЛОТО   на Пътя на Душите в материята, в който ТЕ ПОСТОЯНННО СИ РАЗМЕНЯТ РОЛИТЕ, ЗА ДА СЕ СЕБЕОПОЗНАЯТ. Сродните Души са като ИН И ЯН, НО БЕЗ да има ДЕЛЕНЕТО. Няма разделение, защото Любовта заличава границите.

Бракът, или сексът, както казвате сега не прекъсва веригата на Любовта, а само дава шанс за пълното себеопознаване – брачният партньор е този, който изпълва пространството между Аз и Другия и така Любовта се опознава пълноценно и многопластово.

Истинската Любов в живота човешки е тази, която обединява различията и създава чувство на допълнение и изпълване и не защото Аз-ът НЯМА ТЕЗИ КАЧЕСТВА, А ЗАЩОТО ТЕ СА ПО-ХАРМОНИЗИРАНИ В ДРУГИЯ И ТОЙ САМО ГИ ПОКАЗВА.

Така, когато има  Радост в Любовта, Хармонията е пълна и тогава вие, хората, говорите  за Сродни Души, НО РЕАЛНО ВСЯКА ДУША, ПОПАДНАЛА В БРАК С ДРУГА ДУША, Е ВЪВ ВРЪЗКАТА СРОДНИ ДУШИ, ЗАЩОТО САМО ТАЗИ ВРЪЗКА ПОКАЗВА ДРУГИЯ ПЪЛНОЦЕННО, САМО ДРУГИЯТ Е НАЙ-ДОБРИЯТ ФОН НА ЛЮБОВТА НА АЗ-а.

Описаното от авторите е ИДЕАЛИЗИРАНАТА ЛЮБОВ, ЗА ДА СЕ УСПОКОИ ДУШАТА В ЗЕМНИЯ Й ПЪТ – т.е. ако не е срещнала ТУК И СЕГА Любовта, тя ви чака НЯКЪДЕ…

А ЗА СВЕТЛИНАТА ИСТИНАТА, Е ЧЕ ВСЕКИ ОБЗЕТ ОТ ЛЮБОВТА СВЕТИ, ЗАТОВА И ВАШИТЕ ДЕДИ – ТРАКИТЕ, НОСИТЕЛИ НА ТАЗИ БОЖЕСТВЕНА ЛЮБОВ, ТРАНСФОРМИРАНА В ЧОВЕШКА ЛЮБОВ, СА НАРИЧАНИ ОЗАРЕНИ

ОТ ЧИСТАТА, БЕЗ ОЧАКВАНЕ, ЛЮБОВ, НА КОЯТО ВСЯКА ДУША Е СПОСОБНА, ЗАЩОТО Е ЧАСТ ОТ ЧАСТТА, т.е. от МЕН!

Ваш Отец и св. Син и св. Дух

АМИН!

Информацията  е от 6.06.10 г.