МАГ ЕЛЕНА: ТЕХНИКИ ЗА АКТИВИРАНЕ НА ЧАКРИТЕ И ПОЛУЧАВАНЕ НА ЕНЕРГИЯ ОТ МАЙКАТА-ЗЕМЯ

Ръцете олицетворяват действието и носят в себе си огромна енергия. С помощта на ръцете си човек изкарва прехраната си и постига положението си в обществото. Затова е изключително важно да обръща внимание на енергийното развитие на ръцете си.

Техника за откриване на чакрите на ръцете

Седнете в удобна за вас поза и изпънете напред ръцете пред тялото си, лактите трябва да бъдат изправени. Обърнете едната си длан нагоре, а другата надолу. Започнете бързо да свивате и отпускате юмруците си, докато не ви стане неприятно. Сменяйте позицията на дланите и продължавайте да свивате и отпускате юмруците си до момента, в който усетите, че сте се изморили и не можете повече.

Отпуснете ръцете си бавно. Чувствате ли кълбо от енергия между ръцете си?

Ако сте се настроили добре, може да почувствате въртене. Това са чакрите на вашите ръце – те са умалени копия на чакрите на гръбначния ви стълб. Това упражнение ви дава енергия без много усилия и трудоемки техники.

Как да се заземите?

Станете прави, разкрачете се до ширината на раменете, с леко обърнати навътре пръсти на краката/махнете предварително обувките си, за да чувствате пода с краката си/. Натегнете се на краката си все едно искате да пробиете пода. По време на изпълнението на това упражнение ще почувствате как краката ви стават все по-твърди.

След като получите това усещане, поемете дълбоко дъх, сгънете коленете и отпуснете стомаха си. Сега издишайте, бързо се натегнете отново на краката си с цялата си тежест и веднага отпуснете пак краката.

Продължавайте да правите тази поредица с бързи темпове, докато почувствате вибрация в краката, когато натискате пода с тях. Тази вибрация е енергията, която влиза през краката ви в първата чакра.

Как да използвате енергията на Земята?

Земната енергия можете да използвате за премахване на енергийни блокажи и подобряване на контакта с тялото ви. Ще се почувствате освежени и готови да покорявате върхове.

Не прекалявайте с техниката, защото ако се предозирате, енергията ще ви дойде в повече и ще получите точно обратния ефект – безпокойство и напрегнатост. Ако все пак това се случи, не се сдържайте, а дайте воля на чувствата си – ако трябва ритайте с крака и крещете.

Как да активирате голямо количество енергия?

Легнете по гръб, сгънете коленете си така, че да стъпите здраво на пода. Вдишайте с пълни гърди и издишайте напълно поетия въздух, вдигнете таза си в края на издишането.

Представете си, че издишате между краката си. Когато изпускате поетия въздух, отпуснете коленете си, върнете таза обратно на пода и още веднъж поемете въздух с пълни гърди. Повторете упражнението. Продължавайте да правите това в продължение на няколко минути/поне 5 минути/, докато усетите ефекта.

При тази техника тазът трябва да се движи бързо нагоре-надолу, с максимално напрежение. Препоръчително е да изпълнявате упражнението на върху нещо меко – одеяло или някаква друга постелка.

За контакти с маг Елена: 0878 481 752, 0897 435 988