Д-Р ХЮ ЛЕН: ТЕХНИКАТА „КАПЧИЦА РОСА” ЧИСТИ СТАРИТЕ НЕГАТИВНИ МОДЕЛИ И РЕШАВА ПРОБЛЕМИ

Д-р Ихалеакала Хю Лен практикувал системата ХООПОНОПОНО/техника за решаване на проблеми и освобождаване от негативни спомени от миналото, базирана на Хуна метод – древна Хавайска практика/ в продължение на 3 години в психиатрично отделение на Хавайска болница за хора, които са извършили тежки престъпления –

убийства, изнасилвания и т.н. Болничните стаи били като затворнически килии и почти всички пациенти били с вериги, защото всеки ден имало нападения от пациенти над пациенти, пациенти над персонал и посегателства на пациенти над собствения им живот. Ежедневието в болницата се характеризирало с напрежение, текучество на персонал, психолозите не се задържали и т.н.

Постепенно, обаче, отпаднала необходимостта от синджири, намалявали се дозите лекарства, пускали пациентите да се разхождат в парка, сменяли затворническите стаи с нормални стаи с прозорци, пациентите започнали да участват с труд в разни форми в помощ на болницата. Вместо със страх и нежелание, персоналът вече работел от сърце. Резултатите идвали неусетно за всички, докато се стигнало до затваряне на това крило на болницата, поради изписване на пациентите. Само в два от повече от 30 случая болните били преместени на друго място.

Д-р Хю Лен не присъствал на служебните дискусии и отчети по състоянието на болните, нито се срещал с тях лично. Докато разлиствал папките с „история на заболяването“ на тези хора и изобщо през целия ден живеел с мъдростта на следните опорни нагласи:

1. Прости ми!

2. Съжалявам!

З. Обичам те!

4. Благодаря!

Повтарял тези думи в непрекъсната мантра, каквото и да се случвало в житейското му ежедневие. Насочвал ги както към болните, така и към всеки и всичко, с когото и с което е във някаква форма на взаимодействие, било то живи хора, „неживи“ предмети  или ситуации, към всичко, което се разгръщало в неговия личен живот, под каквато и да е форма! Насочвал думите и към Бога – за съдействие да бъдат изтрити собствените му подсъзнателно течащи мисли и чувства, които са станали причина да се срещне с тези хора, които изживяват тези страдания. Насочвал ги към собствените си програми, които работят на подсъзнателно ниво.

ТЕХНИКА „КАПЧИЦА РОСА”

Когато имате проблем, освен изчистване с ХООПОНОПОНО, вземете един молив с гумичка на върха и мислено или на глас произнесете Капчица роса“, като си я представяте как минава по молива и го изчиства. После започвате да потупвате  с молива по листа.

Ето какво споделя от личен опит една дама в dreamland-bg.com: „Съсредоточавам се и пиша на листа проблема, който искам да чистя, като внимавам как точно го формулирам. Например „Безпокоя се неоснователно за някого“. Формулирам максимално точно и кратко мислите си. След което потупвам с гумичката по листа, като си представям как по него се стичат капчици роса и отмиват написаното. Не се съсредоточавам върху чувството, а върху образа, докато капките отмиват написаното. Правя това, докато „видя“ чист лист. Честотата и продължителността на прилагане е индивидуална.”

И така – пишат се накратко всички главни проблеми в живота, след което потупват всеки от 2 до 5 минути, повтаряйки някой от инструментите. Прави се поне веднъж дневно, а когато не сте в къщи, поставете гумичката върху листа с проблеми, за да се чистят през това време. През деня, когато се сетите за това, си представяйте, че чистенето продължава.

Използвана е информация от книгите на Джо Витале и д-р Хю Лен „Абсолютната неограничeност“, „Нулеви Граници“ и dreamland-bg.com