МЕДЕНО ГЪРНЕ НА МЕЧТИТЕ

А. Пламенова

Снабдете се с глинено гърненце, което да е с вместимост около 250 мл. На дъното на гърнето сложете вещ, която символизира желанието ви. Например, монета – за богатство, сърчице – за любов, листо от билка – за здраве. Ако пък желанието ви е такова, че не можете да го свържете с определен предмет, просто напишете на лист хартия това, за което мечтаете.

След като сте готови с тази част от ритуала, налейте гърненцето с пчелен мед и го поставете на перваза на прозореца, без да го покривате с нищо. През нощта сложете до гърнето сребърен предмет – той ще усили лунния заряд. На сутринта махнете сребърния предмет и на негово място сложете златен – за да активирате слънчевата енергия. Той трябва да стои до залез слънце.

Щом започне да се свечерява, вземете бяло парче плат, с което да покриете глинения съд и го завържете с червена, златна или червено-златна панделка.

През цялото време, докато изпълнявате всички посочени по-горе манипулации, не забравяйте да мислите за своето желание, а още по-добре е да го нашепвате на меда.

И така, вашето гърне на мечтите е готово! Сложете го на скришно място, така че да не се вижда – никой не трябва да го вижда, дори и членовете на семейството. Веднъж на две седмици отваряйте гърнето и три пъти изричайте на глас желанието си над него. Когато желанието ви се сбъдне, излейте меда или го заровете в земята, а гърнето измийте и го пазете за следващия път.