ПИРАМИДАТА В МИРОВЦИ ЦЕРИ ВСЯКАКВИ БОЛЕСТИ, ОТ ВЪРХА Й ИЗЛИЗА СИЯНИЕ

Весела Цалта

Преди няколко години моите духовни учители ме посъветваха да си намерим къща, селска каменна стара къща и в двора й да изградим малка пирамида за лечение и релаксация. Започна едно голямо търсене, защото в последните години в района на Варна старите къщи се събарят и на тяхно място изникват нови красиви кокетни постройки тип вила. А ние търсехме стара каменна къща. Обърнахме се към брокерски къщи, но за малкото пари, с  които разполагахме, нищо не се предлагаше. В началото на месец август 2008 г. ни се обадиха, че могат да ни заведат в село Мировци, на 16 км от Нови Пазар, на 20 км от старата българска столица Плиска. Тръгнахме.

Минавала съм през този край, но нищо не ми говореше името на селото. След като преминахме табелата, указваща, че навлизаме в област Шумен, от двете страни на шосето се появиха големи орехови дървета, а в близката далечина зад тях една след друга се показваха пирамиди. Вярно, обрасли с треви и дори дървета, но страшно приличащи на внимателно подредени от опитен архитект пирамиди. Преминахме транзитно през Нови Пазар и продължихме да се изкачваме по доста стръмни пътища – Мировци е с надморска височина над 400 м. Пристигнахме в селото. Показаха ни една къща – съборетина, втора – същото. Започнахме да се отчайваме. В това време край нас мина един човек (Съби и семейството му са вече наши прекрасни съседи) и каза, че ще ни покаже къщата, която той продава и в която са живели доскоро.

Това беше нашата къща! Така подадоха моите учители, когато влязохме да видим избата, и се усети спокойствието и сигурността на тази къща. С учудваща бързина се уредиха документите по покупко-продажбата и отидохме при нотариус за изповядване на сделката. И както казват старите хора, че много хубаво не е на хубаво, оказа се, че има проблем със скицата на имота. Наближаваше краят на работното време и решихме, че отново ще се срещнем на следващия ден да довършим започнатото. Добри хора в общината обаче оправиха скицата и нотариусът ни уважи да изчака и навръх 15 август – Голяма Богородица – къщата в село Мировци стана наша. Аз възприемам всичко това като една прекрасна серия от чудеса, за да стане тази къща наша.

Настанихме се. Къщата е на повече от 80 години, изградена от дялан камък – 60 см са дебели зидовете. В приземния етаж дори и през лятото температурата не надвишава 20-22 градуса. Дограмата е еднокатна, стъклата са дебели само 2 мм, но старите майстори са си знаели работата – не духа, а мазилката от кал, варосана отгоре, не прави конденз, а е една чудесна изолация. Има градина с много овошки и четири ореха. Дотук се справихме добре със задачата. Следваше изпълнението на втората стъпка – да изработим пирамида.

Вярно е, че духовните учители винаги помагат, но човек трябва сам да потърси, да се сблъска с проблемите и да опита да ги реши. Нищо не се дава наготово, а и не е необходимо. Човек трябва да се бори, да търси, да научава нови неща и да постига поставените задачи. Доста прочетохме за пирамидите, за тяхната сила и действие, за начина на изработката им. Попаднахме на книгата на Богомил Герасимов „Тайнствената сила на пирамидите”. Вече всичко стана малко по-простичко. За двама инженери не беше трудно да изчислим пропорциите, да се справим с размерите. Мировци е прочуто с дялания си камък. Затова решихме основата да е каменна. Това беше къртовски труд, но се получи добре. Проблемите валяха един след друг – трудно бе пренасянето на летвите, изработката на „дървените” пирони, за да не се използва и грам метал при изработката, намирането на туткал за слепването. Добре, че бяха насреща златните ръце на половинката ми Емо и за около месец пирамидата бе готова.

Построената от нас пирамида в село Мировци е умалено копие на Хеопсовата пирамида.

Тя е точно ориентирана е спрямо посоките на света. Направени са и две легла, които се слагат на строго определена височина, за да бъде най-силно действието на пирамидата. Покрихме я с тънък слой корабен лак, за да запазим дървото от действието на  дъждовете и снеговете.

