В Антарктида откриха вход към подземния свят

Отворът е разположен в планината. Това е добре видно от сателитните снимки. Малко по-нататък има обект, подобен на заледена летяща чиния.

Три загадки

Откритието направил Джоузеф Скипър – известен виртуален археолог от САЩ. Той обикновено „копае” Марс и Луната, имайки предвид снимките, предадени от космическите кораби и публикувани в официалните сайтове на НАСА и други космически агенции. Находките са наистина удивителни и рязко надхвърлят традиционните представи.

В колекцията на изследователя има обекти, подобни на кости и черепи от хуманоиди, а също и такива, които могат да бъдат приети за останки от цивилизованата им дейност.

Този път археологът се заинтересувал от Земята и по-специално от Антарктида. Той намерил там три странности- дупката, „чинията“ и езеро.

Марс на Земята

Антарктида не се различава много от Марс. Само дето има повече килород.Но студът е същият. На места температурата достига до минус 90 градуса по Целзий. Основната разлика е една – че в Антарктида има хора, а на Марс все още не. Но това не означава, че леденият континент е изследван по-добре от Червената планета. Загадки има и там, и тук.

Ние не знаем дали има живот на Марс. На нас не ни е известно и какво се крие под дебелия с километри слой на антарктическия лед. Дори за това, което се случва на неговата повърхност имаме само бегла представа. Удивително, но снимките на Марс с висока резолюция са повече, отколкото на Антарктида. Подробно разглеждане на детайли от нейния релеф е възможно само в тяхната ивица в близост до Земята „Куин Мери”, където са открити странните обекти. А би трябвало да се разгледат и други места, особено тези, за които отдавна се носят легенди.

Там се е криел Хитлер

Известно е, че нацистите много се интересували от Антарктида. Те провели там редица експедиции и дори превзели обширна територия от Земята „Куин Мери”. Нарекли я Нова Швабия. През 1939 г. германците открили на брега поразителна площ от около 40 кв.километра без лед. Тя била със сравнително мек климат, с много незамръзнали езера. Нарекли я оазиса на Ширмахер, по името на немския пилот-първооткривател. Впоследствие там се установила съветската полярна станция ”Новолазаревска”.

Според официалната версия Третият райх поел в Антарктида, за да построят там база за охраната на свойта китобойна флота. Но има много по-интересни предположения, които трудно могат да се нарекат дори научно-фантастични.

Те са обгърнати в мистика. Ето накратко историята. В хода на една експедиция в Тибет, нацистите разбрали, че вътре в Антарктида има нещо. Попаднали на обширни и топли кухини, където вероятно нещо се оставяло или от извънземни, или от обитаващите ги някога древни високоразвити цивилизации. В същото време се говорело, че Антарктида някога е била Атлантида.

В края на 30-те години от миналия век немските подводници открили таен проход в леда и попаднали вътре в тези пещери.

Според една от легендите немците построили свои градове под леда, а според друга – те се уговорили с месните обитатели и се установили в свобобните жилищни съоръжения.

През 1945 година вътре в ледения континент бил доведен живият Хитлер, заедно с живата Ева Браун. Те плавали в подводница, придружавани от многоброен ескорт – цяла ескадрила от огромни подводни кораби (8 броя), наречена „Конвой на фюрера“.

Той живял там до 1971 година, а според някои данни – чак до 1985 година.

Авторите на антарктическите митове разказват за „летящите чинии“ на Третия райх. Истории за тях има в много книги, филми, телевизиионни предавания и интернет. „Чиниите” – тези устройства нацистите също криели вътре под леда. След това ги усъвършенствали и все още функционират, като излитат от шахтите в Антарктида. НЛО – това са онези „чинии“.

Странни странности

Към историите за полярните извънземни и немците трудно можем да се отнасяме сериозно. Но какво да правим с дупката, „чинията” и езерото, открити от

Джоузеф Скипър?

От дупката в планината може да излети НЛО. „Чинията” е истинска и би могла да бъде дори и на изънземни. Тя изглежда заледена, въпреки че има оголване в резултат на глобалното затопляне или на атмосферните влияния.

А езерото е доказателство, че кухините ги има и са топли оазиси, подобно на „оазиса на Ширмахер”, който съвсем не е единствен.

Въобще, Антарктида е странно място…

Междувременно

Континентът някога е бил зелен
Площта на Антарктида е около 14 милиона кв. километра. Почти целият континент е покрит с лед като дебелината му достига 5 км. Това, което е под него си остава загадка.
Екип учени от Китай, Япония и Великобритания, наскоро публикуваха в списание „Природа“ резултатите от своите 4-годишни проучвания. От 2004 до 2008 г., те обикаляли на мощни АТВ най-тежките района на Антарктика – над планините Гамбурцев и отчитали с данни с радари. В резултат на това създали карта на повърхност с площ от около 900 кв. километра.
Оказало се, че някога на континента не е имало лед. Преди 34 милиона години, там е имало планини и равнини с цъфтящи поляни, както сега е в европейските Алпи.
Но нещо се е случило. Изследователите открили мястото, от който неголям ледник, намиращ се на самия връх (около 2400 м), започнал да расте. Постепенно той е обхванал цялата Антарктида. Под неговия слой са скрити няколко езера.
Мартин Зайгерт от университета в Единбург, който участвал в експедицията, е уверен, че в долините на антарктическите Алпи и досега се съхраняват замръзнали растения, дори и малки дървета. Трудно обаче ще се доберем до тях Но все пак може да опита, например чрез сондиране.