ЗОДИАКАЛНИТЕ ЦВЕТЯ-ТАЛИСМАНИ НОСЯТ ДУШЕВНО И ФИЗИЧЕСКО ЗДРАВЕ

Ако погледнем изображенията на античните богове, ще видим, че всеки от тях има свой спътник от растителния свят. Юпитер е съпровождан от мощен дъб, Аполон – от вечнозелена лавра, а маслината е неизменно до Атина. Духовната същност на растенията е била позната на нашите славянски предци и те са използвали силата й за свое благо. Неслучайно младите момичета едно време са вплитали ароматни цветя в косите си – техният приятен мирис привличал ергените, а във венците на бременните жени, които мечтаели за мъжки рожби, задължително присъствали пшеничните класове – символът на рождението.

Магията на растенията е достъпна за всеки. Едва ли има човек, който да не знае, че боровите клонки /желателно е да са с шишарки по тях/ в дома неутрализират отрицателната енергия и запазват мира в семейството. Ако пък сложите палмова клонка в дома си, тя ще ви донесе победа във всяко начинание.

И така, изводът е, че домашните растения са нужни на човека не само за украшение на интериора, но и защото поддържат неговото здраве, а стайните цветя са истински психотерапевти, които целодневно се занимават с нашето душевно и телесно благополучие. Ако подберете за дома си цветя, които съответстват на зодиакалния ви знак, то тяхната полза за физическото и психическото ви здраве ще бъде наистина неоценима.

Овен (21 март – 20 април)

За успеха и щастието на Овена са необходими стайни растения, които имат огнено-червени, розови, оранжеви и или оцветени в бордо цветове и листа. Тъй като представителите на тази зодия са достатъчно забележителни, растенията им трябва да бъдат също такива. Сред тях са: индийска и японска азалия, градински здравец, кралска бегония. Бегонията не само ще ви помогне да направите дома си гостоприемен, но и ще привлича при вас много нови приятели и ще прочиства атмосферата ви от нежелани остатъчни енергии.

Към цветята и диворастящите растения, резониращи с енергията на Овена спадат и невен, глог, виолетка, сладък грах, съсънка (Anemone), напръстник, хортензия.

Телец (21 април 21 май)

За уюта, комфорта, спокойствието и усещането за стабилност на родените под знака на Телеца са необходими красиво цъфтящи, ниски и здрави стайни растения. Те помагат на своите стопани да постигнат обезпечен живот. Към тях се числят каланхоето, декоративната бегония, глоксинията, декоративните пеперони, персийската циклама, сребърното дърво/дървото на парите/. Други цветя, които резонират с вашата енергия са момината сълза, люлякът, далията и тученицата.

Близнаци (22 май – 21 юни)

На вас, скъпи Близнаци, са ви нужни увивни растения и растения с пищни листа. Такива са папратите, бръшлянът, перестите палми, аспарагусът, финиковата палма. Те ще ви помогнат да подобрите психическото си здраве и да очистите енергийно дома си. Освен това могат да ви послужат за талисмани, когато става дума за взаимоотношенията ви с приятелите.

Сложете някои от тези цветя на работното си място и ще видите как по-бързо започвате да усвоявате информацията. Към цветята, подходящи за вашата зодия, спадат и жасминът, маргаритите, лютичетата, теменужките, нарцисите, и камбанките.

Рак (22 юни – 23 юли)

За щастието в дома и радостта в семейството на Рака е желателно да има стайни растения, които имат месести и сочни стебла и листа и които се нуждаят от обилно поливане. Отличителната черта на растенията на тази зодия са цветовете – те са събрани в компактни храсти, които образуват сплотени, малки „семейства”. Тези растения помагат да се подобри атмосферата в дома, психо-емоционалното състояние на всички членове на семейството, както и да се подобрят отношенията в рода. Представителите на зодия Рак отговарят за дома и разбирателството в него, затова растенията, които им подхождат, могат да се използват като талисмани от други зодиакални знаци, които се стремят към покой, уют и щастие в дома.

Към стайните растения на зодия Рак спадат представители на флората, като дървовидното алое/столетник/, хибридната фуксия, каланхоето. Цветята, подходящи за този знак, са водните лилии, всички бели цветя, незабравките, лалетата и теменужките.

Лъв (24 юли – 23 август)

За успеха на Лъва в любовта и творчеството, трябва да отглежда в дома си прекрасни яркоцветни стайни растения. Подходящите за този знак цветя, изискват сериозна поддръжка и грижи. На тези растения им е нужна повече слънчева светлина. за поддържане на емоционалния и физически тонус на Лъва, той трябва да има растения като жасминовидната гардения, японската камелия, мимозата, китайската роза, здравеца, калата. Към цветята, подходящи за тази зодия, се числят невенът, божурът, хризантемите, слънчогледите и дивата роза.

Дева (24 август – 22 септември)

Зодиакалните растения на Девата дават възможност на нейните представители да поддържат здрави телата си и да развиват интелекта си. Те са предимно плодови растения, които, освен че са красиви, има и полза от тях. Както Девите са гъвкави, така и лианите, които са подходящи за тази зодия, имат гъвкави стебла. Растенията на тази зодия дават възможност на нейните подопечни да управляват мислите си и да сдържат емоциите си, способстват за тяхната интелектуална работа. Ето кои са те: дяволски бръшлян, роицисус/стайна лоза/ и японска фатсия. Подходящите за зодията цветя са астрата, арниката, лилията, делфиниумът, карамфилът, маргаритите и хризантемите.

Везни (23 септември – 23 октомври)

За хармонични партньорски отношения и съхраняване на мира наоколо, вие, скъпи Везни, трябва да си завъдите растения с изтънчена красота, изисканост и да са изключително редки видове. Това са представители на флората с красиви, малки цветове и разклонени листа. Те ще ви помогнат да развиете чувството си за вкус и хармония.

Цветята на Везните са индийската азалия, хризантемата, японската фатсия, хибискусът, лилия цинерария, хортензия, кодиеум/кротон/. Вашите подходящи цветя са розите, камелиите, орхидеите, люлякът.

Следва…

Източник: magicwish.ru

Превод: А. Пламенова