АКАД. БОРИС БОЛОТОВ: „Безсмъртието е реално” или как да бъдем здрави в нездравия свят

Кралското пиво” не допуска грипни заболявания

Лияна Фероли

Бележитият украински учен акад. Борис Василиевич Болотов е роден през 1930 г. в едно село в Уляновска област в семейство на руски работник. Още, когато е петокласник, става ясно, че притежава силно биополе, тогава нарекли тази му дарба „хипноза”. Той помагал на съселяните си чрез полагане на ръка върху болните им места. Скоро, обаче, тези „сеанси” били забранени от представители на властта в Уляновск.

През 1955 г. Болотов завършва Одеския електротехнически институт. Започва да се интересува от моделирането на биополето, да изучава тайните на древни народни практики за лечение, лекарствените растения, хомеопатията. През 1961 г. записва аспирантура в Москва и за една година преминава целия тригодишен курс. Следващата година се премества в Киев и завинаги свързва съдбата си с този град. През 1965 г. започва работа в Киевския академически институт по електродинамика, но поради критичното му отношение към институтските и партийни лидери, през 1970 г.бива уволнен. От този момент КГБ започва всячески да му пречи да си намери подобаваща работа. На фона на нарастващия интерес към неговите разработки на чуждестранни фирми в родината му започва една дълга сага от назначения и уволнения.

През 1977 г. успява да завърши своя 30-годишен труд „Безсмъртието е реално”, чийто машинописен вариант съдържа 13 тома. В три от тях описва 2000 лекарствени растения, 6000 рецепти с хилядолетна давност, методики за лечение с нетрадиционни способи. Една от тези книги е наречена „Как да не боледуваме и да не остаряваме”.

Квитесенцията на оригиналната му лечебна концепция била формулирана във вид на 5 правила. Но Борис Василиевич не се ограничава само с науката за младостта и дълголетието, той се вълнува много повече от безсмъртието.

Теорията му се базира на периодичната замяна на всеки 40 години на „клетката-лидер”, отговаряща за производството на млади клетки, която се намира в центъра на човешкия организъм, на разстояние два пръста под пъпа.

След всяка такава замяна всички клетки в организма започват постепенно де се обновяват.

Болотов установил, че във всяка животинска и човешка популация има лидер и ако той не притежава съответните биополета, популацията се разпада и загива. По същия начин, казва той, и в държавите, в които се избират фиктивни лидери, законите не работят. Когато книгата излиза в цяла Украйна, помолили автора й да напусне института. На последната му работа /пощальон на половин щат за 30 рубли на месец/ се задържа само 9 месеца. През 1981 г. изплашеният му началник го изгонва и оттам. Остава му само да обикаля страната с лекции за безсмъртието и да лекува хората. Но още в началото на неговата слава на лекар-чудотворец, който лекува дори рак, КГБ започва да го следи изкъсо, записва дори разговорите му в таксито. Срещу него са организирани покушения, обиски, конфискации, изтезания, побоища, издевателства, арести, престой в следствения изолатор на КГБ, където прекарва година и половина, а после му загубват още година по психиатрически експертизи в Киев и Москва. Накрая го признават за вменяем, за да го осъдят. „Клеветата срещу строя” в книгата за безсмъртието му донася още две години затвор. А по псевдоуглавните параграфи „незаконно упражняване на лекарска практика и „грабеж” на 2620 рубли /заплатата, която получава като преподавател на свободен режим в изчислителен център/, получава още 6 години. Последвали клевети, лъжи инсинуации дори в затвора, уволнение на жена му, отнемане квартирата на сина му.

В деня на откриването на ХХVІІ конгрес на КПСС, в знак на протест, Болотов организира бягството си от затвора, заедно със своя съкилийник. Но след седмица се връщат обратно. Това добавя към присъдата му още 2,5 години, но и преместване в друга колония, където спечелва на своя страна част от офицерите и получава възможност да работи в неголяма лаборатория с необходимото оборудване. В нея създава ядрен реактор по собствена конструкция и за първи път в света осъществява с него „студени” /без ускорители/ ядрени реакции с превръщане на фосфор и олово в други химически елементи, като заедно с това получава и стотина нови, неизвестни на науката химически елементи. Образци от тях са изпращани извън затвора, той води и кореспонденции с научния свят, а някои негови изобретения са внедрени в различни предприятия.

