НАПРАВЕТЕ СИ САМИ ПАРИЧЕН ПЕНТАКЪЛ

М .Петкова

Паричният пентакъл може да се изготви само в един-единствен ден от седмицата – четвъртък. Смята се, че този ден отговаря за богатството. Запомнете и, че времето за изработване на подобен магически предмет е в полунощ, а Луната трябва бъде растяща.

Вземете парче картон със зелен или златист цвят. Ако сте избрали златист картон, за рисунките ще ви трябва черен химикал или маркер, а ако картонът ви е зелен, ползвайте златист химикал или маркер.

Освен това, за ритуала ви трябва или зелена, или златна, или жълта свещ.

Запалете свещта и ароматна пръчица с канелен мирис. Нарисувайте на картона знака, който виждате тук, съблюдавайки пропорциите.

Старайте се, докато рисувате да не мислите дали чертаете правилно или не, а се съсредоточете върху проблемите, които пентакълът трябва да разреши.

Когато сте готови, погледнете рисунката и кажете:

„Ти ми носиш успех, ти правиш за мен …/изреждате всичко, което искате от талисмана/.

След това изрежете с ножица картонения кръг с пентакъла.

После разтопете восък – използвайте восъка на зелена свещ, защото зеленият цвят съответства на богатството.

Натопете еднократно пентакъла във восъка, а след това, държейки го с два пръста, го изчакайте да изсъхне.

Хванете изхъналия добре пентакъл първо между дланите си и го докоснете до гърдите си, за да му вдъхнете силата на своето желание, а после го сложете в лявата си ръка и правете над него с дясната ръка кръгови движения – така енергията отива в центъра на талисмана. Докато правите това, кажете следните думи:

„Дух на светлината и силата, ти отговаряш за успеха!

Влей сила в моя талисман!”

Повторете това три пъти.

Има и друг начин да заредите пентакъла. На пълнолуние напълнете голяма чаша с вода и я поставете така, че лунният диск да се отразява в нейния център. Съединете палците и показалците си така, че да образуват триъгълник – основата на триъгълника са двата опрени един в друг палци. Вдигнете триъгълника от пръсти към Луната, така че лунното отражение да е в рамката на пръстите ви и стойте така 15 минути. През това време повтаряйте следното:

„О, сила на Луната, покровителко на магиите!

Сила на пълнолунието – сила на силите!

Напълни със себе си магическия триъгълник!

Напълни магическия триъгълник!”

Когато времето изтече, си представете, че Луната се отразява вече не на повърхността на водата, а в триъгълника на вашите пръсти. Постарайте се да видите това и бързо пренесете „Луната” във вашия талисман, който трябва да е поставен до чашата.

Приближете триъгълника от пръстите ви към талисмана, така че той да бъде точно в средата на триъгълника. Затворете очите си, поемете дълбоко въздух, задръжте за миг диханието си, напрегнете се и рязко издишайте, мислено предавайки на печата натрупаната енергия. Повторете това 12 пъти.

Когато изпълните всичко това, вашият талисман е готов. Не забравяйте, че не трябва да го давате и показвате на никого, защото ще загуби силата си. А за да ви служи вярно, погалвайте го всеки ден – така му напомняте, че той ви е необходим.

Успех!