Кабала-молитвата “Ана Бекоах” носи силата на архангелите и зарежда с енергия

Молитвата към Бога наречена “Ана Бекоах” е една от най-силните и съдържа думи с молба за сили, това е молитвата “Дай ми сили”, наричана на иврит още “Шем бен Мем Бет”.

“Ана Бекоах” е написана преди 19 века от великия кабалист рави Нехуния бен Хаканна. Съдържа 17-те божии имена и е написана на 7 реда, като всеки ред съдържа точно по 6 думи. Всеки ред съответства на един ден от седемте дни на седмицата, които са и 7-те дни на Сътворението, описани в първата глава на Библията.

Така пълната молитва съдържа 42 думи. Взимайки всяка първа буква от тези 42 думи, се създава 42 буквеното име на Бога. Иврит се чете подобно на арабския език, т.е. от дясно на ляво. И така се получава 42 буквеното име на Бога.

За да се затвори напълно цикълът на Сътворението, молитвата започва с първата буква – Алеф и завършва с последната – Тав. В Кабала буквата Алеф символизира началото и въплъщението на божия дух в тялото на човека и съживяването на Адам от калта, а Тав символизира пълния синтез, но също така и печат, полаган върху запечатани документи и писания и показва завършеността на човека, неговото развитие и мисия. Буквата Тав символизира последния етап на пречистване, прозрение и съвършенство и е короната, която получава съвършената душа в края на развитието си.

Вярва се, че молитвата “Ана Бекоах” е кодирана в първите 42 букви на Библията и съдържа истинската божия сила на Сътворението, а истинският и разкодиран текст се разкрива чрез специален ключ на тълкуването. Молитвата съдържа съвършеното число на Бога – 7 – светът е сътворен за 7 дни, има 7 сефирота в Кабала, 7 са и стиховете в “Ана Бекоах”.

Ето и 7-те стиха на молитвата:

1. Моля Те [Господи], със силата на Твоята правота, развържи възела;

2. Приеми молитвата на своя народ, извиси го, пречисти го, Велики!;

3. Моля Те, пази близо до себе си своите истински поклонници;

4. Благослови ги и ги пречисти, Твоята справедливост е винаги награда;

5. Защити ги и въздигни ги и управлявай хората си с добрата си воля;

6. Обърни лицето си към хората, които споменават светостта Ти;

7. Приеми тези, които се уповават на теб и чуй молбите им, Ти, който владееш съдбините. Благословено да е царството Ти навеки.

Първият ред на молитвата съответства на неделята: אָנָּא בְּכֹחַ גְּדֻלַּת יְמִינֶךָ תַּתִּיר צְרוּרָה

Това е най-силният ред и съдържа в себе си силата на архангел Михаил и помага в случаи на голям стрес и опасност. Дава сила на човек да устои във време на нужда, както и да получим възмездие и да обичаме безусловно. С негова помощ всички негативни въздействия около нас изчезват и животът ни се преобразява.

Вторият ред на молитвата съответства на понеделник: קַבֵּל רִנַּת עַמֶּךָ שַׂגְּבֵנוּ טַהֲרֵנוּ נוֹרָא

Управлява се от силата на архангел Гавраил и ни дава сила да устоим и да се спасим от силни негативни влияния отвън. Дверите на Дявола се затварят и бедите ни намаляват. Всички възпиращи ни мисли и страхове изчезват. Дава ни способност да разрушим семето на злото още в зародиш и да предотвратим възможността лошите неща да се случат. Вдига нашите защитни сили. Чудеса и мистериозни стечения на обстоятелствата изникват от хаоса.

Третият ред на молитвата съответства на срядата: נָא גִבּוֹר דּוֹרְשֵׁי יִחוּדֶךָ כְּבָבַת שָׁמְרֵם

Управлява се от архангел Уриел и ни дарява със способността да взимаме правилни решения, запазвайки хармонията и състраданието. Възстановява връзките и подмладява тялото, като смъртта се изтръгва от всички аспекти на живота, което включва тялото ни, отношенията и работата ни. Дава ни сила да избягваме “злия език” от мислите си. Един от най-големите грехове в Кабала са именно “греховете на езика” – говоренето на лъжи, злословието, измамата, обидата.

Четвъртият ред на молитвата съответства на четвъртъка: בָּרְכֵם טַהֲרֵם רַחֲמֵי צִדְקָתֶךָ תָּמִיד גָּמְלֵם

Дава ни нужните сили, за да имаме търпението, което ще ни изведе към победата. Дарява ни с упорство в напредването в света на духа.

Петият ред на молитвата съответства на петъка: יָחִיד גֵּאֶה לְעַמְּךָ פְּנֵה זוֹכְרֵי קְדֻשָּׁתֶך

Дарява ни способност за постигане и намиране на вътрешен покой и чистота. Разширява духовността и дава желание за споделяне и вдъхновяване.

Шестият ред на молитвата съответства на съботата: שַׁוְעָתֵנוּ קַבֵּל וּשְׁמַע צַעֲקָתֵנוּ יוֹדֵעַ תַּעֲלוּמוֹת

Управлява се от силата на архангел Рафаил, който ни осигурява обновление и нов старт, възстановяване на доброто начало.

Последният ред на молитвата потвърждава властта на Бога в този свят, като свързва отвъдния свят с физическия, където се развива животът ни.

Кабалистите твърдят, че молитвата “Ана Бекоах” е най-мистичната и силна от всички познати молитви.