ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ИМАТ 120 СЕКРЕТНИ БАЗИ НА ЗЕМЯТА

Изследователите на неидентифицираните летящи обекти по цял свят се интересуват от местата на базиране на извънземните летящи чинии на нашата планета. Към настоящия момент в картотеките на уфолозите съществува подробен списък с такива зони, в които НЛО се появяват със упорито постоянство сякаш там действително са разположени секретни бази на извънземните „гости”.В Русия също се провеждат изследвания на активността на пришълците на Земята. Активна работа в тази насока извършва капитан първи ранг (в оставка) Евгений Литвинов, а също така и докторът по философия Владимир Ажажа. Техните изследователски данни потвърждават статистиката на уфолозите за проявленията на извънземните по света.

Един от активните граждани на Русия, потвърждаващи дейността на НЛО, е живеещата в селището Максимих Н. Скосирская. В района на Байкал тя нееднократно е наблюдавала космически апарати на пришълци. Тя дори е успяла да им направи няколко снимки на мобилния си телефон. Възможно е активността на НЛО край бреговете на Байкал да подсказва за наличието на подводна база. Уфолозите са предлагали такава хипотеза и по-рано.

Между впрочем подобни разсъждения съвсем не са безпочвени. Евгений Литвинов твърди, че подводните кораби на пришълците наред с подводните бази, потвърждават съществуването си от в съобщенията на повече от 2000 наблюдения. А това е около 15 на сто от всички данни за НЛО-проявите на нашата Земя. Към наблюденията не бива да се отнасяме скептично, тъй като те са направени от военни, които, както всички знаем, не са особено склонни към безпочвени фантазии.

Защо пришълците предпочитат водната среда? Възможно е тайната да се крие в това, че водната среда по-добре скрива тяхната дейност от човешките очи.

Това позволява на гостите от космоса да си извършват необходимите им изследвания без страх, че ще бъдат неволно засечени от някой. Най-голям брой бази на извънземни са засечени в Атлантика. Може да се направи изводът, че пришълците се интересуват изключително много от минаващите там водни пътища между Европа и Америка.

През 2008 г.  д-р Ажажа издаде свдоята книга „Подводните НЛО”, която изцяло е основана на отчетите на военни моряци и личните изследвания на самия академик. Монографията му стана изключително популярна даже и сред непосветените читатели.

Ажажае заявява, че пришълците са построили на Земята над 120 бази. От тях подводните са около 40 на сто. В Европа той е преброил 49 бази, в Русия 30, в САЩ – 13. Голяма част от тези бази са разположени в трудно достъпни местности, планински върхове, пещери. Много от базите, казва Ажажа, имат специални тунели, водещи направо към дъното на океана.

Корабите на извънземните са далеч по-ефективни от земната техника. През 1988 г. бяха спрени всички двигатели на крайцера „Новоросийск” в района на Курилските острови. Три дузини пришълци успели да извадят от строя навигационните системи на самолети и кораби. Те въздействали с пагубни лъчи върху пилотите и корабите. През 1975 г. от гледна точка на уфолозите се случил интересен епизод, разказва сайтът Тайни. По време на стрелби с торпеда близо до бреговете на Крим около избухващите торпеда се оказал…НЛО. Всички матроси и командирите им видели как торпедата буквално били придърпвани към странния обект с формата на камбана с диаметър около 20 метра.

Някъде отгоре на чист руски език някой произнесъл думите, че не е необходимо да се предприемат никакви действие, а всеки да остане на мястото си. „Гостите” на стрелбите поивторили тази фраза, защото акустикът на кораба се опитал да направи снимка на случващото се пред очите им. В този момент обаче в главата му е бил насочен лъч и младият мъж рухнал на палубата в безсъзнание.  Много скоро след това ткорпедото е било върнато. Законите от онова време не позволявали на свидетелите да разказват за това произшествие, поради тази причина за него много години не се е знаело.

През 2003 г. още по-странен случай станал край бреговете на Индонезия. Американска подводница се сблъскала с някакъв обект, който бил приблизително със същите размери, като подводницата. След стълкновението и обектът,  и подводницата се оказали на дъното.

Изведнъж неочаквано се появили 15 НЛО,

които телепортирали  сблъскалите се плавателни апарати. И досега не е известна съдбата на американската подводница.

Лекарят стоматолог, който дълги години работел в състава на Черноморския флот в Крим твърди, че недалеч от базата в Балаклав се намира един от пунктовете на НЛО. При това пришълците според него се крият в скалите. Жена съобщила за тайнственото място на журналистите, но разследване никога не е започвало.

Следва…

/По материали от чуждата преса/