МАГИЯТА НА КАМЪНИТЕ И ЛУННИТЕ ДНИ 2 част

Анна Димитрова

15-ият лунен ден е противоречив ден, за който е характерен излишък от чувствена енергия, който понякога блокира здравия разум.  В този ден можете да хармонизирате емоциите си с ахат, морион/опушен кварц/ или гагат /б.а.: Гагатът е дърво, заровено в земята преди милиони години и превърнало се във вкаменелост. Има тъмен восъчен блясък и понякога съдържа малки инклузии от пирит, които му придават метален оттенък. В някои случаи е споен с други вкаменелости, например амонити и черупки на мекотели./

16-ият лунен ден създава атмосфера за мечтателство и строителство на „въздушни” замъци. Ако за новолунието са характерни размишленията, то на пълнолуние властват емоциите. Планирайте и мечтайте в тази лунна фаза за всичко, което смятате, че ви е нужно. В помощ могат да ви бъдат камъни, които поддържат душевното равновесие – шпинел /б.а.: наричат го още камък-имитатор, тъй като често го бъркат с рубин, сапфир и танзанит/, чароит, изумруд или турмалин.

17-ият лунен ден е най-доброто време за търсене на партньор в живота. Така че, ако сте самотни, не пропускайте тази лунна фаза, която е под покровителството на Ерос. Много ефикасна в този ден е работата със соколово око, цирконий или аметист.

18-ият лунен ден наподобява огледало – всичко, което говорят за вас в този ден, е чистата истина. Той е подходящ за работа с опал, шпинел, бял ахат или люляков аметист. Постарайте се да бъдат изпълнение желанията ви, внимавайте да не попаднете под чуждо влияние и на всяка цена доведете започнатото до край.

19-ият лунен ден е период, подходящ за проявление на магически способности, когато лесно и почти без усилия бихте могли да внушите на хората около вас симпатия и уважение. За това ще ви помогнат гагат, хризолит, зелен гранат, лабрадор или хелиотроп. Освен това в този ден може да ви споходят мъдри мисли, които са важни за вас – така че не е лошо да си ги запишете.

20-ият лунен ден е ден за активни и решителни действия. Ще осъзнаете и разберете, че нищо не се случва случайно – всичко е закономерно и нещата произтичат едно от друго. Работете с червен яспис или джеспилит.

В 21-ия лунен ден природата ще ви помогне да проявите себе си във всичко, за което положите усилия. Подходящи за този ден са цирконът, авантюринът, обсидианът или пиритът.

22-ият лунен ден е благоприятен за обръщение към камъните с всякакви молби. Най-подходящи са сини камъни – синият ахат, синият нефрит, синият сапфир и синият яспис.

Главната заповед на 22-ия лунен ден е да не се опитвате да манипулирате хората около себе си. Всяко приключение ще ви изпълни с фалшивото чувство, че ситуацията е под ваш контрол. За да не изпаднете в такова положение, поработете с черен нефрит или раухтопаз/опушен кварц/.

В 24-ия лунен ден вътрешните ви енергийни резерви са на своя предел, затова е добре да се обърнете към силите на Земята и Луната. За тази цел ваш добър посредник може да бъдат черният яспис, въздушният обсидиан, малахитът или синият нефрит.

Най-добрият ви помощник в 25-ия лунен ден е самотата. Всяко магическо действие, извършено в този лунен ден, има изключително голяма сила. Възползвайте се от магическите свойства на червения яспис, джеспилита, хелиотропа, розовия мрамор, соколово или тигрово око.

26-ият лунен ден не е време за изтъкване на собствената ви неповторимост и изключителност, защото ако се изкушите, после ще ви обхване чувството, че на енергийно ниво вашият събеседник, спътник в живота или колега, ви се изплъзва. Този ден е подходящ за работа с жадеит, хризопраз или жълт нефрит. И не забравяйте, че привързаността към материалното пречи на разбирането на висшите закони на битието.

В 27-ия лунен ден интуицията се изостря особено много. Вибрациите му носят съкровени знания, а купените в този ден лилав аметист, лунен камък, селенит, розов кварц или изумруд, имат голяма сила. Използвайте избрания от вас камък така, както ви подсказва интуицията – не се водете от прочетени или препоръчани от някого ритуали.

Идеалната рецепта за 28-ия лунен ден е почивката. Не се опитвайте да достигнете до първопричината за събитията, които ви се случват. Не се затваряйте в себе си. За това ще ви помогне лунен камък, млечен опал, жадеит, аквамарин или аметист.

Характеристиката на 29-ия лунен ден са подвеждащите твърдения. Избягвайте тъмнината и тъмните места в този ден. Опушете камъните си с билки. Обърнете се и към водните ритуали – задължително направете очистващо измиване на своите кристали, за да свалите от тях натрупаната негативна енергия. Подходящи за този ден са седефът, обсидианът, черната перла, лабрадорът, белият опал и цветният яспис.

Най-правилната стратегия за 30-ия лунен ден е изчакването. Луната завършва своя цикъл, а нашите вътрешни енергийни резерви са към своя край. И все пак в този ден ние получаваме от нощното светило всичко, което пожелаем в този ден, особено ако използваме турмалин, планински кристал или бял корал.