Астрологични талисмани за всеки знак от зодиака

Talismani 2

М. Петкова
Астрологичните талисмани се правят собственоръчно и всеки от тях носи енергетиката, подходяща за съответния зодиакален знак.
Това, по което си приличат, е, че всеки от тях представлява малка торбичка от памучен плат с определен цвят, която е вързана с панделка със същия цвят. Готовият талисман може да се носи на врата/в този случай панделката трябва да е по-дълга/, в портфейла или да го прикрепите към вътрешната страна на дрехата си.
За разлика от другите талисмани, които в повечето случаи се правят на растяща Луна, астрологичният талисман се изготвя в дните, когато Луната е в последна четвърт. Най-доброто време от денонощието е по изгрев слънце. Съставките, които се слагат вътре в талисмана, трябва да са предварително почистени – за тази цел подръжте всяка от тях над пламъка на горяща свещ/не е нужно да ги нагрявате, а само да ги подложите на топлите въздушни флуиди/. Направете предварително и енергийно очистване на помещението, в което изготвяте талисмана си.
Ако в състава на талисмана влиза перо от някаква птица, не е задължително да го слагате цялото – достатъчно е да отрежете горния му пухен край.
Талисман за зодия Овен/21 март – 18 април/
Планета: Марс
Прави се във вторник. Торбичката се шие от червен плат. Сложете в нея: един малък рубин/не е задължително да е истински/, 1 сухо листо босилек, 1 перо от петел, 1 клонче от хедър/вид метла – Calluna вулгарис/.
Сега направете следния ритуал: сложете торбичката на масата, протегнете ръце над нея, като ги държите на 1 – 2 см височина, кажете мислено своите желания – желанията трябва да сте намислили предварително, за да не се объркате по време на ритуала. Представете си и почувствайте, че между вашите длани и талисмана се образува енергийна връзка и, че неговата сила и възможности преминават във вас. Дръжте така ръцете си около 3 минути. След това вашият талисман е готов за ползване.
Ако почувствате, че талисманът ви дава прекалено много енергия, не го носете със себе си, а го поставете на бюрото в работата си и го носете само, когато имате нужда от повече енергия – той е достатъчно силен и работи за вас дори и без да е ваш постоянен спътник.
Талисман за зодия Телец/19 април – 20 май/
Планета: Венера
Прави се в петък. Ушийте торбичката си от тъмно зелен плат. Сложете в нея: 1 изумруд, 1 клонче чемшир, 1 перо от гълъб и няколко сухи листа от върбинка.
Извършете същия ритуал, който е описан за зодия Овен.
Талисман за зодия Близнаци/21 май – 21 юни/
Планета: Меркурий
Талисманът се прави в сряда. Направете торбичката от виолетов плат. Вътре в нея поставете: 1 сардоникс, 1 клонче от акация, 1 перо то папагал, няколко сухи плодчета от хвойна.
Направете ритуала по активирането, описан за зодия Овен.
Талисман за зодия Рак/22 юни – 22 юли/
Планета: Луна
Талисманът се прави в понеделник. Торбичката ушийте от светло сив плат. В нея поставете: 1 елмаз или лунен камък, 1 сух полски мак, малко котешка козина, няколко сухи листенца от ирис.
Направете ритуала по активацията на талисмана, описан за зодия Овен.
Талисман за зодия Лъв/23 юли – 23 август/
Планета: Слънце
Талисманът се прави в неделя. Торбичката трябва да е от жълт плат. Сложете в нея: 1 алмандин/този камък е разновидност на граната/, няколко сухи клончета майорана, 1 орлово перо и няколко слънчогледови семки.
Активирайте талисмана с ритуала, даден за зодия Овен.
Талисман за зодия Дева/24 август – 22 септември/
Планета: Меркурий
Талисманът се прави в сряда. Торбичката ушийте от лилав плат. Сложете в нея: 1 оливин/хризолит/, едно стръкче изсушен магданоз, 1 перо от патица и няколко хвойнови плодчета.
Заредете талисмана по гореописания начин.
Следва…