КАРМИЧНИ ЗАДАЧИ НА ЗОДИАКА

В една мъдра философска легенда се говори за това, че когато пратил на Земята своите 12 деца/знаците на зодиака/, Бог дал на всяко от тях определен дар, на който те били длъжни да научат хората.

Овенът получил дар да действа, Телецът – сила, Близнаците – въпроси без отговори, за да развиват любознателността и общителността си. Ракът получил като подарък семейството и пълнотата в емоциите. Лъвът получил много отговорен дар – да демонстрира на хората идеята за Бога. Девата – способността да мисли и умение да анализира. На Везните било заповядано да се навират там, където има студенина и те получили дара на любовта. Скорпионът получил много труден дар – дарът на преобразуването. На Стрелеца било писано да носи светлината и да научи хората да се радват, за което получил дара на безграничното изобилие. Козирогът бил длъжен да научи хората да работят и да се стремят към целите си. Водолеят получил дара на свободата и задачата да служи на човечеството, устремявайки го в бъдещето. Рибите получили най-хубавия от всички дарове – те били надарени да разбират Бога.

Децата на Бог се упътили към Земята, изпълнени с решителност да свършат своята работа възможно най-добре. Но, когато започнали да действат, те разбрали колко е трудно да изпълнят поръченията, които са им дадени. Когато те, озадачени, се върнали, Бог им казал: „Всеки от вас смята, че даровете на другите са по-добри. Затова ви позволявам да си ги размените.”

По същия начин, раждайки се под определен зодиакален знак, човек приема съответната кармична задача, която се променя с всяко следващо негово въплъщение.

Ето и какви са задачите, предназначени за родените в различни зодии хора:

ОВЕН – да работи върху смелостта, решителността и умението си да действа.

ТЕЛЕЦ – да постига материални успехи и ценности, но и да ги ползва разумно.

БЛИЗНАЦИ – да увеличават знанията си, да развиват съобразителността си, да се научат да предават опита си в мисъл-образи; да създават родствени връзки и да получават подкрепа на роднините си във видима и невидима форма.

РАК – да укрепва семейните връзки, да осъзнае произхода на живота; да развива чувствителността и интуицията си.

ЛЪВ – да се научи на лидерство, да се утвърди като личност, да стане силен и великодушен; да защитава слабите, да се научи на творчество във всички сфери на живота и любовта; да дари себе си на хората.

ДЕВА – да анализира обкръжаващия я свят, да се научи да се подчинява и да работи ефективно; да служи на другите.

ВЕЗНИ – да достигнат хармония, социална справедливост; да излъчват красота около себе си.

СКОРПИОН – личността на Скорпиона изразява желание да гори и очиства всичко, за да подготви човечеството за обновление; тази зодия руши, за да създава – трансформация.

СТРЕЛЕЦ – да предава духовни послания, да носи светлина и знания на хората; да разпространява радост и веселие.

КОЗИРОГ – да се научи на търпение, твърдост и умение да носи отговорност.

ВОДОЛЕЙ – да живее с радостта от приятелствата; да развива и предава на другите своето вдъхновение и любов към свободата, както и нови знания.

РИБИ – да отработят кармата на предците си, да приемат страданията и ограниченията от всякакъв вид; да изпълняват семейните си задължения, да вършат добре работата си; да се избавят от болести.

Източник: vgoroskope.ru

Превод: А. Пламенова