Умиращи птици вещаят потоп

birdБиблейска сцена, вещаеща потоп, се повтаря зловещо по целия свят. Птиците умират сами, кръстят се духовниците от всички религии. Всеобщата паника идва от факта, че почти във всички свещени текстове краят на света започва с мор на летящите твари.

Преди дни жителите на слънчева Калифорния трябваше да се крият под стрехите, защото от небето валяха пеликани. Тежките им клюнове удряха коли и лодки по Западното крайбрежие на САЩ – от Орегон чак до Мексико. Хората разказват, че птиците изглеждали дезориентирани, немощни и неспособни да летят, което в крайна сметка довеждало до гибелта на повечето от тях. Организации за защита на животните в Калифорния все пак са успели да спасят стотина пеликана. „Когато хора ги хванат на паркингите, птиците изобщо не оказват съпротива. Просто седят в ъгъла и гледат зомбирано“, разказват ветеринарите. „Идва краят на света“, заключава българската феноменоложка арх. Мариана Везнева.
Мистерията с пеликаните камикадзета се задълбочава, защото през последните една-две години подобни страшни гледки станаха ежедневие по целия свят. Хора от австралийския град Есперанса до Одеската и Мурманската област също често стават свидетели на подобно явление. Апокалиптиците коментират случващото се като знак за края на света. И най-лошото в случая е, че може би имат основания, защото техните страхове си имат научно обяснение. Вече е започнало преместване на магнитните полюси на Земята и с такава скорост, че скоро този от Северна Америка ще се окаже в Сибир. Доказателство за този процес са обърканите птици. Те се ориентират в пространството по силовите линии на магнитното поле. Предполага се, че пернатите ги виждат и ги следват досущ като пътните знаци на магистралата. Това бе доказано преди година, когато в очите на прелетните птици бяха открити особени молекули (криптохроми), с които се ориентират в зависимост от въздействието на магнитното поле на Земята.
Последната смяна на магнитните полюси е била преди 780 000 години. Според повечето учени новата инверсия ще настъпи до няколко години. Тя би имала сериозни последици, защото до няколко години ще свали магнитния щит на Земята, който сега ни пази от радиацията. За зла участ този процес ще бъде в доста напреднала фаза през 2012 година, когато се очаква пик на слънчевата активност. Куп древни пророчества, включително календарът на маите, вещаят именно за този период планетарен катаклизъм. Едно от четиристишията на Нострадамус също предсказва Апокалипсис в годната на съдбоносната дванайсетка.
„Предстоят ни тежки дни. Разумни същества от друго измерение непрекъснато ни предупреждават. Те търсят диалог с нас, но ние не ги чуваме. Наричайте ги извънземни или както искате, но те нарушават мълчанието си, за да ни спасят като цивилизация“, убедена е контактьорката Марина Везнева. Тя стана известна в цял свят, след като дешифрира рисунките от житните кръгове, които мистериозно се появяват всяка пролет в посевите от Англия до Австралия. В една от тях, появила се през 2006 г. в полята на Полша, нашите небесни закрилници ни предупреждават, че след природен катаклизъм на Земята ще останат само 144 души. „Тази цифра не бива да се приема буквално, може да са хиляди или милиони“, успокоява духовете българската феноменоложка. „Но факт е, че нещо страшно ще се случи“, добавя тя. Според нея вероятно ще има комплексни фактори за измиране на човечеството от удар на метеорит до смяна на географските полюси.
Ако магнитните пък продължат своя танц, радиацията от слънчевите бури ще поразява директно Земята, предизвиквайки планетарен хаос, който дори холивудските сценаристи не могат да си представят. Цялата електронна техника, комуникации, енергетика, транспорт ще излязат от строя. Хората ще излизат само нощем, защото през деня слънцето ще убива на място. Преди това да се сбъдне обаче, Аляска ще загуби северното си сияние, което ще се премести в Европа

СТАНДАРТ