ОРГАНИЗМЪТ ОТДЕЛЯ КОРТИЗОЛ, КОГАТО Е В СТРЕС ИЛИ ИЗПИТВА ЗЛОБА

Мразещият изживява наяве пламъците на Ада


Йорданка Николова

Данни от холандски учени разкриват явна зависимост между хронично повишените нива на холестерола и сърдечносъдовите заболявания /информацията е от vesti.bg 19.04.13 г. – с леки съкращения/.

Анализьт на косата може да се окаже по-надежно средство от кръвните тестове, пише в „Дейли експрес“.

„За разлика от кръвните тестове, които дават информация за наличието на кортизола само в определен момент от време, анализът на кичур коса разкрива промените в нивата на кортизола за период от няколко месеца“ – обясняват авторите на проучването от медицинския центьр „Еразъм“ в Ротердам.

Данните от изследването показват при възрастни хора с повишени в дългосрочен аспект нива на стресовия хормон, опасността от сърдечносъдови заболявания и инсулт е по-голяма.

Подобно на високото кръвно налягане и абдоминалното затлъстяване /в областта на корема/, повишените нива на кортизола са важен индикатор за по-голям риск от сърдечносъдови заболявания.

Косата в близост до скалпа „записва“ информация за нивото на кортизола, така, че анализът на на косата е по-добро средство за оценка на риска – пишат авторитетите на изследването в „Журнал за клинична ендокринология и метаболизъм“.

Хормоньт кортизол се отделя при стресови ситуации в тялото, помагайки му да реагира бързо, припомнят учените.

Ти, какво още би ни казал, Господи във връзка с тези изследвания?

Засега вашите учени правят безсмислено тежки и болезнени изследвания на болните, които не дават информация за цялостното състояние, защото те изследват последствията, а не причината.

Засега това изследване за наличието на кортизол в косата е първата стъпка!

Добре е да се знае, че

кортизольт се отделя не само при стрес, но и при постоянно проявление на ЗЛОБА И ЗАВИСТ /ТОВА Е И ХАРАКТИРИСТИКА НА ХАРАКТЕРА!/,

като прави хората, притежаващи тези чувства, неспокойни, с лошо храносмилане –от там проблеми в килограмите – обикновено са слаби, дори съсухрени, сърцебиене и спазми в сърдечната система. Защото тези чувства са в борба с Душата – божествената частица в човека, носител на Любовта и именно тази борба предизвиква усиленото производство на кортизол, а той действа като киселина, когато се стимулира мозъкът да „твори“ мисли и идеи как да навреди на човека, когото мрази или му завижда. Самото чувство на завист и злоба изпепелява ума и изтощава сърцето на мразещия и завиждащия, той

изживява на живо пламъците на Ада,

като гориво за това е свръхпроизводството на кортизол и „лош“ холестерол. Стресът е много по-слаб „производител“ на кортизола и лесно се лекува с леене на куршум и други техники за разтоварване!

Ето и нещо интересно: чрез телескопа „Кеплер“ и неговото 4годишно наблюдение са открити в последно време 7 нови екзопланети /с условия близки до земните/. Така общият им брой става около 850.

И още плануват населване на Марс и сървайвър там и се питам имаме ли това право, след като ние, с нашата ненаситност, унищожихме климата на Гея, извлякохме нейните подземн богатства Имаме ли право да унищожим и други планети с канибализма си!!!???

Информацията е от 19.04.2013 г.