ЗОДИАКАЛНИТЕ ЦВЕТЯ-ТАЛИСМАНИ НОСЯТ ДУШЕВНО И ФИЗИЧЕСКО ЗДРАВЕ – Част 2

Скорпион (24 октомври – 22 ноември)

За да получите допълнителна сила, както и чувство на увереност в себе си и умения да управлявате ситуациите в живота си, е желателно да имате в дома си растения, които притежават скрита привлекателност, дори такива, които изглеждат на пръв поглед невзрачни, но знайте, че те ще ви донесат голяма сила и полза.

Обикновено тези растения обичат влагата. Техният външен вид, окраската на листата и цветовете им са особени, странни. Те често имат огромни листа.

Растенията на Скорпионите са драцената/драконовото дърво/, монстерата, гинурата, обикновеният олеандър, тигровата фаукария, сансевиерата/змийски език/.

Към цветята и диворастящите растения, които резонират с енергията на тази зодия, са карамфилът, хризантемата, гладиолата, кактусът, фрезията, орхидеята.

Стрелец (23 ноември – 22 декември)

За да имат успех делата и начинанията ви, трябва да имате в дома си растения, подходящи за зодия Стрелец. Тук спадат високорастящи растения, чийто цветове са по върховете на стеблата. Те са забележителни, ярки, често биват използвани за интериор на офиси и големи пространства.

Растенията на Стрелеца са фикусът, бамбуковата палма, стайната лоза, кралската стрелиция/райска птица/, лимонът.

Цветята и диворастящите растения, подходящи за представителите на зодия Стрелец, са карамфилът, нарцисът, гергината, палмата, тръстиката, гладиолата, глухарчето, лотосът, метличината.

Козирог (23 декември – 20 януари)

За да постигнете съсредоточеност и да достигнете целите си, независимо до какви идеи се отнасят, помогнете си с цветята, които носят щастие и успех на зодията ви. Вашите цветя са със строги форми и здрави стебла, нерядко имат шипове и бодли, листата им са малко, за да пестят влага. Растенията на този зодиакален знак са високи и растат бързо.

За Козирога са подходящи кактусите, ароматната драцена, хвойновите растения, слоновата юка, каучуковият фикус, каменното цвете и ветрилообразната палма.

Цветята на тази зодия са белия карамфил, бръшлянът, белият трън, еделвайсът, жълтата тинтява, аконитът, мандрагората.

Водолей (21 януари – 19 февруари)

Растенията на Водолея помагат да погледнете на старите неща по нов начин. Те не притежават външна хармония и имат специфични черти, които ги отличават от останалите представители на флората. Техните форми са оригинални и често предизвикват удивление.

Резониращите с характера на Водолея растения са стайният клен, строманте Калатея, драцена Годсефа, петнисто рео, паунсетията/коледна звезда/.

Към цветята и диворастящите растения, подходящи за Водолея, спадат теменужките, миртата, нарцисът, пелинът, безсмъртничето, имелът и беладоната.

Риби (20 февруари – 20 март)

За да постигнете проникновение в дълбините на духовния свят, обърнете внимание на растенията, резониращи със зодиакалния знак Риби. Както зодията е воден знак, така и нейните растения са влаголюбиви, с приятен аромат и красиви цветове. Често те нямат отчетлива форма, но са възприемани като нещо цяло и единно. Цветовете им привличат вниманието като цялостен цвят, а не като отделни цветчета. Стеблата им нямат силна структура и се крепят на окръжаващата ги среда – вода, камъни и др.

Сред растенията на Рибите можем да отличим аквариумните растения, орхидеята, палмата /рибя кост/, каучуковият фикус и здравецът.

Към цветята и билките, подходящи за този зодиакален знак, спадат незабравката, нарцисът, жасминът, мимозата, макът, лилията и минзухарът.

Източник: magicwish.ru

Превод: А. Пламенова