И чудесата започнаха.

Нашата изба е точно срещу пирамидата. Като се влезе в избата, дори вратата й да е отворена, се носи аромат на тамян. Засяхме зеленчуци в градината. Тези, които са в непосредствена близост до пирамидата, растат по-добре и стават по-големи. В селото пада слана, а дърветата, които са край пирамидата, слана не ги лови. Докато изработваше пирамидата, Емо се раздели с астигматизма си. Хората от селото не смеят да тарашат из двора и къщата, макар че там не се живее целогодишно, защото казват, че „там има извънземни” – явно забелязват

лекото сияние, което излиза от върха й.

Оттук нататък тръгна използването на пирамидата за лечение.

Много е писано и говорено за пирамидите, а те все още крият много от тайните си. Но едно е безспорно – те помагат на хората да успокоят нервната си система, да свалят нивото на стреса, да излекуват редица свои заболявания.

Преди влизане в пирамидата се прави диагностика на здравословното състояние. Прилагат се и допълнителни методи за лечение на заболяванията – масаж, Силва метод, рейки. Резултатите зависят от продължителността на престоя. Обикновено се правят 10 сеанса по 30 – 40 минути. Но всичко зависи от конкретния случай, от състоянието на съответния човек, от неговата енергетика – дали има някакви замърсявания, изкривявания и т.н.

Много елементарна изглежда терапията с помощта на пирамидата. Човек трябва само да влезе, да легне на леглото с правилно ориентиране посоката на главата и да отпусне изцяло нервната си система в дълбок лечебен покой. Ако иска, може и да поспи. В състояние на пълно спокойствие и отпускане,

пирамидната енергия постъпва в болните органи и задейства оздравителните процеси на тялото на клетъчно ниво.

Лечебният ефект на пирамидната терапия се състои в това, че тя зарежда клетките с енергия и така им помага да възстановят правилното си действие. Вибрацията на клетките се повишава и така тръгва разпадът на раковите клетки например. И това е достатъчно, за да започне цялостно прочистване и засилване на организма. И така след няколко сеанса човек осезателно започва да се чувства по-бодър, по-работоспособен, а и като цяло общото му здравословно състояние се подобрява.

Добри резултати се наблюдават при:

  • депресии, страхова невроза
  • диабет
  • паркинсон
  • проблеми с простатата
  • импотентност
  • кожни заболявания
  • мигрена
  • бъбречни заболявания
  • следоперативно възстановяване
  • артрит и др.

За разлика от медикаментозното лечение, пирамидната енергия на вреди на никой орган или система в човешкото тяло. Постепенно се засилват имунните сили на организма, изчистват се болестните състояния и човек започва един по-пълноценен живот.

Практиката показа, че пирамидата представлява едно прекрасно място за медитация, за релаксация и успокояване на нервната система.

Понякога са достатъчни само 3 – 5 влизания в пирамидата,

за да се стартира процесът на лечение. После продължаваме със сеанси от разстояние. Има хора, които вече трета година проявяват интерес и имат желание отново да поемат и се заредят с лечебните енергии на пирамидата. Някои хора си зареждат вътре и вода. Знаем, че водата „помни”. Затова заредената в пирамидата вода може да се използва като допълнение към терапията.

Факт е, че пирамидата работи, че нейната енергия ПОМАГА И ЛЕКУВА.

Ние, под ръководството на моите духовни учители, се опитахме да възстановим поне отчасти едно позабравено знание, да го поднесем на хората край нас. Защото истината е, че трябва да си помогнем сами, за да се избавим от болестите, от лошотията, от проблемите около нас. За да можем активно да участваме и да подпомогнем Голямото събитие – преходът, квантовия скок към новото измерение.

За съжаление, климатът на Мировци е доста суров и не е възможно целогодишно използване на пирамидата. Допълнително, ние пък не сме поставяли никакви изолации, за да останат само естественият камък и дърво и да не променяме енергетиката й. Затова тя работи само в един интервал от началото на юни до края на септември. Задължително е предварителното записване, за да сме там в това време и да си помагаме взаимно нещата да се случат.

За допълнителна информация: 0881 342 701