ОЧИСТВАНЕ НА ЧАКРИТЕ С МЕДИТАЦИЯ И МИНЕРАЛИ

Ритуал за пречистване на чакрите от Дорийн Върчу

Ще работим със следните чакри отгоре на долу.

Коронната чакра се повлиява от мисли и тревоги за Бог, божествените напътствия, които получаваме, какво изпитваме към Бог- любов, страх или яд.

Чакрата на Третото око – там се записва живота ни като филм, всички мисли и емоции, които преживаваме и се възпроизвежда след като си отидем от този свят, когато настъпи моментът да ревизираме изминалия живот в отвъдното. Третото око се повлиява от мисли за бъдещето и миналото.

Гърлената чакра се повлиява от комуникация с другите, свързана с говорене, писане, пеене, художествени проекти, преподаване. Свързана е с изразяване на собствената истина и с изразяване на нужди.

Сърдечната чакра е свързана с взаимоотношенията – семейство, любовни, приятелски, с работодатели и колеги. Отнася се към всички аспекти на любовта; към привързаности и обсебвания, зависимости – от храни, наркотици, алкохол, цигари… Както се отнася и към прошката и себе-прошката.

Чакрата на слънчевия сплит има отношение към въпроси, свързани с власт, сила, контрол. Страх от нещо или желания за власт, сегашни или минали преживявания, когато някой с по-голяма власт ни е потискал. Отнася се към страха да не „изпуснем от контрол” живота си, който страх блокира намесата на божествената сила и помощ.

Сакралната чакра е свързана с удоволствията от храна, напитки, секс, както и към тяхното пристрастяване. Също има отношение към почивката, съня, мислите ни за това как изглеждаме.

Коренната чакра има отношение към богатството, кариерата, дома, собствеността, физическото оцеляване и нужди. Повлиява се от мисли и емоции, свързани с тези области.

Балансираните и изчистени чакри са с еднаква големина, вибриращи, отворени и оформящи един общ светлинен канал.

Медитация за балансиране на чакрите

1. Седнете или легнете в удобна поза. Ако имате нужда, пуснете си нежна, отпускаща музика.

2. Повикайте своите ангели да ви помогнат. Повикайте Архангел Михаил и Рафаил да ви асистират – Архангел Михаил да ви пази и премахва страховете и негативните емоции, а Архакгел Рафаил да осъществи пречистването.

3. Вдишвайте и издишвайте дълбоко.

4. Визуализирайте прахосмукачка. Започнете за почиствате чакрите си отгоре на долу, като се спирате на всяка една толкова дълго колкото  нужно. Опитайте да се представите в какво състояние е чакрата, колко е отворена, има ли назъбени краища, твърда ли е, има ли запушвания, прилепнали материали и т.н. Забавлявайте се.

5. След като приключите с всички чакри визуализирайте лъч светлина, който се спуска отгоре и ви облива като изпълва всяка чакра отгоре на долу със светлина. Вижте чакрите как се оформят в еднакви по големина кръгове и блестят в ярка собствена светлина. Вижте как оформят един общ светлинен канал от върха на главата до петите ви и през този канал се влива божествена енергия. Почувствайте се част от тази светлина и се свържете с истинското си божествено Аз.

6. Върнете се бавно в реалността като благодарите на ангелите и докосвате с ръка всяка една от чакрите. Затворете чакрите като поставите символичен кръст или друг затварящ знак.

7. Отворете очи и изпийте с удоволствие едно горещо питие.

8. Ако по време на тази медитация ви се появи спонтанна идея или мисъл, те са от извора, запишете я.

Очистване с минерали

Муладхара/Коренна чакра/: черен турмалин, опушен кварц, оникс, обсидиан, гагат, рубин, гранат, червен яспис, хелиотроп, червен корал, хематит, морион.

Свадхистхана/Сакрална чакра/: карнеол, корал, оранжев яспис, хелиотроп, кехлибар.

Манипура/Чаклра на слънчевия сплит/: цитрин, кехлибар, тигрово око, пирит, перидот, жълт турмалин, жълт топаз, малахит.

Анахата/Сърдечна чакра/: авантюрин, смарагд, розов кварц, родонит, родохрозит, розов и зелен турмалин, нефрит, жад.

Вишудха/Гърлена чакра/: лазурит, аквамарин, син ахат, хризокола, тюркоаз, амазонит, содалит.

Аджна/Чакра на Третото око/: аметист , лазурит, флуорит, лунен камък, содалит, сугилит, син сапфир.

Сахасрара/Коронна чакра/: диамант, планински кристал, селенит, пирит, аметист, лунен камък, мъхов ахат.