ЛЕЧЕБНИ БРЕЗОВИ ПРЪЧИЦИ ЦЕРЯТ ВСЯКАКВИ БОЛЕЖКИ

Лечебните брезови пръчици могат да се използват при различни заболявания. За всяка отделна болка, обаче, ви трябват различен брой пръчици и различни молитви за тяхното активиране.

Направете 25 пръчици – гладки, еднакви, не много големи/ не по-дълги от 5 см/ – заострете ги в краищата като моливи.

След това спазете седмичен пост, като през това време не ядете месо, риба, яйца, мляко и не пиете кафе и алкохол. Пушенето също не е препоръчително. Ако на някого му се стори, че жертвата е твърде голяма, припомнете си, че здравето е по-важно от храната.

През цялата седмица сутрин и вечер четете молитвата „Отче наш” и Псалм 90. Когато изпълните всичко това, можете да преминете към лечение.

Ето и текстовете на молитвите:

Отче наш

Отче наш, Който си на небесата!

Да се свети Твоето име,

да дойде Твоето Царство,

да бъде Твоята воля,

както на небето, тъй и на земята;

насъщния ни хляб дай ни днес,

и прости нам дълговете ни,

както и ние прощаваме на нашите длъжници,

и не въведи нас в изкушение,

но избави ни от лукавия;

защото Твое е царството,

и силата, и славата вовеки.

Амин.

Псалом 90

Който живее под покрива на Всевишния, той обитава под сянката на Всемогъщия,

2. и казва Господу: Ти си мое прибежище, защита моя, Бог мой, Комуто се уповавам!

3. Той ще те избави от примка на ловец, от изтребителна пораза,

4. с перата Си ще те осени и под крилете Му ще бъдеш на безопасно; щит и ограда е Неговата истина.

5. Няма да се уплашиш от ужасите нощем, от стрелата, която лети денем,

6. от ходещата в тъмата язва, от заразата, която опустошава по пладне.

7. До тебе ще паднат хиляда, и десет хиляди теб отдясно; но до тебе няма да се приближи:

8. само ще гледаш с очите си и ще виждаш отплатата на нечестивците.

9. Защото ти каза: Господ е мое упование; Всевишния си избрал за твое прибежище;

10. зло няма да ти се случи, и язва няма да се приближи до твоето жилище;

11. защото ще заповяда на Ангелите Си за тебе, да те опазват във всички твои пътища:

12. ще те понесат на ръце, да се не спънеш о камък с ногата си;

13. аспида и василиск ще настъпиш, лъв и змей ще тъпчеш.

14. „Задето той Ме възлюби, ще го избавя; ще го защитя, защото позна името Ми.

15. Ще повика към Мене, и ще го чуя; с него съм в скърби; ще го избавя и ще го прославя,

16. ще го наситя с дълги дни и ще му явя Моето спасение.

Сега можете да пристъпите към освещаването на брезовите пръчици. Първо, прочетете над тях „Отче наш”, а след това следната молитва:

Господи Иисусе Христе, единородни Сине на безначалния Твой Отец! Ти си казал с Твоите пречисти уста: “Без Мене не можете да направите нищо.” Господи мой, Господи, като приемам с вяра от душа и сърце това, което си казал, обръщам се към Твоето милосърдие: помогни на мен, Твоят/а грешен/а и недостойн/а раб/иня, в тая света работа, която съм започнал/а да извърша с Твоята помощ, в името на Отца и Сина и Светия Дух. Амин!

Това е основната молитва-заклинание на пръчиците. Може да се използват и други молитви и обреди, но след прочитането на всяка една от тях трябва да се казва „Отче наш” и следната молитва:

Изпълнение на всички блага си Ти, Христе мой, изпълни с радост и веселие душата ми и ме спаси, защото Ти Едничък си Многомилостив, Господи, слава на Тебе.

Пръчици при сколиоза, артрит, гръбначно-мозъчни заболявания.

Положете 3 пръчици на болното място и тихо кажете:

Пръчице-угоднице, спаси и съхрани твоя/та раб/иня Божий/я … /кажете името си/

Обърнете внимание как са разположени пръчиците – ако се съберат близо една до друга, болестта скоро ще си отиде, а ако се разтворят като ветрило, трябва да кажете заклинанието още веднъж.

При болести на жлъчката, бъбреците и пикочно-половата система.

Сложете 3 пръчици върху дланта на едната си ръка, като ги подредите под формата на триъгълник. Допрете с опакото на ръката си болното място, като придържате пръчиците с другата ръка, за да не паднат, и кажете 3 пъти следното:

Пръчице-угоднице, спаси раба/инята Божий/я … /кажете името си/ от злия и язвителен враг, от злата съдба, и го/я пусни из света чист/а и свободен/на.

При болки в шията и рамената

Наредете брезовите пръчици по протежение на ръката си – от рамото до дланта, като ги слагате плътно една до друга. Количеството им е според дължината на ръката ви. Сега кажете:

Пръчице-угоднице, вземи моята болка от рамото и шията и я занеси в синьото море, бързите реки. Сътвори земно добро за мен. Отвори вратите на рая и ги затвори пред злото.

