МАГИЯТА НА КАМЪНИТЕ И ЛУННИТЕ ДНИ

А. Пламенова

1-вият лунен ден е ден за мечтаене. Постарайте се да сведете общуването си с външния свят до минимум. Най-добре е, ако можете да си го позволите, да посветите деня си или поне 1-2 часа на общуване с любимите си камъни. В този ден е хубаво да си „поговорите” с планински кристал или брилянт. Ако „нарисувате” във въображението си ярка, емоционална картина, в най-пълни подробности, на това, което искате да ви се сбъдне, то работата с един от посочените камъни ще улесни реализирането на мечтата ви.

Във 2-рия лунен ден можете да възстановите изгубените си сили с помощта на нефрит или млечен ахат. Вашето енергийно поле може да бъде укрепено и ако го „срещнете” с обикновен речен камък, който е „събрат” на скъпоценните кристали.

3-ият лунен ден е ден на скритите вътрешни възможности. Препоръчително е да контролирате желанията и емоциите си. Всеки скъпоценен камък, който попадне в ръцете ви в този лунен ден, ще повиши енергетиката ви. И все пак най-добре е да имате подръка аквамарин, авантюрин или рубин, тъй като техният мощен заряд ще ви даде допълнителна сила и енергия.

4-ият лунен ден е ден за разгадаване на тайни. В тази фаза на Луната нашата енергетика е неустойчива и, както казват мъдреците, трябва да помислим десет пъти преди да предприемем конкретни действия. За този ден са подходящи ахат, амазонит, сардоникс, серпентин/змийски камък/ и зелен нефрит. Работейки с един от тези камъни, вие ще се разделите с негативния жизнен опит и ще преодолеете проблемите си.

5-ият лунен ден е време за концентрация на емоционалните сили. Камъните на успеха и камъните на семейството ще ви удържат от емоционални изблици и лоши постъпки. За да добиете увереност в себе си, целеустременост, активност и положително отношение към живота, ще ви помогне розов халцедон, бял тюркоаз или кехлибар.

За 6-ия лунен ден са подходящи хиацинт или цитрин, тъй като те са проводници на силна космическа енергия. В този лунен ден е особено важно да не бъдете агресивни, раздразнителни и нетърпеливи.

7-ият лунен ден не е подходящ за „отшелничество” и изолация. Всяко необмислено действие през този ден ще изсмуче енергията ви и ще ви навреди. За да бъдете в унисон с вибрациите на деня, трябва да имате хелиотроп, сапфир или корал.

8-ият лунен ден е на вътрешната привлекателност, която е невъзможно да бъде докосната или описана с думи. За да се защитите от влиянието на низши астрални същности, използвайте червен гранат, морион или хризолит. Медитацията с един от тези камъни може да ви подскаже каква е мисията ви на този свят, както и решенията, които трябва да вземете в живота си.

На 9-ия лунен ден трябва да се отървете от външни енергийни въздействия, както и от собствените си разрушителни емоции. За тази цел ще ви помогне черната перла, александритът или раухтопазът/опушеният кварц/, тъй като те са емоционално свързани с аскетизма и самотничеството.

В 10-ия лунен ден музите буквално витаят из въздуха. Опитайте се да запомните вътрешните си усещания от този лунен ден и задължително ще оберете плодовете на творчеството си и то с небивал успех. В този лунен ден се отваря кармичен канал и енергията на рода идва на помощ в решенията на духовните ни проблеми. Много голяма сила имат в тази лунна фаза синият тюркоаз, сардониксът, кехлибарът и хризолитът.

11-ият лунен ден е ден с невероятна сила, който всъщност е един от най-хубавите в месеца. Тогава древните сили на земята, силите на животните и изобщо на цялата природа, се сливат с лунната енергия. Препоръчителни са сердоликът, хематитът и огненият опал.

12-ият лунен ден е ден на позитивната космическа пулсация, който е призван да носи добро. Старайте се да бъдете искрени както със себе си, така и с околните, и не се притеснявайте да открито да показвате чувствата си. В този лунен ден са много силни жълтият корал, седефът, лазуритът и розовата перла.

В 13-ия лунен ден избягвайте безпокойствата и суетата и ще имате шанс да се влеете в информационния поток, който ни изпраща земната стихия, докато общуваме с „душата” на камъните. За енергетиката на този ден е най-подходящ опалът.

14-ият лунен ден е щастлив, избран, задължително изпращащ ни скъпоценни знаци от съдбата. За него е препоръчителен хиацинтът.

Следва…