КИТАЙСКИЯТ КАЛИГРАФСКИ ТАЛИСМАН ОСВОБОЖДАВА БЛОКАЖИТЕ НА ЧИ ЕНЕРГИЯТА

Чи е енергията, с която са изпълнени космическата, земната природа, човекът и другите  живи същества. Според традиционната китайска медицина в човешкото тяло енергията Чи тече по определени канали подобно на кръвта в кръвоносните съдове. С определени упражнения и движения тези канали се разширяват до постигане на изравняване на напрежението между външната и вътрешната Чи. Това води до пълната хармония между вътрешния и външния свят.

Благополучието на организма зависи от това дали Чи може да циркулира свободно. Ако има някъде блокажи, се появяват заболявания. За свободната циркулация на Чи важна роля играе и дишането. Ролята на китайския калиграфски талисман е да помогне на организма да хармонизира тази енергия и да му даде здраве.

Ако комбинирате талисмана с произнасянето на подходящия за вас звук, няма начин да да не накарате Чи да тече нормално в тялото ви.

Шестте  звука

Даоски Ху Фу Хуи Ши Шю Чуей
Будистки Фу Шх Ши Шю Чуей
Орган сърце далак бели дробове троен нагревател черен дроб бъбреци
Сезон лято 4те сезона есен вътрешен огън пролет зима
Елемент огън земя метал взаимен огън дърво вода
Част на тялото език стомах кожа гръден кош очи ухо
Нарушения сърдечен огън лошо храносмилане кашлица от настинка болки в гърдите горящ черен дроб болки в кръста
пресъхване на устата диария червени очи болки в ставите
жажда

Някои звуци, които  човек издава, могат да влияят върху  циркулацията на Чи. Човек винаги издава звуци, когато е болен или подложен на стрес. Звуците са едни и същи за всички хора по света. Основно функцията на тези звуци е да освободят вътрешните органи от напрежението чрез белите дробове. Лекарите от Далечния Изток са изследвали научно въпроса и са открили, че различните звуци влияят върху различни органи и техните системи, а високите и ниски тонове на даден звук влияят върху една и съща система по различен начин.

Следната таблица  дава списък на шестте звука, съответстващите  им органи, сезон, елемент, външна част на тялото и уврежданията, при които помагат. Дадени са будистката и даоската версия на звуците. Разликите отчасти могат да се припишат на различните преводи на един и същ индийски будистки източник.

Шестте звука  се издават с един непрекъснат  дъх. Това ще предизвика верижна релаксация на съответните органи. Освен това звука не трябва да е силен. Когато се издава силен звук, съответния орган се стяга и това ще внесе застой в циркулацията на Ци. Звукът трябва да е мек, отпуснат и едва да се чува.