При язви, рани, тумори

Поставете пръчиците върху болното място, покрийте ръцете си и затворете очи и кажете молитвата „Отче наш”. Пръчките ще поемат болестта. После ги подръжте над открит огън. Повторете ритуала 3 пъти.

При сарком

Вземете 6 брезови пръчици, прочетете над тях основната молитва/заклинание и сложете пръчиците върху болното място в продължение на 3 часа, като кажете следното:

Аз, … /казвате името си/, във вятър ще се превърна, ще тръгна, ще кръстосвам навред, от порта на порта и от врата на врата. Ще се умия не с вода, а с утринна роса, и ще се изтрия с бяла кърпа. Ще се опаша със светлата месечина, ще вържа в косите си червеното слънце и ще тръгна на изток към океана-море. В този океан има бял камък, а под този камък лежи бяла риба, щука. Зъбите й са железни, крилата й са медни, гърбът й е златен, устата й е сребърна. Ще се приближа към нея и ниско ще й се поклоня.

О, ти, щуко, бяла рибо, не ме изяждай, не ме изяждай, а яж и изяждай от твоя/та раб/иня …/кажете името си/ всички болести и тумори. Тогава бялата риба щука яде и изяжда, под бял камък слага всички скърби и болести. Амин. Амин. Амин.

Правете този ритуал на намаляваща Луна 7 дни подред, а накрая заровете пръчиците в земята.

При стенокардия

Вземете 12 пръчици и прочетете над тях „Отче наш” един път и три пъти основната молитва-заклинание. След това сложете пръчиците на гърдите си в два реда и кажете следното:

Не дави, сърце, не дави гръдта на раба/инята твой/я новороден/а и покръстен/а. Иди при жабата, при тръстиката, в нейните корени. Както жабата няма да издъхне, така и раба/инята твой/я няма да издъхне. Амин.

Дръжте пръчиците върху болното място 4 часа.

При ангина

Кажете молитвата „Отче наш” веднъж над 3 брезови пръчици и 3 пъти следното заклинание:

Раз бреза, два бреза, три бреза, четири бреза, пет бреза, шест бреза, седем бреза, осем бреза, девет бреза с клонки, с листа рабът/инята твой/я ще глътне. В името на Отца и Сина и Светия Дух. Амин.

Легнете по гръб и вържете с кърпа пръчиците на гърлото си. Дръжте ги така 2 часа.

При болки в гърба

Вземете 12 пръчици и прочетете над тях един път „Отче наш” и 3 пъти заклинанието:

В името на Отца и Сина и Светия Дух. Амин. Амин. Амин. Отче, махни всички мои болки, вътрешни скърби, костни болести, болежки мускулни, мозъчни. Както стоманената брадва нищо не я боли, така и раба/инята твой/я …/кажете името си/ никъде да не го/я боли. Амин.

Оставете пръчиците да стоят върху болното място 2 часа.

При главоболие

Легнете удобно на леглото и сложете на челото си 4 пръчици, които сте нарекли преди това. Прочетете им „Отче наш” веднъж и 3 пъти следните думи:

Главата ми буйна не ме боли. В главата ми няма болка, в мозъка ми няма немощ. Болна кръв не тече, рабът/инята Божий/я … /кажете името си/не страда. Както има светло възкресение, било е и ще бъде, така и здравето в буйната глава на раба/инята твой/я … /кажете името си/ да бъде во веки веков. Амин.

Оставете пръчиците на челото си 2 часа и половина.

При излив в жлъчката

Легнете по гръб и наредете 6 пръчици в областта на жлъчния мехур. Прочетете заклинанието:

Тяло мое, тяло недей да боледуваш, върни се на място, всяка жилка, всяка вена, всичко подреди и не боли. Черен дроб, кръв алена, сърце буйно, както майка ми ме е родила, а Богородица ме е обновила. Амин.

Стойте с пръчиците 2 часа. след това кажете същото заклинание над вода и я изпийте на глътки за един ден.

При уроки

За защита от уроки

Този ритуал ще ви защити от уроки, ще изчисти полевата структура на организма ви и ще ви избави от лошата енергия.

Сложете по 10 пръчици на всяко рамо, запалете свещ и плюйте три пъти през лявото си рамо. Мислено вземете огъня от свещта и го ударете о земята, като кажете:

По-добре да се превърна в старец/ица, отколкото в помощник/ца на злото, алчен угодник и господар на хората. Ще отида на бистра речица и ще окъпя главата си в нея. Ще събера там светлинки от дъното, ще ги сложа под огледалото си, ще погледна в него, лицето ми ще светне, красавец/ица ще стана, красив/а и добър/ра. На злото кръст поставям, от себе си го махам и пред Господа моя Бог чист/а и верен/вярна заставам. Слава Тебе, Господи, Иисусе на небесата. Амин.