КАК ДА СИ НАПРАВИМ ДОМАШНА ЖИВА ВОДА?

Анна Димитрова

Смятаме я за даденост, защото още щом се родим започваме да пием вода. Тя обаче, освен че утолява жаждата ни, доставя и хранителните вещества до всяка клетка в организма и го очиства от токсичните отпадъци.

Водата „смазва“ ставите, регулира температурата на тялото, освежава кожата, пази бъбреците здрави, спомага за намаляване на мазните натрупвания и за свалянето на теглото.

Изключително важно за здравето на човек е да пие поне 30 мл вода на килограм тегло за денонощие. Например, ако тежите 50 кг, трябва да изпиете минимум 1500 мл вода за денонощие – това е количеството, което осигурява правилната работа на органите и системите в човешкия организъм.

В своята книга „Тялото жадува за вода” д-р Ф. Батманджелидж казва:

„Хроничното обезводняване на клетъчно ниво е много болезнено и води до преждевременна смърт. Първите външни признаци на обезводняването досега са считани за болести с неизвестен произход.”

Водата, която тече в чешмите ни, обаче, няма необходимите за здравето ни качества – освен, че не е чиста, тя е хлорирана и съдържа различни химически и биологични бактерии и вируси. Минералната пък има друг недостатък – минералите в нея имат неорганичен произход и затова се неусвояеми от човешкия организъм и се натрупват по червата като шлака. Тя пък пречи на усвояването на хранителните вещества, които постъпват с храната и с различни хранителни добавки. Освен това минералите се отлагат и по стените на кръвоносните съдове и ги правят нееластични, което води до различни болести – затрудняване в работата на сърцето, атеросклероза, гръдна жаба, високо и ниско кръвно налягане, хемороиди, разширени вени, повишен холестерол, триглицериди, диабет и инфаркт на миокарда, болести на кръвоносната система, аритмия, лош метаболизъм.

Живата вода, за която ще стане дума по-долу, по своите електролитни параметри е много близка до телесните течности (кръв, междуклетъчна течност и др.), затова се включва веднага в жизнената дейност на организма и влияе благоприятно на възстановяването на енергийния баланс на организма.

Ето защо водата, която пием, трябва да бъде структурирана, т.е. жива. Има няколко начина за структуриране на вода:

Замразяване

Най-простият начин да структурирате вода е да я замразите по метода на Вадим Зеланд. Налейте в 5-литрова емайлирана тенджера вода от чешмата, оставете я да престои и я кипнете на огъня. След това бързо я охладете в студена вана. Това е първият стадий на структуризация на водата. Тя вече е една степен по-полезна от просто преварената.

Сетне пуснете в тенджерата 5-7 камъчета черен силициев двуокис (от аптеката), покрийте с марля и я оставете 2 дена. После внимателно я прелейте в друг съд, като изхвърлите долния слой от 2-3 сантиметра, защото силициевият двуокис поема патогенните микроорганизми и чуждите химически елементи. Тази вода вече притежава лечебни свойства. Тя още повече е структурирана и наситена със силиций – най-необходимия микроелемент, при липсата на който в организма не се усвояват почти всички останали.

Получената вода поставете в камерата на хладилника. Щом на повърхността и по стените се образува ледена коричка, я прелейте в пластмасов съд и отново го поставете камерата. Изхвърлете леда, като по този начин изхвърляте тежката вода. Тя съдържа изотопи на водорода деутерий и тритий, замръзва при температура 3°С и вреди на организма.

Последното замразяване трябва да извършите в плас­тмасовия съд, защото емайлът на тенджерата може да се напука. Когато две трети от водата замръзне, пробийте дупка в леда и излейте незамръзналата – тази „саламура” съдържа всички нежелани примеси. Остава да почакате ледът да се стопи при стайна температура. Ще получите разтопена вода с най-високо качество, която се нарича протиева, защото е изчистена от тежките изотопи. Минусът на този метод е в неговата трудоемкост.

Намагнетизиране

Доказано е, че намагнетизираната вода има по-висока пропускливост през клетъчните мембрани, бактерициден ефект, пречиства кръвоносните съдове от вредни протеини, понижава холестерола в кръвта и черния дроб, подобрява клетъчния метаболизъм и обмяната на веществата и стимулира имунната система.

Намагнетизирането на питейната вода е лесно – нуждаете се единствено от специална фунийка или магнитен накрайник на чешмата. Понякога магнитът е вече част от филтъра, а производителят обикновено показва подобна информация за това върху опаковката. Лечебните свойства на тази вода са за през цялото денонощие.

Шунгитова вода

Уникалната способност на камъка шунгит да пречисти и структурира водата е известна още от І век. Ето как става това:

Измийте добре няколко камъчета шунгит, сложете ги на дъното на стъклен съд и залейте отгоре с вода. Водата ще бъде готова на третото денонощие. Свойствата на тази вода ще бъдат оценени и от кожата ви: след измиване с такава вода (или след консумацията й) кожата ви ще бъде сияйна. Не забравяйте, че полезното действие на шунгита не е за вечни времена и при появата на бели линии или петна по камъка, те трябва да бъдат старателно отстранени, а на всеки 6 месеца трябва да сменяте камъните с нови.

За да ви бъдем максимално полезни, скъпи приятели, проверихме от къде и как можете да се снабдите с шунгит. Има много български сайтове, които предлагат различни варианти на камъка – плочки, пирамиди, амулети, балсам от шунгит за ставни заболявания, шунгит за вода и др. Повечето от тях, обаче, не са публикували информация за контакти, а само форма за попълване на данни и поръчка, което ни се стори подозрително/а ако не е, нека ни извинят/. Единственият сайт, в който е посочен и адрес на магазин, е Кедроград – затова публикуваме телефоните за контакт: 02/981 06 10; GSM: 0878 855 664; 0898 842 020 и адреса: гр. София, ул. „Родопи“ 68-70.

Използвана е информация от: gmhealth-bg.weebly.com и книгата на Вадим Зеланд „Създател на реалността”, изд. НСМ Медия