ДВА ЛУННИ РИТУАЛА ЗА ОТВАРЯНЕ НА КЪСМЕТА

ПЪРВИ РИТУАЛ
Ритуалът се изпълнява по време на пълнолуние. Кажете следното заклинание:
„Господарке на късмета, излез от своя скрит път. Благословена е твоята светлина, падаща върху мен, както светлината на Луната, падаща отгоре, и в светлината на късмета нека бъда благословен(а) до следващата пълна луна!“
Заклинанието трае до следващото пълнолуние, след което може да се поднови отново

ВТОРИ РИТУАЛ

При пълнолуние се пресява 9 пъти брашно, осветено от лунната светлина. Подходящ момент е полунощ. Осветеното от луната брашно има синкав цвят. Прибира се пресятото брашно и се изчаква до събота сутрин. Тогава се лее восък в светена или мълчана вода, като се нарича със свои думи желанието всяко зло в и около нас да застине във водата. Могат да се развалят и магии по този начин, но вместо произволно наричане в момента на леенето, се чете Киприянова молитва. Восъкът се изхвърля в течаща вода, а водата, в която сме лели восъка, пръскаме из целия си дом. Преди това е хубаво да пийнем малко от нея и да си измием очите и ръцете. Това се прави сутрин на гладно в събота.
В неделя сутрин пак на гладно се отива в църква и се пали само една свещичка от страната на Христос. Визуализира се съответно ефекта от ритуала. У дома се прави постна питка от пресятото брашно и се закусва с нея. Питката не бива да се изнася от вкъщи и се яде само от хората, които живеят в дома.
Добре е ритуалът да се прави поне 3 поредни месеца, но първите положителни резултати настъпват още до края на първия месец.