АРХАНГЕЛ РАФАЕЛ – ВЪРХОВНИЯТ ЛЕЧИТЕЛ

За физически безпокойства, като болести или мъка, няма по-добър лечител между ангелските създания от Архангел Рафаел. Този ангел, чието име означава „Излекуване от Бога“, може да донесе незабавно освобождение от страдание. Рафаел сияе с една разкошна смарагдово зелена излекуваща енергия. Често Архангелът обгръща болната част на тялото със своята излекуваща светлина. Светлината действа като успокояващ балсам, и като бързо действащ начин за внезапно и напълно излекуване.

Рафаел, както всички обитатели на духовния свят, може да бъде едновременно с всеки които го призове. Ограничение на време или пространство не го смущават. Така че, никога не се страхувайте че вие се намесвате във другите задължения на Архангел Рафаел, когато вие го призовавате. Лекуващият Архангел застава до вас в момента, когато вие го призовете. Вие можете да го призовете в момента като помислите, или извикате гласно „Рафаел, моля помогни ми!“ На вашата молба, Рафаел също ще се свърже и със мястото на вашият любим човек.

Рафаел е могъщ лечител, който действа като един духовен хирург освобождавайки от страх и тъмнина нашето тяло и ум. Понякога, обаче, ние призоваваме Рафаел и после ние поемаме неговата дейност като лечител. Например, ние не му позволяваме да достигне до нашата „тайна за вина“, така че той да може да я изчисти от нас. Или ние се опитваме да му помогнем като му казваме, какво да направи. Макар и с добро намерение с нашите човешки нетактични действия пречим на действието на архангела. Следователно, след като призоваваме архангел Рафаел, най-добре е да му осигурим пълен достъп до вашето тяло, ум и сърце. По този начин, той може да изпълни неговата, от Бога дадена функция да излекува напълно всеки.

Без значение дали това е наранен нокът или както изглежда края на болест, призовете Бога и ангелите за помощ. Те не искат ние да чакаме, когато вече сме отчаяни или уморени, преди ние да направим това.

Из книгата на Дорийн Върчу „Архангели и извисени учители“