КАК ДА СИ НАПРАВИМ САМИ ВЪЛШЕБНА ИКОНА?

М. Петкова

Всичко, посочено по-долу, се прави на обратната страна на икона, купена от църква. При това, важно е да знаете, че иконата трябва да е с образа на съответния светец, който помага за конкретното нещо, което искате или нуждата, която имате – може да е икона със светеца, на когото сте кръстени, икона, която помага за намиране на изгубени вещи и т.н.

Големината на иконата също е от значение – горе-долу колкото лист с формат А4 – за да може да се събере всичко, което ще извършите на гърба й.

За извършване на ритуала по изготвянето на защитната икона са ви необходими:

1. Икона

2. Три църковни свещи с еднакъв размер

3. Ваша снимка или снимка на човека, за когото изготвяте иконата.

Още веднъж напомням, че всички манипулации, които правите с иконата, трябва да са на гърба й. С всяка свещ се казва отделна молитва.

Запалете първата свещ и направете кръст на гърба на иконата с топящия се восък, като след всяка изречена дума капвате по една капка в средата на иконата. Много е важно да няма разстояние между отделните капки – това важи и за манипулациите със следващите свещи. Думите са:

„В името на Отца и Сина и Светия Дух. Амин.”

При произнасянето на думата „Амин”, сложете точка в средата на кръста и залепете снимката с восъка, който е в точката.

Сега загасете свещта и я оставете встрани.

С восъка на втората горяща свещ /отново с всяка дума – по една капка, докато завършите фигурата/ нарисувайте ромб. Думите, които ще кажете тук, трябва да изберете от молитвеник – всеки светец си има определена молитва. Ако молитвата е твърде кратка и я завършите преди да сте оформили ромба, започнете я отначало и я четете, докато го завършите.

Когато сте готови, загасете свещта и я оставете настрани.

С восъка на третата запалена свещ /отново капка по капка, дума по дума/ начертайте квадрат/правоъгълник по контура на иконата, казвайки молитвата „Отче наш”.

След този ритуал, запалете отново първата свещ, с която нарисувахте кръст, и капнете по четири восъчни капки в четирите ъгъла на ромба с думите:

„В името на Отца и Сина и Светия Дух. Амин.”

Иконата е почти готова – остава само да я осветите, като прочетете молитва по ваш избор. Последното нещо, което трябва да направите, е да отидете на църква и да запалите три свещи пред иконите на Исус Христос, Богородица и на светеца, който е изобразен на вашата икона. Можете да поръчате молебен за здраве в църквата.

Останалите угарки от трите свещи, с които извършихте ритуала, поставете пред лицевата страна на иконата и прочетете която и да е молитва, като се обръщате и към съответния светец, изобразен на иконата ви, докато свещите напълно изгорят.