ЖЪЛТИЯТ КАНТАРИОН Е НАЙ-СИЛНАТА АНТИДЕМОНИЧНА БИЛКА

Всяка билка  има свой диапазон на сила на действие, и затова една трева ние използваме за главоболие, друга – за черен дроб, друга – за простуда и т.н. Но има и  такива билки, които притежават мощни  лечебни действия, те въздействат веднага на целия организъм на човек, а не само на отделен орган, и освен това, те регулират енергетиката на организма. Тези билки притежават много висок и чист спектър на излъчване, в който практически отсъства черният цвят. В тяхната енергия няма нищо от подземния свят, мъртвото царство, и за това те притежават силно целително въздействие върху човек, а също така и способност да прогонват нечистите сили. Те се наричат антидемонични. Това са – жълт кантарион, исоп, лавандула, коприва, пелин, магарешки бодил, копър, богородична трева, градинска теменуга и др. За да се получи най-добро въздействие, те се събират в благоприятно за това време. Използват се само във вид на настойка или за опушване. Преди това те трябва да се изсушат, за да приемат от Слънцето силата на огнената стихия, която увеличава тяхната способност да прогонват отрицателната енергия.


Опушването  действа на нашия  разум, пречиства  мислите, прогонва беди и нещастие.

Изчистват не само човека, но и жилището. Добавете към билките и тамян и минете през всички стаи. Когато дома се изпълни с аромата на билките, за няколко минути отворете прозореца и кажете:

„Както  димът излиза през прозореца, така да излязат  и бедите, болестите  и т.н. от моя дом.”

След това затворете  прозореца.

Настойките действат цялостно на нашия организъм, изчиствайки  го от натрупаната отрицателна енергия. Водата позволява на силата на билките  свободно да изпълнят всички клетки на нашето тяло и го настройва да приеме чиста енергия.

Жълт  кантарион – това е  една от най-силните антидемонични билки.

Събира в себе си цялата слънчева енергия, въздейства веднага на целия организъм. Помага при депресии, умора, първи признаци на простудни заболявания. Той отваря сърцето на човек, съединява душата, разума и тялото в едно цяло. Не се използва за опушване. Приема се само като настойка. Бере се в средата на юли.

Исоп – действа на тънките  енергии на тялото.

Ползва се за опушване, настойки, но най-много сила дава на организма при допир с  кожата. Това позволява бързо да се пречисти енергетиката на човек  от натрупаните утайки.

Пелин – ароматът на тази билка  е в състояние  да изгони от дома всякакви нечисти сили.

Ползва се само за опушване и то за кратко време  и в малка доза. Възстановява хармонията с природата. Най-добрия начин за ползване на пелина е да се закачи в  дома. Бере се на намаляваща Луна.

Коприва – действа против черна  магия, като се поставя  в обувките на омагьосания.

За лечение  при безсилие, отслабване на организма, анемия. Използва се за опушване, настойки или вани. Копривата е влизала  в състава на древните еликсири за младост и красота. В магията се ползва само стара коприва. Бере се на млада Луна.

Магарешки бодил – закачен на външната врата пази дома от отрицателните  енергии.

Неговата сила е най голяма по време на цъфтеж.

Лавандула – това растение притежава  свойството да концентрира  силите на човека

в борбата с отрицателната енергия. Приема се във вид на опушване и настойки, в малки количества, той като може да предизвика агресия и ненавист. Бере се на млада Луна.

Копър – в магията се използва за опушване и гонене на чуждо въздействие.

Действа като спомагателно средство, поради слабото си действие.

Богородична трева – сферата на нейното действие е плодородието.

Вана с богородична  трева способства за съхраняване  на женската красота. Бере се по пълнолуние.

Градинска теменуга – приема се като настойка. Помага на човек да постигне щастие в живота, притегля към него това, което не му достига. Ликвидира с помощта на организма отрицателната енергия. Успокоява нервната система, прави човек по-красив.

Много полезно  е и да кадите с градински чай. Той дарява мъдрост и познание, защитава от лоши очи, пречиства въздуха и дава сила. Ако го пиете на чай, помага и при взимането на важни решения, свързани с кариерата, бизнеса, семейството.

Използвайте билките  само с добри намерения.