МУДРИ С ПРОДЪЛЖЕНИЕ

Мудра „Зъб на Дракона”


Митовете на Изтока характеризират Зъба на Дракона като нещо мощно, необичайно силно. Когато човек изпълнява тази мудра, той се свързва с тази мощна сила. Препоръчително е мудрата да се изпълнява при объркано съзнание, при стресови състояния и нарушения в координацията на движенията.

Палците на двете ръце се слагат плътно до повърхността на дланите, като едновременно с това показалците на двете ръце са изправени нагоре. Ръцете са отпуснати, разположени удобно.

Мудра „Чашата на Чандман”

Чашата на Чандман олицетворява деветте скъпоценности в митологията на Изтока – тя е символ на духовното богатство. Именно от тези скъпоценности, според митологията, се състоят умът, съзнанието и тялото на човека, както и заобикалящия ни свят. Когато съберем в едно всичките девет скъпоценности, ние ще обединим в цялост Космоса и човека.

Пълната чаша е символ на богатството и благополучието. Изпълнението на тази мудра помага за подобряването на храносмилането и отстранява всякакви застойни процеси в организма.

Сложете четирите пръста на лявата си ръка под дясната и обхванете с тях четирите пръста на дясната си ръка. Отпуснете палците свободно – така се образува своеобразна чаша, чийто дръжки са палците. Не напрягайте ръцете.

Източник: mudri.ru

Превод: А. Димитрова