ИНДИЙСКИ МАНТРА-ЗОДИАК – 2 част

М. Петкова

СВАТИ /24 октомври – 6 ноември/. Животно-символ: бивол.

Създаването на семейство е най-важната задача в живота за представителите на Свати. По отношение на половинката си те често са придирчиви и критични. От друга страна тези хора са много практични и са здраво стъпили на земята и успяват да прикрият придирчивостта си зад тези качества. Те умеят да чакат докато настъпи подходящия момент, за да получат желаното.

ВИШАКХА /7 – 19 ноември/. Животно-символ: тигър.

Дори и да са напълно удовлетворени от партньора си, неспокойните души, подвластни на Вишакха, изведнъж може да се подразнят от нещо и да изневерят. Вътрешното недоволство особено много ги тревожи и затова те често сменят партньорите си. Те са пламенни натури и търсят себеподобни – хора, които само от една искра могат да пламнат в огъня на любовта.

АНУРАДХА /20 ноември – 2 декември/. Животно-символ: елен.

Любовта е необходима на Анурадха, както на никой друг от зодиака и заради нея те са готови буквално на всичко. Те никога не встъпват в чисто сексуални отношения, за тях плътското желание е най-незначителната част от всепоглъщащите любовни чувства. Затова им е трудно да запазят отношенията с половинките си – все им се струва, че още не са срещнали своята „голяма любов”.

ЙЕШТА /3- 15 декември/. Животно-символ: сърна.

Тези хора са изключително чувствени, властни и непостоянни. Техен партньор може да е някой, който непрестанно им открива нови хоризонти. Йешта не са верни на половинките си – винаги са готови да откликнат на някой от противоположния пол, който им е показал, че са обект на неговите желания. Могат да бъдат дори безмилостни.

МУЛА /16 – 28 декември/. Животно-символ: куче.

Мула са нерешителни, с променливи настроения и ненадеждни. Те никога не могат да бъдат вписани в каквито и да било общоприети рамки и правила на поведение. Постоянно експериментират и намират особено удоволствие от живота, когато са на границата на позволеното. На тях не са им нужни сериозни и стабилни отношения, макар че могат да имат дълги връзки, но само при условие, че партньорите им не изисква от тях подчинение на норми и правила.

ПУРВА АШАДХА /29 декември – 11 януари/. Животно-символ: мъжка маймуна.

Може да се каже, че Пурва Ашадха са привърженици на моногамията. Те не си кривят душата, когато уверяват своите избраници във верността си. Ако половинките им ги приемат насериозно, то връзката им ще бъде нерушима. В любовта Пурва Ашадха са изобретателни и неуморими.

УТТАРА АШАДХА /12 – 24 януари/. Животно-символ: мангуста.

Потребностите на Уттара Ашадха са необичайно сложни и противоречиви. Те играят по свои собствени правила и не са щастливи в рамките на традиционна интимна връзка. За да чувстват своята оригиналност им е нужна свобода. Те умеят да заинтригуват обекта на своите любовни чувства.

ШРАВАНА /25 януари – 6 февруари/. Животно-символ: женска маймуна.

Шравана трудно изразяват чувствата си и неуморно търсят човека, който ще успее да оцени тяхната деликатност, ще разбере дълбоките им преживявания и няма да ги изостави заради неумението им да обичат. В същото време представителите на тази зодия са очарователни със своето остроумие и не винаги приемат близките отношения с някого за сериозна връзка.

ДХАНИШТА /7 – 19 февруари/. Животно-символ: лъвица.

На този или тази, които оправдаят техните надежди, Дханишта ще останат верни за цял живот. Те са изключително отзивчиви, имат неизчерпаема сила на духа и харизма. Те могат да се контролират във всичко. Никога не крият намеренията си по отношение на хората, които харесват, докато не намерят „най-важния и единствен” човек в своя живот.

ШАТАБХИШАК /20 февруари – 4 март/. Животно-символ: кон.

Тези хора старателно се прикриват зад маската на сдържаността и строгостта, но всъщност за доста разюздани. Те рядко признават какво точно мислят и рядко са искрени. Обикновени изпитват страстно влечение към противоположния пол, но никога не взимат първи инициативата.

ПУРВА БХАТРА /5 – 17 март/. Животно-символ: лъв.

И на света, и на спътника си в живота Пурва Бхатра гледат през розови очила, а в своите отношения с противоположния пол виждат само положителните страни. Това обаче често предизвиква партньорите им към изневяра и лъжи. В любовта Пурва Бхатра влагат много сила, енергия и емоции. Динамични и самоотвержени, те са ярки индивидуалности и се славят с привлекателността си.

УТТАРА БХАТРА /18 – 31 март/. Животно-символ: крава.

Емоционални натури, Уттара Бхатра не просто мечтаят за идеална връзка, но и успяват да я създадат. Ако отношенията им не потръгнат в желаната от тях посока, те завързват извънбрачни връзки или се отдават на самота. Те са нежни и мили като цяло, но сред тях има и надменни или аскетични представители.

РЕВАТИ /1 – 12 апри/. Животно-символ: слон.

Тези хора са най-щедрите и способни на саможертва от целия зодиак. Те не се интересуват от чисто плътски отношения. На тях им е необходим сериозен любовен роман и дълбоки чувства. Този, който иска да бъде техен партньор, трябва да разбира техния духовен мир и вътрешните им потребности. Когато Ревати имат съмнения, те се поболяват. Често ги измъчва ревност – затова трябва да се научат да вярват в себе си и да се доверяват на човека до себе си.

Мантри:

Свати: Аим Хрим Шрим Дам Свати – концентрация върху лявата китка

Вишакха: Аим Хрим Шрим Дхам Нам Вишакха – концентрация върху дясната длан

Анурадха: Аим Хрим Шрим Там Тхам Дам Анурадха – концентрация върху дясната длан

Йешта Аим Хрим Шрим Дхам Джиешта – концентрация върху пъпа

Мула: Аим Хрим Шрим Нам Пам Фам Мула – концентрация в областта на таза

Пурва Ашадха: Аим Хрим Шрим Бам Пурвашадха – концентрация върху дясното бедро

Уттара Ашадха: Аим Хрим Шрим Бхам Уттарашадха – концентрация върху дясното бедро

Абхиджит: няма мантра – тишина

Шравана: Аим Хрим Шрим Мам Шравана – концентрация върху дясното коляно

Дханишта: Аим Хрим Шрим Ям Рам Дханишта – концентрация върху лявото коляно

Сатабиша: Аим Хрим Шрим Лам Шататарака (Шататарака е друг вариант на санскритското Сатабиша) – концентрация върху десния глезен

Пурва Бхадра: Аим Хрим Шрим Вам Шам Пурвабхадрапада – концентрация върху левия глезен

Уттара Бхадра: Аим Хрим Шрим Шам Сам Хам Уттарабхадрапада – концентрация върху дясното стъпало

Ревати: Аим Хрим Шрим Лам Кшам Ам А(х) Ревати – концентрация върху лявото стъпало.