АСТРОЛОГ №1 НА РУСИЯ ПАВЕЛ ГЛОБА: ПРЕЗ 2012 Г. ПОЛИТИЦИ ЩЕ ПАДАТ ОТ ВЛАСТ, СВЕТЪТ ЩЕ СЕ ТРЕСЕ ОТ ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ, ВОЙНА В КАВКАЗ

– Каква ще бъде 2012 г.? Какви опасности крие?

– Опасностите, за които всички говорят, са силно преувеличени. Това не значи, че 2012 г. ще бъде безоблачна.

От края на 2012 г. до втората половина на 2015 г. периодът ще е много тежък и изпълнен с изпитания.

Основанието ми да смятам така е фактът, че Сатурн е не само планетата на големите бедствия, но и планета-индикатор за сериозни препятствия исистемна криза под знака на Скорпиона. Това може да доведе до промени във властта, до сваляне на правителства, както и до загуба на живота. Сатурновият цикъл е с продължителност 29,4 години.

В руската история има много потвърждения на това мое твърдение. Да вземем например периода от1953 – 1956 г. През 1953 г. почина Сталин, а Хрушчов обяви война на култа към Сталин. За тези три години разпердушиниха почти цялата сталинска гвардия и ограничиха претенциите й за власт. През 1957 г., когато Сатурн вече премина в Стрелец, изхвърчаха и последните въздвиженци, а малко по-късно и маршал Жуков.

– Ще си идат ли Путин и Медведев?

– До три години никой няма да се задържи на върха на държавната власт. Който и да победи, те ще си идат, даже и техният приемник ще си иде. Трябва да се направи промяна във формацията на лидерите. Вероятно до края на 2012 г. в руското ръководство ще настъпи сериозна криза.

Но тази тенденция ще бъде не само в Русия.

Ще има катаклизми във властта по целия свят –

хората, които заемат високи постове, ще паднат от тях. Поколението лидери и политици, което дойде след 1991 г., ще трябва да отстъпи на младите.

Според космическия цикъл това ще започне да се случва от 6 октомври 2012 г. В нощта на 5 срещу 6 октомври Сатурн ще премине в знака на Скорпиона. От този момент ще започне периодът, за който говоря. При този преход към тежка космическа констелация на небето ще се образува голям кръст. Сатурн не участва в този кръст, в него влиза Марс, или т.нар. Черна Луна, тъмното начало, което е първо в подсъзнанието, а след това излиза от него под формата на невероятно жестоки прояви. Може да бъдат масови протести, терористични актове, престъпност, разврат. Тези тенденции ще се запазят и през 2013 г., и особено през 2014 г.

– 2013 и 2014 г. ще бъдат ли страшни?

– Възможно е за света, особено за западния свят, този период да бъде

втората най-страшна икономическа криза.

Втората вълна ще бъде наистина страшна. Констелацията на планетите в периода февруари – март 2014 г. хич не ми харесва.

Напълно възможно е в Кавказ да има терористични актове, а може би и война.

Тя може би няма да е в Чечня, а в друга Кавказка република, но е напълно вероятно да има война.

Има и още едно съвпадение, което наблюдавам от години – много от тежките за Русия моменти са свързани с Лермонтов. През1914 г. е била стогодишнината от рождението му, а през 1941 г. – 100 години от смъртта му. И двете дати са свързани с две страшни войни – Първата световна война и Отечествената.

На 125-тата година от рождението му през 1939 г. Русия участва във финландската война, а за света започва Втората световна война.

На 150-тата година от смъртта на Лермонтов през 1991 г. се разпадна СССР, на 150-годишния му юбилей през 1964 г. Хрушчов е свален от власт точно в деня на рождения ден на поета.

Следващият юбилей на Лермонтов е през 2014 г. и можем само да се надяваме на чудо подобни неща да не се случат отново. 200-годишнината от рождението на му съвпада с Олимпиадата, която ще бъде в Сочи, Северен Кавказ, където Лермонтов е убит. Да не забравяме, че разпадът на СССР веднага реагира с войни в Северен Кавказ, в това число и Чечня, недалеч от лобното място на Лермонтов. Тогава беше 150-тата година от смъртта му. Странно съвпадение, но и уникално…

Но да се върнем на кризата. Тя ще продължи до 2015 г., когато постепенно ще започне да се усеща подобрение.

– Какво друго ще се случи?

– До 21 декември 2020 г. ще стане сливане на двете най-големи планети в Слънчевата система Юпитер и Сатурн.

Те ще съединят в първия градус на Водолей. От този момент нататък ще започне съвършено ново време за целия свят. Русия ще придобие сила ако не на свръхдържава, то поне ще си върне изгубените позиции.

– Какво ще стане на 21-22 декември 2012 г.?

– Този ден се пада в петък, Слънцето влиза в знака на Козирога. В този ден на дните Юпитер, звездата на кралете, която е свързана с властта, ще се намира в кралския градус на Близнаците, което образно казано развързва ръцете на властимащите. Юпитер е в съединение с Черната Луна, което значи освободено зло, дявол, Луцифер, черно начало. То ще се прояви активно при хората с власт.

Но като истински ангел-хранител Бялата Луна ще спре проявата на Юпитер и Черната Луна със своите триъгълни аспекти във Везни. Везните са знак на справедливостта, които не оставят безнаказани лошите деяния. Всичкко това е началото на процес, който ще се прояви по-късно. Ако нещо започне, то ще бъде маркер за започването на голям цикъл. Разбира се, това не значи, че на 21 – 22 декември ще има екстремални събития. 21 декември е 9-ия ден от лунния календар, който е наречен още сатанински ден.

Това е много лош ден, в който се проявяват всички демонични и сатанински сили, свързани с властта. Нищо катастрофално няма да стане обаче.

– Природните катаклизми през 2012 г.? Какво ще се случва по света? Земетресения, наводнения, техногенни катастрофи, войни?

2012 г. е началото на цяла поредица от големи катаклизми

и климатични изменения. Годината ще е изключително “плодородна” на всевъзможни колебания, особено в хидросферата, земетресения, свързани с вода, особено в сеизмоопасните райони.

Ще има рекорден брой земетресения.

Ще пострадат страни и градове, които са близо до морето. Климатът ще бъде изключително рязък – лятото ще е ужасна жега, а зимата ще бъде невероятно студена. Серията земетресения ще доведе до топене на ледовете и климатични промени, особено в Гренландия и Антарктида. Водното ниво ще се повиши в районите, които са ниско над морското равнище.

Най-застрашени са Холандия, Бангладеш, южна Англия, делтата на Нил в Египет, делтата на Мисисипи, частично Тексас, Амазонка, Бразилия.

Тези страни ще пострадат най-много, а по-голямата част от техните територии няма да останат на картата. 2/3 от териториите им ще бъдат под водата. Всемирен потоп, естествено, няма да има, но тези ържави, които са разположени ниско, ще бъдат заляти.

Продължението на интервюто четете в следващия брой…

Превод: Анна Димитрова