МИШЕЛ ЕЛОФФ: МЕДИТАЦИЯТА ВИ ПРАВИ ОСЪЗНАТИ, АКТИВАЦИЯТА ВИ ПРОБУЖДА, А ИНИЦИАЦИЯТА ВИ ПРАВИ ПОДАРЪК

Мишел Елофф е французойка, която живее от няколко години в Русия. Там тя води медитации и инициации. Поводът за интервюто е серията инициации „Златен оракул”.

Каква е разликата между медитация и активация? И как работят те?

– Процесът на медитация включва успокояване на ума, намиране на спокойно място вътре в себе си, както и мястото, където човекът се намира в момента. Това може да се постигне в поза лотос, концентрация на дишането и движение по чакрите. С други думи, по този начин човек преминава в по-свободно състояние на съзнанието. За някои хора медитацията е, когато творят нещо, или пък готвят. Всъщност медитацията е вътрешно спокойствие, което носи усещане за умиротворение в настоящия момент.

Активацията е процес на раздвижване на енергиите в тялото, т.е. тялото реагира на по-голямата сила, която му давате. Затова всичко, което се случва в тези спокойни моменти, когато вие изразявате намерения и можете да се съсредоточите върху изцелението на вашето тяло, на вашия ум, всичко това е състояние на медитация. Молитвата също е състояние на медитация. А медитацията е състояние на молитва.

Активацията е съпровождане. Вие изразявате намерение, а след това активирате огнената енергия, която ви дава сили.

– Гледах записи на ваши активации. Наистина ли работят?

– Да, работят. В повечето случаи хората, които ги практикуват, чувстват тази мека, всепроникваща енергия, която отваря чувствителни центрове в тялото, като сакралната чакра и сърдечната чакра.

Сакралната чакра – това е стихията на водата в нашето тяло, там е нашата творческа енергия. И когато тази чакра престане да работи, изчезва креативността, животът става монотонен, човек се чувства изолиран от света.

Когато сърдечната чакра е затворена, става абсолютно същото. Ето защо са нужни активациите – с тяхна помощ двете чакри функционират добре и са в синхрон.

– Практикувате активация „Алхимия на Богинята”. Разкажете за нея.

– Това са Богините на Огъня. Мария Магдалина, Гуиневир могат да бъдат много нежни и успокояващи. Когато дойде и Майка Мария, човек също се изпълва със спокойствие и доброта. Накрая идват и Богините на Огъня.

Човек има две страни – мъжка и женска. Има моменти, в които ви е нужно да се отпуснете и да чувствате. А има и моменти, когато трябва да действате. Ето това правят Богините на Огъня – носят следващото ниво енергия, както и всички енергии, в които вие можете да проникнете и накрая разпалват вътрешния ви огън, за да действате, да се активирате и да направите това изменение, което ви е нужно, за да постигнете желанията си. В такова положение вие не можете да бъдете в състояние на медитация, защото тя не е активно действие и форма на материализиране. Затова огънят направлява всичко отвън, за да може да се материализира в нещо позитивно и трансформиращо.

Каква е разликата между активация и инициация?

– Активацията, както вече казах, е енергия, която ви пробужда за действие. Когато действате, ви се дават възможности да проявите смелост и да овладеете „дължината на сянката си”, да преобразувате природата си, което ви дава право да станете част от висшите сфери на любовта и мъдростта, както и да ги интегрирате в живота си. Това е инициацията. Духът ви благославя, поздравява ви за вашите усилия, казва ви: „Давам ти подарък – сега ти можеш да получиш достъп до висшите сфери на съзнанието, които преди бяха недостъпни за теб, тъй като не беше осъзнат.”

Т.е. преминавате от медитация, която е част от процеса на осъзнаването, към активация, която ви пробужда и ви кара да действате. Накрая идва инициацията и ви дава подаръка. Това е един чудесен процес.

– Разкажете за Златния оракул…

– Мастерите на Златния оракул са същества, които пазят енергията на Златния храм. Златният храм включва Златния пламък на Съзнанието на Златната ера. Това означава комбинирани процеси на трансформация и изцеление, които осъществяват изменение в съзнанието на човечеството. Това е алхимичен процес, в който превръщаме базовото съзнание, т.е. съзнанието на страха, в златно съзнание, т.е. просветлено съзнание.

Златният оракул – това е сакрален пламък, който включва всички ключове на алхимията, които отварят Небесните порти. Но за да се стигне до там, хората трябва да преминат през определени процеси, за да получат достъп.

Мастерите на Златния оракул са тук, за да помогнат на хората да намерят своя път и да започнат да си проправят път към Златния храм и да станат също мастери. Оракулът е подобен на Акашовите хроники – пробужда ни, кара ни да си спомним и това важи за всички.

– Значи сега е време за празнуване?

– Точно така. Сега е забележително време и трябва да празнуваме.

– Трудно ли е да бъдеш канал/ченълинг/ за всички тези същности, с които общуваш и чиито послания предаваш?

– Да, трудно е. Изморително е. Моята енергия е свикнала с Кутхуми и Мария Магдалина, а с Гуиневър и Йезавел/бел.ред.: Мишел Елофф общува с тези енергийни същности/ по-рядко контактувам. Затова, когато всички тези същества и техните енергии минават през мен, аз се уморявам. Трудно ми е след това да се заземя. Кутхуми, например, ми е дал нещо като разписание – знам кога мога да правя ченълинги и кога ми е забранено.

– Слушах активацията Ви с Йезавел. Удиви ме това, че произнасяхте звука „р” съвсем чисто, а знам, че за французите това е доста трудно. Мисля, че за тези, които не вярват, че сте проводник на висши същества, това би било най-доброто потвърждение.

– Благодаря Ви. Не ми е нужно да убеждавам никого. Който иска, да вярва, който не иска – да е жив и здрав.

Интервю на Алена Старовойтова с Мишел Елофф

Превод: Анна Димитрова