Борис Василиевич е реабилитиран по политически параграф през май 1989 г., но продължава да излежава углавните си „престъпления” и така се увлича по работата си, че в деня на своето освобождение пожелава да остане още няколко седмици, за да приключи с опитите си.Но съпругата му Нели Андреева решително се възпротивява и го прибира у дома.

На 16 май 1990 г. на учредителното събрание на Руската Академия Болотов изнася доклад за

главното откритие в живота си – таблица с над 10 000 химически елемента,

наречени от него „изостери”. Менделеевата таблица с малко над 100 елемента се явява спрямо нея само един частен случай. След доклада събранието веднага му присъжда почетното звание „Народен академик”. До своето голямо откритие ученият стига единствено по пътя на пълното игнориране на изучаваната в училищата и университетите физика. Той отхвърля модела на атома на Бор, отхвърля протоните и неутроните, от които уж се състояло ядрото. Дава свой модел на строежа на атома, който в практически план открива фантастични перспективи. Същият преврат Болотов прави и в химията. Разработва нова химия от второ поколение. Вместо обичайната вода за основа, взима литиевата вода, която в дълбините на планетата е пресована в силиций. А обичайните му химически елементи са само киселини, алкали и соли, произлизащи от реакции с участието на йони на литиевата вода. И ядрените превръщания на елементите са всъщност точно тези реакции.

На името на Борис Болотов днес съществуват 150 изобретения, донесли 2 млн. рубли печалба на внедрилите ги предприятия. Най-ценните му идеи за наукоемките технологии обаче са отхвърлени като невероятни. Това са превъзхождащите по здравина всички досега известни пеноматериали на основата на минерали и метали, полученият от него свръхздрав силиций със свойства на диамант, екологично чистата ядрена енергетика на базата на фосфора и други леки елементи, към която лесно могат да бъдат приспособени съществуващите сега АЕЦ, джобният ядрен реактор за загряване на тялото, получаването на злато от олово и живак, добиването на вода от въздуха, производството на хартия от базалтови и други материали, изваждането на радионуклиди от поразени от радиация организми, спасяването на Каспийско и Аралско море и др.

Макар че сега Борис Василиевич е напълно реабилитиран, неговите истини за прогреса на човечеството и медицината все още предизвикват нихилизъм сред привържениците на ортодоксалната медицинска наука. Главният им аргумент е, че авторът не е лекар по образование. Затова пък практиката показва обратното. За хората, приложили неговите методи, е много по-важна ефективността на медицината на Болотов, както и нейната ниска парична стойност. А издаваните от него брошури, като например „Ще ви науча да не боледувате и да не остарявате” се разграбва в многохилядни тиражи. Трудовете му „Здравето на човека в обществото”, „Как да не боледуваме и да не остаряваме”, „Излекувай сам себе си. Как да бъдем здрави в нездравия свят”, „Безсмъртието е реално” също се радват на голям успех. А лекарите, като Дмитрий Наумов и С.С. Високова, които прилагат Болотовските лечебни методи, успяват да се справят успешно с редица труднолечими заболявания.

„Безсмъртието е реално” започва със статия на писателя Михаил Белгородский, който разказва за богатата многостранна творческа дейност на учения. Нарича го „украинският Сахаров”,

събрал в себе си мъдростта на целия свят и притежаващ „интелект на стойност десет трилиона”. Неговата нова научна система е резултат от продължително изучаване на народната медицина, опита на знахарите и наблюденията му върху работата на съвременните лечители. А използвайки математически доказателства, той за пръв път предлага теоретични основи на народната медицина. Те са събрани в системите, наречени от него „Осем на куб” и „Квитесенция”, които преобръщат всички традиционни представи за човека и света. Автор е и на над 600 изобретения с голяма ефективност.

В „Безсмъртието е реално” Болотов отделя особено внимание на въпросите на онкологията и на социологическите аспекти на общественото здраве. Дава и някои универсални препоръки за здравословен живот,

описва неклетъчния /на молекулярно ниво/ модел на рака, основан на реакции със свободни радикали, както и механизма на тяхната неутрализация, който е напълно приложим, при това не само в клинични условия.

Включва резултати от най-новите му постижения и резултати за лечение на онкологични заболявания, неизвестни на официалната медицина.Ученият е убеден, че тази книга може да донесе „тонове” здраве на всеки, който не е равнодушен към състоянието на своя организъм.

В „Излекувай сам себе си” пък Борис Василиевич предлага изключително ефективните лекарствени препарати, приготвени чрез процеса ферментация. Тези т.нар. от него ферменти, получени чрез микробна ферментация на лекарствени растения не са предлагани по-рано от никого. А тъй като са образувани в резултат от млечнокисела ферментация и са напълно безвредни, много лесни и достъпни за приготвяне, те могат да се използват от всеки. Тези ферменти представляват комплекс от аминокиселини с необичайни лечебни свойства, които , от една страна, стимулират отделянето на инсулин от задстомашната жлеза, а от друга страна – стимулират кората и сърцевината на надбъбречните жлези към усилено отделяне на хормоните адреналин, преднизолон, хидрокортизон и норадреналин. Киселите аминокиселини разтварят и хидроксилапатита, минерал, който се натрупва в кръвоносните съдове и лимфите. Затова ферментите подмладяват и съдовете, като ги освобождават от основните соли, но и целия организъм, като удължават живота му.

Ето две такива рецепти на акад. Болотов:

Фермент със змийско мляко: Взимат се 3 литра млечна суроватка от козе мляко, захар за втасване, чаша сухо или прясно нарязана билка змийско мляко /листата и стъблата/. Растението се поставя в торбичка от марля и с тежест се потапя на дъното на буркана. Сместа се загрява и за да се пресече, се прибавя около 1 чаена лъжичка сметана, по добре от козе мляко. След това бурканът с бульона, покрит само с няколко слоя марля, се съхранява на топло и тъмно място. За две седмици се образуват доста силнопречистващи млечнокисели бактерии, а продуктите от тяхната дейност имат способността да обновяват и почистват повърхностите, върху които попадат. Не случайно на руски език билката змийско мляко е наречена „чистотел”.

Вътрешната употреба на фермента по половин чаша преди хранене за 1-2 седмици води до пълно възстановяване на епителната повърхност на стомаха и на целия стомашно-чревен тракт. От епителните власинки на червата се откъсват и всички по-тежки метали /олово, живак, талий, бисмут и др./. Ферментът е особено полезен за прилагане в замърсени с радиация райони, защото извежда от организма радионуклеидите.

Кралско пиво: В трилитров буркан с кладенчова вода се добавят 30-40 разрязани надве конски кестена. Добавя се чаша захар и за закваската половин чаша млечна суроватка или 1 чаена лъжичка сметана. Квасът се държи в топло помещение с температура около 25-35 градуса не по-малко от две седмици. Приятната на вкус напитка се употребява по половин чаша 20-30 минути преди хранене. Този квас укрепва организма, прави го неподатлив на много заболявания, подсилва ендокринната система, което защитава организма срещу грипни заболявания. Напитката увеличава съдържанието на мед и калций, а също и на кобалт, който при повишен радиационен фон намалява значително.Увеличава и количеството на йод в организма. Пивото, което напомня на бирата, може да се пие и в по-големи количества, но след всяка изпита чаша от него в буркана се добавя още една чаша вода и 1-2 супени лъжици захар. И без да се добавят кестени, квасът стига за 2-3 месеца. Могат да го използват и деца до 10 години.